Holte ByggSøk gir permittert byggmester flere ben å stå på

Noen er flinkere til å se muligheter enn andre. En byggmester på Vestlandet ble i forrige uke permittert fra jobben sin, men satte seg ikke ned med hendene i fanget. Den permitterte byggmesteren kjøpte Holte ByggSøk og er nå i full gang med å utarbeide byggesøknader som frilansoppdrag. Første nabovarsler er allerede sendt via Altinn.

Byggearbeid
Illustrasjonsfoto

Vi i Holte liker å høre om folk i bransjen som tenker nytt og annerledes. Derfor tok vi en telefon for å høre hvordan det var å starte med Holte ByggSøk på egenhånd, men det var visst helt problemfritt.
– Jeg har erfaring fra DiBKs Byggsøk fra før, som var mer tungvint. Holte ByggSøk er mye bedre. Det er veldig oversiktlig og greit, og enkelt å lære seg. Jeg har drevet med Fagtorget i mange år, så dette går helt fint, sier han.

 

Digital byggmester i mange år

Til vanlig sitter den nå permitterte byggmesteren på kontoret i et entreprenørfirma og jobber både med byggesøknader og med kalkulasjon gjennom SmartKalk fra Holte. Hverdagen som permittert ble brått en realitet etter at bedriften han er ansatt i stengte sist uke. – Jeg måtte finne på noe. Og jeg er nok mer oppegående digitalt enn mange på min alder, man må jo følge med i tiden, sier han.

Tidsbesparende program

Takket være lang bransjeerfaring, har han også drevet mye med byggesøknader. Og da han plutselig fikk ekstra god tid nå, kom ideen til å anskaffe Holte ByggSøk helt av seg selv.

– Ikke det at du trenger mye ekstra tid til dette – Holte ByggSøk kan du jo drive med når som helst på døgnet, ler han. – Men da jeg ble permittert fikk jeg i hvert fall tid og lyst til å drive med noe, og da ble det naturlig å velge byggesøknader som jeg har lang erfaring med fra før.

Lett å lære seg – med video-hjelp

Den permitterte byggmesteren er strålende fornøyd med at Holte ByggSøk er så enkelt å bruke. – Jeg begynte i forrige uke, og har allerede sendt ut første nabovarsel. Jeg regner med å ha første søknaden klar til innsending om 14 dager. Når det gjelder utfyllingen av resten av søknaden, er det meste allerede på plass. Jeg fikk forresten god hjelp av konsulenten hos Holte til å komme i gang, og det ligger fine opplæringsvideoer på nettet. Da jeg plutselig lurte på noe rundt nabovarsel, så gikk jeg bare inn på videoen og fant fort ut av det.

Innsending via Altinn er genialt

– Det er forresten genialt med innsending via Altinn, både når det gjelder nabovarsler og selve søknaden. Jeg slipper å laste ned og styre på som jeg har vært vant til å gjøre tidligere. Massevis av kopier, rekommanderte sendinger, gå på postkontoret – alt dette er slutt. Nå ligger alt klart digitalt  og venter på resten.

Vi ønsker han lykke til – både med byggesøknadene og med at han snart kan komme tilbake til arbeidsplassen sin. Vi ser heller ikke bort fra at han kommer til å fortsette med byggesøknader på si videre også – etter hvert.

Vil du lese mer om Holte ByggSøk? Se her.

Nå får du nettkurs i Holte ByggSøk