Dispensasjon i byggesak

3 timer
Kr 2500,- per person

Hvordan få lov til det som ikke er lov? 
Synes du det er vanskelig å utforme dispensasjonssøknader, eller ønsker nyttige tips og vink om hvordan du skal begrunne en dispensasjonssøknad på riktig måte? Da er dette definitivt kurset for deg. Vi ser nemlig at en godt begrunnet dispensasjonssøknad øker sjansene for en godkjenning.

Meld meg på

Kurset er praktisk rettet og vil, i tillegg til en gjennomgang av regelverket, basere seg på en rekke eksempler og gruppeoppgaver som gjennomgås i plenum.

Dette kurset er aktuelt for deg som skal jobbe med byggesaker, og som ønsker økt kunnskap i hvordan du skal tenke og formulere dispensasjonssøknader.

Kunnskap om dispensasjonsbestemmelsen i plan- og bygningsloven, samt trygghet om hvordan du bør tenke når du skal utforme en dispensasjonssøknad.
Har du konkrete saker kan disse gjerne trekkes frem som eksempler, men bør da sendes inn noen dager i forkant av kurset sammen med evt. kart og tegninger slik at de kan tas inn i presentasjonen. Vi er for øvrig gode til å besvare problemstillinger på sparket også!

 • Lise Budde – avdelingssjef byggesak
  Utdannet bl.a. ved byggesaksskolen i regi av Høgskolen i Gjøvik, med 12 års erfaring fra Plan- og bygningsetaten i Oslo og mange år som ansvarlig søker og rågiver hos Holte. Lise har et smittsomt engasjement for byggesak.
 • Mari Slagsvold – senior fagkonsulent
  Bygningsingeniør med 12 års erfaring fra Plan- og bygningsetaten i Oslo og mange års erfaring som ansvarlig søker og rågiver i Holte. Mari elsker å videreformidle sin kunnskap, og kan kunsten med å forvandle tørre fakta til spennende læring!

 

Agenda fra kl. 9 – 12:
(Frokost fra kl. 8.30)

 • Om regelverket
  • Saksbehandling
  • Dispensasjonsbestemmelsen
  • Eksempler
 • Gruppeoppgaver med gjennomgang av oppgavene
 • «Spørretimen»

 

i

Kontakt oss for mer informasjon. Du kan nå oss på tlf 45 50 60 70 eller sende oss en e-post på post@holte.no

Dispensasjon i byggesak
Kr 2500,- per person
Send forespørsel