Håvard Storlien driver aksjeselskapet Mesna Rørleggerservice. Til å holde styr på seg selv, sine kunder og sine oppdrag, har han god hjelp fra bransjesystemet JobOffice. Her har han Grunnmodulen, Fakturamodulen, Kalkulasjonsmodulen og PocketLink. I tillegg bruker han KS-systemet Fagtorget fra Holte.

Storlien startet sitt AS i mai 2016. Sitt første enkeltpersonforetak startet han i 2010. Mellom disse to har han hatt en periode som ansatt i et rørleggerfirma. I sine ulike roller har han brukt flere typer programvare, og han er ikke i tvil om hvilket han liker best. Det er JobOffice.

Enkelt å lære seg

- JobOffice er lett å sette seg inn i, sier han, - og enkelt å bruke. Det er bygget opp på samme måten som vi rørleggere er opplært. Det er derfor enkelt å forstå for oss i denne bransjen. Jeg merker godt forskjell fra andre programmer jeg har jobbet med tidligere. Det stemmer det som står i reklamen, at JobOffice er laget av rørleggere – for rørleggere.

Trenger ikke ansatte

- Det at jeg har JobOffice, gjør at jeg rekker å gjøre alt selv, sier Storlien. – Både det å hente inn jobber, kalkulere anbud, gjøre jobben og fakturere. Jeg har bare en regnskapsfører til å føre selve regnskapet for meg. Det sparer meg for mye tid.

Kjapt å kalkulere

- JobOffice er effektivt. Selv en ganske detaljert kalkulasjon er gjort på maks en til halvannen time, sier Storlien. - De fleste jobbene mine tar jeg på regning i etterkant – kundene ber ikke så ofte om forhåndspris. Men fakturaene blir oversiktlige og ryddige med JobOffice så kunden kan se hva han betaler for.

Hytter og hus

Mesna Rørleggerservice holder til midt mellom Sjusjøen og Lillehammer, et område som er kjent for mange hytter. Hyttemarkedet utgjør maks 15 % av jobbene til Storlien. Øvrige oppdrag er hus (opptil 2-mannsboliger) og service. Han har også industrikunder. Uansett type oppdrag, er JobOffice like egnet.

Bildedokumentasjon

Storlien synes bildefunksjonen i JobOffice er meget bra. Det er enkelt å ta bilder underveis i jobben for å dokumentere og kvalitetssikre arbeidet. Dette ordner han kjapt og effektivt med JobOffice PocketLink på nettbrett.

God support

- Er det noe jeg lurer på, ringer jeg bare support hos Holte og får hjelp på direkten, forteller Storlien. - Hvis jeg skal oppsummere, så må det bli at JobOffice lettvint. Særlig kalkulasjonsbiten er rask. Dra- og slipp-pakkene er bygget opp sånn at alt kommer med automatisk, både produkter, deler og tid. Jeg savner ingen ting.

JobOffice sparer meg for mye papirarbeid

Storlien forteller at han sparer mye tid med JobOffice. Tid han ellers ville ha brukt på papirarbeid.  - Programvare som dette er det eneste rette, hevder han. - Dette er framtida! Den som ikke jobber på denne måten, kommer enten til å jobbe seg i hjel eller gå konk. Jeg anbefaler derfor stadig JobOffice til andre rørleggere.