Mandag 4. april har vi satt kursen mot Vestfold, nærmere bestemt Tønsberg. Vi er invitert til å besøke en byggeplass hvor Rune W. Johansen Bygningsfirma AS er i gang med et spennende ombyggingsprosjekt. Kunstneren Ferdinand Finnes gamle hytte skal bli en flott, ny enebolig. Utstyrt med vernesko og vaffeljern dukker vi opp, for å lodde stemningen blant gutta. 


Gutta har heldigvis tid til en kjapp pause. 

Det blåser lett når Holtefolket ankommer byggeplassen. Tomta ligger svært idyllisk til rett ved sjøen, og i bakgrunnen klukker det lett når bølgene slår mot stranden. Vi har med oss bordplate, benbukker og duk, og får låne skjøteledning til å plugge inn vaffeljernet. Mens jernet varmes opp, får vi omvisning på byggeplassen. 

Rune Johansen forteller at de er 16 ansatte i firmaet. De påtar seg alle typer oppdrag fra rehabilitering til ombygg og nybygg. Han har vært kunde i Holte i 20 år, først med Byggsafe Total og senere også med SmartKalk. Han innrømmer litt beskjemmet at SmartKalk faktisk ble liggende i skuffen i flere år før han tok programmet i bruk. Men en dag bestemte han seg bare – nå skulle han lære seg det – og dermed satte han i gang.  

- Jeg fatter ikke at jeg brukte så lang tid, sier Rune, for programmet er jo så bra og nå klarer jeg meg ikke uten! I dag bruker jeg SmartKalk fra morra til kveld! Takket være SmartKalk får jeg tid til å regne mange flere anbud, og jeg ansetter snart en til for å kalkulere.
Rune W. Johansen Bygningsfirma jobber hovedsakelig på Nøtterøy, Tjøme og i Tønsberg, men har også hatt noen oppdrag i Oslo. De har nybygget kontor i Smidsrødveien på Nøtterøy. Byggeplassen vi besøker i dag, er bare en av flere hvor han har flinke fagfolk i arbeid.

Damene fra markedsavdelingen i Holte får seg en klatretur på diverse stiger rundt i bygget, for å beundre arbeidet og selvsagt også utsikten fra 2. etasje. I mens har vaffeljernet nådd riktig temperatur, og en liflig duft begynner å spre seg rundt på byggeplassen.

Gutta har heldigvis tid til en kjapp pause, og snart smører ivrige hender vaffelhjerter med syltetøy og rømme, og kaffe skjenkes i pappkrus. Vi benytter anledningen til en uhøytidelig konkurranse, vi vil jo gjerne ha ut noen gode ideer og tips fra disse håndverkerne. Tips blir det dårlig med (vi mistenker dem litt for å holde ideene sine for seg selv), men det blir i hvert fall mye latter og premier til både de som deltok og de som valgte å la være.


Det var tydelig at Holtevaflene falt i smak hos fagfolket i Tønsberg!
 


Vi benytter anledningen til en uhøytidelig konkurranse.

Pausen er over og vi pakker sammen. Rune takker oss for at vi kom – det skapte litt hyggelig variasjon i hverdagen, sier han. Vi legger igjen resten av vaflene i brakka – til neste pause – og takker for oss.


Takk til bygningsfirmaet Rune W. Johansen for at vi fikk komme på besøk. 

Se her hvordan DU kan få besøk på DIN byggeplass!