Balkongteam leverer hverdagsluksus!

I 18 år har firmaet Balkongteam montert balkonger på den gamle murgårdsbebyggelsen i Oslo. I sommer feiret de balkong nr. fem tusen. Det er klart det er stas å få utvidet boligen sin med en egen balkong. Det skaper en helt ny dimensjon og samtidig en verdiøkning. De har derfor mange fornøyde kunder!

Skal du bygge balkonger, må det byggesøkes og godkjennes før noe kan igangsettes. De to svenske gründerne Ola Rask og Fredrik Granberg får hjelp til denne prosessen av byggesaksavdelingen i Holte. Gutta har travle dager, og vi fikk så vidt klemt inn et telefonintervju i bilen på vei fra Sverige til Norge en regnfull mandagsmorgen i november.

– Balkongteam ble grunnlagt i 1998, forteller Rask. I starten hadde vi 5 – 6 prosjekter årlig, mot 50 – 60 idag. Firmaet gikk tidlig til anskaffelse av Byggsafe Total for internkontroll og HMS, og kjøpte modulen Byggsafe Søknad for å forenkle jobben med å søke tillatelser hos kommunen. Men etter hvert som mengden prosjekter økte og Oslo kommune gikk over til elektroniske søknader, trengte vi hjelp til å få byggesøknadene unna. Da var ikke veien lang til Holtes byggesaksavdeling.

Holtes "Balkongteam"

Komplette søknader fra Holte

– Vi prioriterer å sette ut jobben med byggesøknader for å frigjøre tid, sier Granberg.  – Holte har god kompetanse og kjenner til alt av regelverk og endringer. Når vi får et oppdrag så sender vi over tegninger og beskrivelse samt informasjon om tiltakshaver til Holtes byggesaksavdeling. De ordner med komplett søknad til kommunen, inkludert nabovarsler og alt som skal til. De fleste av våre prosjekter er i verneverdige bygg, noe som gjør prosessen en smule mer komplisert. Men takket være et godt samarbeid mellom Holte og oss så kommer vi i mål.

Visste du forresten at Byggesaksnøkkelen loser deg gjennom plan- og bygningsloven med forskrifter?

Hvordan opplever dere norsk byråkrati rundt byggesøknader? 

Det er blitt vesentlig bedre med årene. Tidligere kunne man ikke forvente at kommunen overholdt frister, men nå overholdes 12 ukers regelen bestandig. Dette gjør det enklere for oss både å planlegge og gjennomføre prosjekter.

Hvorfor balkonger kun på den gamle murgårdsbebyggelsen i Oslo?

Det begynte med at vi fikk veldig mange forespørsler på balkonger i Oslo sentrum. I 2003 bestemte vi oss derfor for å spesialisere oss på dette markedet, og utviklet et produkt for nettopp denne nisjen. Dette er supersolide balkonger utformet i stål med i offshore-kvalitet. 90 % av dem vi setter opp vender mot bakgård, da slike er lettere å få godkjent. Vi synes det er fint å kunne gi balkonger til mennesker som ikke har det fra før. Dette er meningsfylt arbeid. Tidligere hadde vi større prosjekter med utskiftninger for borettslag, men det har vi valgt bort.

Hva er deres oppskrift på fornøyde medarbeidere?

– Vi har 16 ansatte, hvorav 10 er montører. 9 av disse er svenske ukependlere, som alle bor sammen fra mandag til torsdag i vårt eget hus i Groruddalen. Det er høy trivsel i Balkongteam, og folk blir hos oss. Vi har orden på alt og gode rutiner på det vi gjør.

Balkongteam på båttur

Vi har også en del hyggelige arrangementer for de ansatte. I sommer feiret vi balkong nr. fem tusen med båttur på Oslofjorden. Snart er det julebord i Sverige som står for tur, hvor de ansatte med sine respektive skal få feire med festmiddag og hotellovernatting. Og om to år, i 2018 skal vi feire jo 20 årsjubileum. Det er stadig noe hyggelig å markere, som gjør det ekstra trivelig å jobbe i Balkongteam, avslutter Rask.  – Og ellers er vi jo duktiga och trevliga, ler Granberg.

Det tror vi på. Og de er også litt annerledes. Bare ta en titt på balkongteam.no hvor de til og med har lagt ut oppskrift på pannekaker – som selvsagt bør nytes på balkongen!