Vi har akkurat lansert SmartKalk versjon 4.0, som det har vært knyttet et stort engasjement til. Med denne har det kommet en ny produksjonsmodul, hvor målet har vært "Enklere og bedre". Vi er strålende fornøyd med resultatet og har gleden av å introdusere SmartKalk Produksjon. Det blir opp til deg å avgjøre om vi har lykkes.

- Nye Produksjon er tilgjengelig direkte inne i SmartKalk, noe som betyr farvel til den gamle veiviseren i SmartProd.

Slik fører du produksjon

I nye Produksjon trenger du ikke lenger å ta stilling til hvilket nivå du ønsker å føre på når du starter. Hvis du vil, kan du føre overordnet på noe og detaljert på noe annet. (Hørte jeg noen si: enklere og bedre?) Se bare på bildet hvordan du enkelt kan føre på for eksempel 100 % for alle yttervegger i 1. etasje. Dette gjør du under produksjonsfanen ved å velge 23. Yttervegger, 1. Etasje og skrive inn 100. Det blir ikke enklere enn det!

Produsert mengde regnes ut ned til postnivå, og er nettopp det som gjør at du som bruker ikke lenger trenger å ta stilling til hvilket nivå du skal føre på fra start. Du kan bruke alle filtrene her i kombinasjon eller alene, det er opp til deg. 

I nye Produksjon ligger også muligheten til  å bruke Faktura i Holte Portalen for å hjelpe deg med å fakturere avdragsnota og endringer. I og med at ny produksjonsmodul ligger inne i SmartKalk, vil du naturlig nok kalkulere endringer på samme måte som du er vant til å kalkulere. For endringer har du selvsagt også muligheten til å sende ut varsler og endringsmeldinger som før.

Som tidligere har du mulighet til å få inn dine bilag, enten ved manuell inntasting eller import, men du har også muligheten til å legge inn interimskostnader (kostnader du vet kommer, som du ikke har fått regning på ennå). Dette vil hjelpe deg med å kunne få et riktig bilde av hvordan ståa er akkurat nå i prosjektet. Interimskostnader vil du få spørsmål om å slette når du lager en ny periode.

LES OGSÅ: Å NEI, SNUDDE FORT TIL HIPP HURRA!

Før timer direkte i Produksjon 

Du kan føre timer direkte i produksjonsmodulen eller hente dem fra Time i HoltePortalen. Til forskjell fra tidligere, trenger du ikke lenger å låse timene for å få dem inn i Produksjon. Dette betyr at du kan få oversikt over dagens situasjon, og ikke måtte vente til for eksempel månedslutt. Dersom timer endres i Time i HoltePortalen vil de endres neste gang du henter inn timer. Når du laster ned timer kan du velge om du vil knytte aktivitetene opp mot noe i produksjon eller ikke. Du bestemmer!  Jo mer detaljert du registrerer timer, desto mer detaljert vil timeoversikten bli.   

Under lokal timeregistrering i nye Produksjon kan du velge mellom dag-, uke- eller månedsvisning. En fin mulighet i månedsvisningen er at du kan registrere en aktivitet over flere dager for flere kontakter på en gang. 
Bildet nedenfor illustrerer dette: Dra og slipp fra mandag til fredag, velg flere kontakter og vips - så har du enkelt og greit ført timer for flere i en og samme operasjon.  

Som siste fane i Produksjon har du en egen underentreprenørvisning for å hjelpe deg med å ha kontroll på dine underleverandører. - Vi er med dette superstolte av å kunne presentere en enklere og bedre, men også langt mer fleksibel produksjonsmodul. Alle SmartKalk-brukere som ønsker å følge opp kalkulasjonen på et eller annet nivå, vil enkelt kunne komme i gang med nye Produksjon.