Halden Rørleggerservice har halvert tida på prosjektstyring - takket være JobOffice PocketLink!

- I tillegg til at vi får stålkontroll på faktura- grunnlaget, kan vi med JobOffice PocketLink også bestille varer fra grossisten, laste ned pakksedler og ta bilder. Alt dette synkroniseres sømløst og knyttes til riktig prosjekt automatisk, forteller en fornøyd bruker - Sindre Olsen i Halden Rørleggerservice AS.


- JobOffice PocketLink har revolusjonert hverdagen vår, sier Sindre Olsen, som er glad for å slippe papirbunker på skrivebordet. Foto: Halden Rørleggerservice AS

Fortell om livet før og etter JobOffice!
- Vi er totalt fem i vår bedrift – fire rørleggere ute på jobb og jeg på kontoret. Tidligere jobbet vi på den tradisjonelle måten. Gutta fylte ut materiallister og timesedler på papir. En både tidkrevende og tungvint prosess, hvor jobber ikke kunne faktureres før listene var innlevert. Kundene fikk også unødvendig lang kredittid. 
- Etter å ha fått JobOffice PocketLink demonstrert på VVS-dagene, kjøpte vi det og har ikke angret et sekund. Systemet har revolusjonert hverdagen vår! Det forenkler mitt arbeid med bl.a. søknader, anbud og pristilbud. Timelister og forbruk synkroniseres daglig, og jeg kan fakturere når jobben er gjort, eller àkontofakturere underveis med full oversikt. 
- Selv arkivet vårt har blitt elektronisk med JobOffice. Alt av tegninger og søknader skannes inn og lagres digitalt. Vi leier serverplass eksternt, så vi til enhver tid har en trygg backup. Det er blitt mer ryddig!

Noe annet som er blitt mer ryddig?
- Ja, økonomien. Det er mye enklere å avregne jobber og jeg ser til enhver tid faktisk forbruk på hvert enkelt prosjekt. Det er også lett å se hvor vi ligger i forhold til pristilbud – noe vi hadde dårlig oversikt over tidligere. 
- Jeg slipper også å hanskes med krøllete lister og kan enkelt sortere varene etter rekkefølge – noe som gjør faktureringen raskere. Det er også mye lettere å se om noe er uteglemt, vi har jo mange deler å holde styr på. Jeg har halvert tida mi etter innføringen av JobOffice. Nå kan jeg isteden gjøre andre oppgaver, og vi får mer penger i kassa!

Hva synes medarbeiderne dine om JobOffice PocketLink?
- JobOffice PocketLink er lett å ta i bruk og ble positivt mottatt. Vi bruker Samsung Galaxy Note 10,1 med simkort. Med dette kan de registrere timer, forbruk, ta bilder underveis, og ringe hvis de har spørsmål. Det fungerer helt topp. Bildene de tar lagres direkte i prosjektet som dokumentasjon, og er lett å finne igjen. Blir gutta sendt på hastejobber, kan jeg opprette prosjekt her fra kontoret, og de «synker» og registrerer det som skal inn av forbruksmateriell.

Hva med FDV-dokumentasjon?
- Også her sparer vi masse tid. Det er enkelt å hente FDV-dokumentasjon direkte inn i JobOffice på varenummerne som ligger på VVSNRF. Dette gjøres underveis, slik at vi slipper å sitte på slutten av prosjektet og opprette permen.  

Er det flere fordeler med systemet? 
- Ja. Rørleggerbedrifter jobber ofte hos samme kunde i flere omganger, og noen ganger kan det gå uker imellom. Før brukte vi mye tid på å lete etter dokumentasjon for å holde oversikten over detaljer fra tidligere besøk. Nå har vi kun én prosjekt- fane å forholde oss til, hvor alt blir samlet. Dette er noe av det vi sparer aller mest tid på i dag. 

Er det noe nytt i programmet etter at dere kjøpte det?
- Ja, det nyeste er strekkodeleser, som vi skal i gang med nå. Her kan vi bruke kameraet på nettbrettet for å skanne strekkoder og slipper å taste inn varenummer. Jeg ser fram til det.
- Den nye integreringen med Fagtorget som vi også bruker, er en kjærkommen sak som jeg tidligere har etterlyst. Det å kunne ha ulike typer sjekklister for ulike deler av prosjektet er viktig. Det er jo strenge krav til både nye boliger og søknadspliktige tiltak. Med tilgang på sjekklister, er programmet blitt enda bedre. Nå blir disse en del av avslutningen på prosjektet for gutta, og de kan fylle ut lista før ferdigstilling. 

Er det noe du savner?
- Jeg har ingen ting å klage over med JobOffice PocketLink. Det jeg har etterlyst har jeg fått. F.eks. ønsket jeg at dekningsgrad skulle vises i prosent – ikke bare i kroner og øre. Dette ble tatt til etterretning, og var klart allerede på neste oppdatering av programmet. 

Tror du mindre firmaer også vil ha nytte av JobOffice?
- Definitivt! JobOffice vil være perfekt også for den som driver alene, for å skape struktur og orden internt. Jeg hadde ikke vært i tvil. Ikke et eneste ark i bilen - kun nettbrettet. En stor lettelse å slippe alt papiret.


Med nettbrett og app blir registrering av tid og materialforbruk i prosjektene enkelt! 
Fra venstre: Torje Olsen (rørlegger og medeier), Geir Anders Helgesen (rørlegger), Sindre Olsen (daglig leder og medeier), Christer Grandahl (rørlegger) og Henrik Steinsvik, (rørlegger). Foto: Halden Rørleggerservice AS

FAKTA

Slik gjør JobOffice PocketLink hverdagen din enklere, via nettbrett eller smarttelefon:

 • Time- og materialforbruk registreres i enkle menyer
 • Bilder til prosjektdokumentasjon knipses enkelt fra PocketLink
 • Prisbøker fra dine grossister
 • Bestill varer hos grossist, direkte fra app
 • Last ned pakksedler direkte fra grossist 
 • Tilgang til firmaets kontakt- og prosjekt- register
 • Enkel synkronisering mellom bærbar enhet og kontoret
 • Kalender for planlegging av jobber
 • Spar tid på punching av varenummer med strekkodeleser
 • Spar tid på fakturering, med fortløpende oppdatering av prosjekter
 • Kobling mot kart, enkelt å finne fram til kunden

Les mer om JobOffice PocketLink for Android her!