Byggesøknadene ordnes gjennom Holte ByggSøk

Jan Grundeland Antonsen i Mandal har jobbet i egen bedrift siden oktober 2018. Han har kalt firmaet JA Arkitekter og henvender seg til alle som har en drøm om å bygge. Jan er utdannet bygningsingeniør, og han leverer tegninger, byggesøknader og dispensasjoner. Byggesøknadene ordnes elegant gjennom Holte ByggSøk.

På hjemmesiden forteller JA Arkitekter at kunden kan få hjelp i hele prosessen, fra planlegging til bygget står ferdig. Jan jobber i tiltaksklasse 2, med alt fra små tilbygg til leilighetsbygg på 20-30 leiligheter. Akkurat nå holder han på med noen endringer for et bygg med 10 leiligheter i Kristiansand hvor han er ansvarlig søker og for arkitektonisk utforming. Parallelt jobber han med en tremannsbygning i Sogndal. Jan bruker Holte til både små tiltak som brygger, samt boliger og hytter og til større tiltak som leilighetsbygg etc.

Boligtegning tegnet i DDS CAD
Bolig under planlegging i DDS CAD av JA Arkitekter.

Får unna mange flere søknader

Jan har ofte mange søknader parallelt. Han har skrevet 31 søknader gjennom Holte ByggSøk bare siden han startet med programmet i februar 2020. Vanligvis har han pleid å skrive 20-30 søknader i året, og synes det er veldig greit å ha en programvare som nå hjelper han med å holde oversikten.

Tidligere brukte JA Arkitekter DiBKs søknadsløsning. Jan forteller at han kjente godt til Holte fra før, fordi han bruker tegneprogrammet DDS/CAD fra Holte, men han mener å huske at det var inne på DiBKs nettsider at han fikk kjennskap til Holte ByggSøk. – Ja jeg mener det var der jeg først leste om at Holte drev og utviklet ny programvare for byggesøknader. Jeg testet forresten også ut andre løsninger, men fant dem både tungvinte, trege og dyre. Jeg er mye mer fornøyd med en abonnementsløsning som Holte ByggSøk.

Kjappe nabovarsler gir bedre tid til å tegne

– Jeg er veldig godt fornøyd, spesielt med det å sende nabovarsler via Altinn. Jeg sparer mye tid på å slippe å både lage dem og poste dem, sier Jan. Jeg begynner med å hente inn nabolista fra et kart, så henter jeg inn beskrivelsen av tiltaket fra søknaden, kopierer direkte inn i nabovarselet og sender. Dette sparer jeg mye tid på, så jeg rekker å få unna flere søknader og dispensasjoner, og kan bruke mer tid på det morsomste jeg gjør – nemlig tegninger.

– Også ansvarsrettene kan jeg sende via Altinn og få signert digitalt. Det er jo så enkelt. De som skal signere er også stort sett raske med å signere. Noen har en tendens til å glemme at også samsvarserklæringen skal signeres når de har signert ansvarsretten – men det ordner seg alltid, sier Jan.

Gjør du noe feil, sier programmet fra

– I tillegg til nabovarslene og ansvarsrettene, liker jeg godt hele søknadsprogrammet i Holte ByggSøk. Gjør du noe feil, så får du beskjed om det, sier Jan. – Det er enkelt og oversiktlig å holde på med søknadene. Det at du må fjerne varslene fysisk før du får sendt inn, gjør at du ikke risikerer å sende inn en ufullstendig søknad. Dermed er det bare å ta en rask gjennomgang på slutten og kontrollere at alt er med før du trykker «send».

Hytte tegnet av JA Arkiekter i DDS CAD
Denne spennende hytta er nylig solgt og klar for Holte ByggSøk

Holte ByggSøk er lett å lære seg

– Det har gått veldig greit å lære seg å bruke Holte ByggSøk. Jeg har vært med på lærerikt webinar, og ellers er det veldig greit å finne ut av ting på egen hånd. Programmet har en hjelpefunksjon underveis som er svært nyttig. Jeg liker også utseende på sidene, og det blir oversiktlig og greit at du kan bla deg nedover i søknaden.

Kommunen er fornøyd med digitale søknader

– Også kommunen her er veldig fornøyd med at de mottar søknadene digitalt istedenfor som papir eller pdf-filer. De sparer nok en del tid på det de også. Men selv om digitale byggesøknader går veldig mye lettere, er jeg ikke så glad i dispensasjoner. Jeg har hatt så mange diskusjoner med kommunen at de til slutt foreslo at jeg kunne få et kontor hos dem. Ha, ha – da foreslo jeg at jeg heller kunne få en 20 % stilling hos dem og behandle mine egne søknader, ler Jan.

Anbefaler Holte ByggSøk

Jan har allerede anbefalt Holte ByggSøk til et annet firma, og i den anledning kan han snart innkassere premien sin i Holtes Vinn-Vinn-kampanje. Det er nemlig slik at håndverkere som tipser andre om Holtes programvare, og det fører til salg, kan velge seg en premie. – Jeg vil fortsette med å anbefale Holte ByggSøk til andre, sier Jan. – Fordi Holte ByggSøk er så enkelt at selve søknadsjobben blir mye morsommere.

 

Vil du vite mer om hvordan Holte ByggSøk kan hjelpe deg og din bedrift? Klikk på knappen under og fyll ut skjemaet så kontakter vi deg for en uforpliktende prat!

Kontakt meg!