Holte lanserer bransjens råeste verktøy for klimagassregnskap

Torsdag 1. juni 2023 er en merkedag når det gjelder klimagassregnskap. Dette er selve dagen for lanseringen av SmartKalk Miljø, et verktøy mange har sett fram til å kunne ta i bruk. En god testperiode er over, pilotbrukerne har kommet med nyttige innspill, og programvaren er blitt enda bedre. Det aller siste som er lagt til, er at SmartKalk Miljø hjelper brukeren å hente inn alternativt produkt hvis maskinlesbar EPD på det valgte produkt ikke finnes.

Enklest for SmartKalk-brukeren

Som SmartKalk-bruker slipper du lettvint unna med klimagassregnskap. Når kravet trer i kraft 1. juli 2023 (overgangsperioden er da utløpt) er det enkelt å bare supplere med modulen SmartKalk Miljø. Ved å ha klimagassregnskap integrert direkte i SmartKalk, lager du klimagassregnskapet samtidig som du setter opp kalkylen. Dermed har du full kontroll både på pris og klimapåvirkning gjennom hele kalkulasjonen. Du kan med noen få tastetrykk aktivere og deaktivere ulike nivåer i kalkulasjonen din, og se hvordan ulike produktalternativer vil påvirke både pris og klima.

Den magiske knappen

Så fort du har anskaffet deg tilleggsmodulen SmarktKalk Miljø, blir en helt nye knapp synlig. «Hent miljødata» står det på denne, og den er virkelig magisk. Det magiske er at du har gjort jobben allerede i din kalkyle, og premien er at du kan hente inn tallene som er påkrevet i følge Tek 17 for yrkesbygg og boligblokker med et klikk. Vi i Holte har ett mål for øye, at klimagassregnskap skal bli enkelt. Synes du LCA, EPD og GWP er uttrykk som forvirrer deg, kan du være trygg på at de snart blir like vanlige og velkjent som TV, PC og PDF. Og den viktigste støttespilleren din i prosessen med klimagassregnskap er SmartKalk og Holte.

Også nye brukere vil ha glede av SmartKalk Miljø

Også du som ikke bruker SmartKalk fra før, men som kanskje har vurdert programvaren, kan glede deg over den nye muligheten du får med kombinasjonen av SmartKalk og SmartKalk Miljø. Og selv om SmartKalk er en brukervennlig programvare som er enkel å lære seg, så kan det være greit å vite at vi i Holte arrangerer kurs også. Det blir også arrangert gratis webinar i SmartKalk Miljø etter sommerferien.  Vi gleder oss til å ønske både eksisterende og nye SmartKalk-brukere velkommen til Smart Kalk Miljø.

Se filmen om SmartKalk Miljø her:

Les mer om SmartKalk Miljø her

Les mer om SmartKalk her

 

    Syntes du dette er interessant?

    Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

    Er du kunde av Holte i dag?