Da uavhengig kontroll ble obligatorisk 1. januar 2013, sto vi i Holte klare med den nyutviklede programvaren uk.no. I de to årene som har gått, har programmet blitt oppdatert flere ganger for bedre å tilpasse seg brukernes ønsker og behov. I dag slippes en ny og enda bedre versjon, forteller ny produktansvarlig for uk.no i Holte, Justin Seawright.

De viktigste nyhetene og oppdateringene:

  • Minibruker- gi delkontrollør begrenset tilgang til å bruke ditt system i en gitt periode
  • Opprett flere administratorer
  • Opprett flere brukerkonti til samme e-postadresse
  • Angi tidspunkt for når kontrollområdet skal inkluderes i «Plan for uavhengig kontroll»
  • Utvidet tilgang til kontaktregisteret - mer brukervennlig plassering
  • Mer synlig plassering av historiske varsler
  • Bedre oppløsning på signatur – enklere veiledning
  • Automatisk lagring
  • Bedre informasjon til den som blir kontrollert, om muligheten til å bruke uk.no sine funksjoner 

Den største nyheten i uk.no, er en Minibruker, som mange har etterspurt. Med en slik kan du som har lisens gi en innleid delkontrollør begrenset tilgang til å bruke ditt system i en gitt periode. Dette er bl.a. veldig nyttig når du leier inn en person for å gjøre en del av din kontroll. Du gir vedkommende tilgang til alle prosessene, men ikke til hele systemet ditt med maldokumentene og kontaktregisteret, sier Justin Seawright.

Tydeliggjøring er en annen forbedring i programmet. Den som skal kontrolleres blir veiledet på en bedre og mer forklarende måte hvordan verktøyene i uk.no skal brukes, og kan enklere laste opp dokumenter og skrive kommentarer direkte inn i programmet.

- Ellers er det foretatt mange oppdateringer og forbedringer, og programmet har fått et ryddigere oppsett for dokumentasjon. Brukerne gjør ting forskjellig, og derfor oppstår det ulike behov, sier Justin Seawright, som fremdeles ønsker mange tilbakemeldinger fra brukerne. Som ny produktansvarlig for uk.no er han svært optimistisk, og lover at programmet nå skal fungere optimalt. Har du spørsmål, er det bare å kontakte support – både teknisk og faglig. Du skal få svar på det du lurer på, lover han. - Også når det gjelder å tolke regelverket. 

Bli kjent med Justin Seawright!
Justin kommer opprinnelig fra Australia, og det var kjærligheten som brakte han til Norge i 2001. Han kommer fra en byggmesterfamilie, og ble tidlig interessert i husbygging. Han forteller at tegning fascinerte han mest.

- Jeg ville ha et yrke som ville være til nytte i evig tid – og tenkte at folk vil alltid trenge et sted å bo. Arkitektyrket fascinerte meg, men jeg var ikke klar for videre skolegang etter å ha gjort ferdig 12 år på skolebenken. Teknisk tegning fristet mer. Jeg gikk rett ut i jobb som teknisk tegnelærling, og tok fagutdannelsen via nettet på nattetid. Etter to år med nettstudier for å bli sertifisert som sivilingeniør (AD Civil engineering), reiste jeg som utvekslingsstudent til Clemson University, South Carolina (USA) for å fullføre studiene.

Etter endt utdannelse jobbet Justin som bygningsdesigner i Australia, før han kom til Norge og fikk jobb på byggeplass som altmuligmann. Da han begynte i Holte i 2004, fikk han først jobb som tegner. Etterhvert begynte han å jobbe med byggesøknader, og fikk også prosjektansvar for tegneprogrammet DDS-CAD. Han holder også kurs. Siden 2007 har han hatt ansvar for ulike programmer i Holte, bl.a. e-byggesak, elektroniske blanketter for byggesøknader og nå også uk.no   

Justin synes det er spennende å lære nye ting, og er ikke redd for utfordringer. Han vil også gjerne levere et bra produkt som fungerer.  - Uk.no skal gjøre hverdagen enklere for deg som skal utføre kontroll, sier han. – Vi får mange innspill og ønsker fra våre kunder som vi prøver å tilpasse. Kom gjerne med forslag til forbedringer. Alt vil bli vurdert. Uk.no fungerer veldig bra nå, men skal bli enda bedre. Har du forslag eller tilbakemeldinger, send dem til support@holte.no

Gå til www.uk.no her!