Regner anbud på under halvtimen!

Jan Sverre Valvåg eier og driver rørleggerfirmaet Leirvik AS på Frøya utenfor Trondheim. Helt siden han begynte som ansatt i bedriften i 2003, har han hatt god hjelp fra dataprogrammet JobOffice. – Et fantastisk hjelpemiddel i hverdagen, sier han selv. – Det gjør at jeg kan regne anbud på under halvtimen!

Mindre tid på kontoret

JobOffice er et ryddig system, sier Jan som har drevet som rørlegger i 20 år og har erfaring også fra anbudsregning på excel-ark. – Det kan ganske enkelt ikke sammenliknes. Før JobOffice syntes jeg det var helt pyton å regne anbud – noen ganger måtte jeg sende fra meg papirene til leverandørene, og ting tok tid. Nå sparer jeg masse tid med kjapp anbudsutregning, og kan bruke mer tid ute på jobber, og mindre tid på kontoret!

Dra-slipp-funksjonen er genial

– Når anbud skal regnes, drar og slipper jeg ferdig utregnede pakker inn i anbudet, og straks er alt på plass med komplette detaljer inkludert monteringstid. Det er også genialt at det er så enkelt å flette inn varer fra andre leverandører, smiler han.

Nettbrettet må være med!

Jan er veldig fornøyd med å bruke JobOffice og PocketLink på nettbrett. – Jeg ordner alt via dette nettbrettet, sier han. Her har han også hele prisboka tilgjengelig. Veldig praktisk å ha, dersom kunden ønsker en pris på noe der og da. I tillegg bruker han nettbrettet til å ta bilder med, for å dokumentere arbeidsprosessen.  – Det eneste jeg må passe på er at nettbrettet med PocketLink alltid ligger i bilen, sier han.

Forhåndsgodkjent faktura

To ganger i uka synkroniserer han PocketLink fra nettbrettet til JobOffice inne på kontor-pc’en. Det som gjenstår da, er kun å printe ut fakturaen og sende den i posten. – Ofte får jeg kunden til å godkjenne fakturaen på stedet, så blir det aldri noe problem i etterkant når det gjelder prisen. Fakturaprogrammet i JobOffice er utrolig bra – også når det gjelder oppfølging etter fakturering.

Bruk JobOffice hele tiden

På spørsmål om hva som er hans beste JobOffice-tips til kollegaer, er Jan svært sikker i sin sak. – Bruk programmet hele tiden, så mye som mulig – da lærer du deg det best. Skaff deg PocketLink og nettbrett, og ha det liggende i bilen.

Fleksibilitet og yrkesstolthet

Jan Sverre Valvåg mener at fleksibilitet og yrkesstolthet er alfa og omega for en rørlegger. Det å kunne stille opp når noen trenger hjelp, er utrolig viktig. Fri tar han bare når det er stille perioder – ellers jobber han mange og lange dager. Han er egentlig alltid litt på jobb. Før vi avslutter samtalen vår, ler han litt, og innrømmer at han faktisk har regnet et anbud mens vi har snakket sammen. Med JobOffice.