Med Holte FRI kan vi bruke pengene på andre ting!

Da Christoffer Ugland og Øystein Eilerås etablerte eget firma høsten 2016, var det mye som skulle på plass. Ting tar tid, og ting koster penger. Derfor ble de glade da de oppdaget Holte FRI, som ga dem gratis kunderegister, timeregistrerings- og fakturaprogram.

Vi i Holte liker å snakke direkte med kundene våre, og denne dagen tar vi en tur til Melsomvik for å sjekke ut om disse to er fornøyd med Holte FRI. I en eplehage, noen meter over bakken, finner vi gutta i gang med å legge om og rehabilitere et tak på en enebolig. Vi liker ikke å forstyrre folk som jobber, men gutta skal likevel ha en kaffepause på brakka, så det passer fint med en liten prat samtidig.

Ugland og Eilerås driver entreprenørfirmaet med samme navn. De etablerte firmaet høsten 2016, etter mange år som tømrere hos BlinkHus. De forteller at de også tok mesterutdannelsen sammen og er godt samkjørte. Begge fører timer i Holte FRI. Ugland fakturerer, og Eilerås tar seg av innbetalingene.

Selvforklarende program

– Det var superlett å komme i gang med Holte FRI, mye takket være den selvforklarende kom-i-gang-manualen. Det er enkelt å legge prosjekter inn i systemet også, og vi har hver vår bruker til timeføring. Pr. nå har vi 15 prosjekter i systemet.

Enkelt å registrere timer

– Det er veldig enkelt å registrere timer med app på mobilen, men det geniale er at man også kan legge til en kommentar. Dette er særlig viktig på jobber hvor vi timefakturerer. I etterkant av jobben kan vi ta ut rapporten som dokumenterer hva vi har gjort. Denne kan vi sende som vedlegg til fakturaen, sammen med timelistene. Timeføringen gjør at vi begge enkelt kan se hva den andre har gjort, vi trenger ikke spørre. Det handler bare om å være flink til å føre timer.

Christoffer Ugland og Øystein Eilerås med Time-appen

Det er papirløs byggeplass som gjelder!

– Et papirløst system er det eneste rette. Tidligere hadde vi byggeplassperm med papir og penn. Timelister med kaffesøl, sjekklister som blåste bort. Det fungerte jo for så vidt – men det er mye bedre nå, og veldig fint når prosjektet er ferdig at vi kan ha all informasjon elektronisk.

Sjekklister på app gir full kontroll

– I tillegg til Holte FRI har vi anskaffet Holte Sjekklister. Sjekklister på app er helt genialt, og gjør det veldig enkelt å ha kontroll. Her kan vi ta bilder og legge dokumentasjon fra prosjektet, samt registrere avvik og lukke dem. Vi har også funnet en ny og annerledes måte å bruke sjekklistene på!

Det er i utgangspunktet kun ved søknadspliktige prosjekter, eller hvis man er underentreprenør at det kreves sjekklister. Men ved å ta bilder og dokumentere jobben underveis, kan vi bruke rapporten som en form for FDV-dokumentasjon når jobben er gjort.

Påtar oss alle typer oppdrag

– Vi påtar oss alle typer oppdrag, både nybygg og rehabilitering. Nå skal vi snart i gang med en enebolig for vår tidligere sjef, hvor vi er leid som underentreprenør med 1500 timer. Her skal vi bruke Holte sjekklister slik de er ment for å brukes.

rehabilitering av tak på en enebolig

Å drive for seg selv oppleves meningsfylt

– Det er morsommere å drive for seg selv, og oppleves mer meningsfylt med egne prosjekter. Den største forskjellen er at vi må gjøre alt det administrative i tillegg. Siden vi må jobbe praktisk hver dag begge to, og ikke har ikke tid til å sitte på kontoret i arbeidstiden, blir det ekstra interessant med programvare som hjelper oss med å spare tid, slik at vi ikke må bruke all fritiden på kvelden til kontorarbeid.

Skal i gang med lærlingordning

– Vi har lyst til å vokse litt sakte etter hvert, men vi vil holde oss i Tønsberg området – det er mest praktisk sånn. Vi skal også i gang med lærlingordning etterhvert, avslutter Ugland og Eilerås, og klatrer opp igjen på taket.

Stillas