Holte ByggSøk gir full oversikt over byggesøknadene!

Som ansvarlig søker hos SBG Byggprosjekt AS, er Svein Arne Aas involvert i mange byggesøknader. Akkurat nå er det 27 forskjellige søknadsprosjekter han holder på med, som alle befinner seg på ulike stadier. Da blir det ekstra viktig med en programvare som gir full oversikt over byggesøknadene. Det er ingen tilfeldighet at han har lagt sin elsk på Holte ByggSøk.

Kurset ble et vendepunkt

Svein Arne begynte å bruke Holte ByggSøk i desember 2019, men det gikk ikke helt knirkefritt i starten. – Jeg reiste derfor inn til Oslo på kurs hos Holte med en del fordommer mot programmet, men dro hjem igjen med en veldig positiv erfaring, forteller Svein Arne. – Det var et morsomt og svært lærerikt kurs.

Egentlig burde jeg kanskje ha tatt et nytt kurs nå som jeg har kommet så godt inn i det og lært enda mer. Holte ByggSøk er så bra! Spesielt integreringen med Altinnsystemet er snedig. Her kan nabovarsel, ansvarsretter og samsvarserklæringer både sendes og mottas digitalt. Dette sparer jeg mye tid og mye jobb på, sier han.

Svein Arne Aas, SBG Byggprosjekt
Ansvarlig søker, Svein Arne Aas hos SBG Byggprosjekt AS, anbefaler Holte ByggSøk varmt til andre byggesøkere. Både programvaren og kurset!

En sjekkliste ligger i systemet:

Selve søknadssystemet i Holte ByggSøk er han spesielt fornøyd med. – Du får faktisk ikke sendt søknaden av gårde før du har fått vekk alle røde kryss, noe jeg setter stor pris på, sier han. – Det å få varsler underveis er kjempebra. Helt genialt. Det betyr at jeg har en sjekkliste inni systemet som gjør at jeg må fylle ut alt før jeg får sendt inn. Slik var det ikke tidligere med blankettene som lå i Byggsafe Total – der kunne jeg gjøre flere feil uten å få beskjed om det før søknaden kom i retur fra kommunen.

Kortere ventetid enn før

Svein Arne er som nevnt svært fornøyd med å sende og motta nabovarsler, ansvarsretter og samsvarserklæringer digitalt gjennom Altinn. – Tidligere kunne det ta flere dager å gå og vente på å få signerte ansvarsretter og samsvarserklæringer i retur. Entreprenørene måtte signere, skanne og sende tilbake til meg, noe som må ha vært både tungvint og tidkrevende. Mange entreprenører synes tydeligvis at det er mye lettere å signere via Altinn. Nå har jeg opplevd å få ansvarsretter tilbake ferdig signert i løpet av en time, det er ny rekord, sier han fornøyd.

Påvirkes saksbehandlingstiden også positivt hos kommunen?

– Nei dessverre. Jeg får søknadene fortere ut herfra, takket være raskere ekspedering av ansvarsretter, samsvarserklæringer og nabovarsler, men saksbehandlingen i kommunene er som før, ikke alle er like digitale ennå. Men jeg vil gjerne berømme enkelte kommuner som både er raske og effektive. Spesielt Elverum, Nord-Aurdal, Østre Toten og Ringsaker er fantastiske. Lillehammer er også løsningsorienterte og raske på saksbehandling, Nordre Land har kunnskapsrike saksbehandlere og jeg samarbeider godt med alle kommuner, men det er personavhengig. Jeg har selv jobbet i Søndre Land kommune som saksbehandler i 3,5 år, og kjenner systemet godt. Jeg synes saksbehandlere generelt burde kunne gi igangsettingstillatelse og heller etterspørre de små detaljer underveis som ikke er relevante for oppstart, men det er nå min mening.

Variert og erfaringsrik bakgrunn

Svein Arne startet sin karriere som ryddegutt på byggeplass, og har gått gradene oppover via tømrer med svennebrev til byggeleder, gjennom omskolering ved Gjøvik tekniske fagskole. Han hadde derfor god kunnskap om byggeprosesser da han begynte som saksbehandler i kommunen. Og som ansvarlig søker hos SBG Byggprosjekt, har han bred erfaring som er til god nytte i søknadsarbeidet.

Bjørn Olav Gladbakke, daglig leder i SBG Byggprosjekt
Bjørn Olav Gladbakke er daglig leder i SBG Byggprosjekt.

Fra fabrikkbygg til hus og hytter

SGB Byggprosjekt AS holder til på Dokka. Svein Arne forteller at han sitter alene som ansvarlig søker i et trivelig arbeidsmiljø med arkitekt, tekniske tegnere og ingeniører. Her tegnes og prosjekteres alt fra fabrikkbygg til eneboliger, blokker, leilighetskomplekser og hytter. Svein Arnes jobb er å få alle søknader på plass, men han har heldigvis en god sidemannskontroll i kollegaene Bjørn Olav Gladbakke og Steinar Sæteren.

 

– Det kan være mange tall å holde styr på, spesielt ved leilighetskomplekser. Det gjelder særlig blankett 5176 «Boligspesifikasjon i matrikkelen» som må fylles ut for å få ferdigattest. Ha, ha – det står så fint formulert – «blankettene er kommunens ansvar, men bør fylles ut av ansvarlig søker», ler Svein. – Akkurat de tallene kan ikke Holte ByggSøk hjelpe meg med. Men veldig mye annet. Det ligger så mange muligheter i programmet.

Jeg anbefaler derfor Holte ByggSøk varmt til andre søkere, og jeg anbefaler også andre å melde seg på kurs hos Holte.

 
Test Holte ByggSøk GRATIS