Hestekrefter og presisjon på Vålerbanen!

Fredag 16. juni 2017 stilte Holte med 20 deltakere til en drømmedag på Vålerbanen. Deltakerne var kunder fra ulike bransjer innen bygg og anlegg, og enkelte hadde kjørt langt for å komme seg til Vålerbanen i Solør.

2 av deltagerne i konkurransen

To kom fra Nordfjordeid og hadde kjørt hele natten, noen kom fra Jæren, fra Sandefjord, Moss, Tønsberg og Oslo. Yr hadde lovet regn, men det glimret heldigvis med sitt fravær – bortsett fra noen ytterst få dråper en kort stund, noe som bare gjorde gokart-banen enda litt morsommere.

6 deltagere i konkurransen

Mange mil for å kjøre enda mer

Bilkjøring må tydeligvis ha en helt spesiell tiltrekningskraft på enkelte, siden de kan kjøre i timevis på norske landeveier, bare for å få kjøre enda mer bil. I vill fart på racerbane, fresende i lave gokarter, og sakte i villmarka over utfordringer som nesten kan få jeepen til å velte.

2 deltagere i konkurranse - for øyeblikket tilskuere

Drømmedag på Vålerbanen!

Om noen var litt trøtte i starten, var det våkne blikk og brede smil som kom ut av bilen etter rundene på racerbanen. Her gikk det så det hvinte i dekk, hylte i bremser og sand sprutet når noen kom for langt ut i svingen. At dette var adrenalinkick i bøtter og spann, var det ingen tvil om!

4 forventningsfulle deltagere

Full fres med gokart

På gokart-banen var det også full fart. Det er lett å snurre når du kommer ut på gresset med et hjul, men alle tok seg pent inn igjen, og suste videre i krappe svinger. Med helhjelm og kjøredress så det veldig profft ut, og etterpå var det spennende å sjekke hvem som hadde raskest rundetid.

Gocart-race

Man blir sulten av bilkjøring, og da alle 20 hadde kjørt begge disiplinene var det tid for lunsj. Kafeteriaen på hotellet disket opp med deilig buffet, og det var god stemning i spisesalen.

Terrengkjøring

Over stokk og stein

Etter lunsj var det tid for terrengkjøring. Deltakerne ble delt inn i to lag, med to og to i hver jeep. Begge fikk kjøre hver sin runde i den krevende løypa. Her gikk det mildt sagt over stokk og stein. Første store utfordring var en oppoverbakke med 37 graders helling! Dette var skikkelig bratt, og en av jeepene måtte ha tre forsøk før den klarte å komme over kneika. Nedover igjen skulle man også, og etterpå over en slags vektstang, som tippet over når jeepen kom på toppen. Så bar det videre mellom trær som sto alt for tett, gjennom dype sølegroper og kratt.

 

Tommel opp fra fornøyde deltagere

Takk til alle

At mange hadde en lang kjøretur foran seg for å komme hjem igjen, så ikke ut til å plage noen. Stemningen var i alle fall på topp. Vi i Holte takker deltakerne for sporty innstilling, og håper at alle hadde fin opplevelse!

bilde-collage fra dagens hendelser