Hvordan kan Holte ByggSøk hjelpe meg med byggesøknaden?

– Holte ByggSøk kan virkelig hjelpe meg med byggesøknaden gjennom hele prosessen. Trinn for trinn blir jeg veiledet slik at jeg ikke glemmer noen viktige detaljer, sier Fay-Nina Mjøen i Boligpartner.

l utviklingsfasen av Holte ByggSøk trengte vi i Holte proffe byggesøkere som testkunder for å kunne skreddersy en programvare med størst mulig nytteverdi. Det er veldig mange detajler som skal på plass i en slik prosess, og systemet må kunne håndtere dem alle. Fay-Nina Mjøen i Boligpartner på Jessheim har vært med fra starten og forteller at hun er svært fornøyd med at hennes ønsker i tur og orden har blitt implementert i Holte ByggSøk.

Flott å kunne ha alt på ett sted

Tidligere brukte Fay-Nina Fagtorget og DiBKs ByggSøk. – Det funket forsåvidt greit, men Holte ByggSøk er mye bedre, og du trenger heller ikke flere programmer sier hun. – Akkurat nå holder jeg på med 12 – 13 søknader parallelt, og da er det mye tid å spare på å ha alle data samlet på ett sted. Når jeg tidligere hoppet fra søknad til søknad var det fort gjort å glemme noe. Holte ByggSøk hjelper meg med å holde orden på detaljene, og ikke minst med å fortelle meg hvor jeg slapp sist. Et lite kryss forteller hvor jeg var. Årlig er jeg innom rundt 200 søknader som enten skal skrives, fornyes eller endres, og da er det godt å ha en veiviser. Holte ByggSøk kan virkelig hjelpe meg med byggesøknaden, sier hun.

Blir fulgt gjennom søknaden

Holte ByggSøk er helt unikt, ved at programmet følger meg gjennom søknaden steg for steg. Det popper opp beskjeder med «dette kan du ha med», «dette bør du laste opp», og så er det opp til meg å overstyre, og fjerne alt som ikke er relevant. Det er viktig med disse påminnelsene. Iblant har jeg dårlig tid for å rekke tidsfrister, og da kan det være fort gjort å glemme noe. Derfor er det veldig greit å bli fulgt gjennom hver enkelt søknad, slik at jeg kommer meg i mål.

Slik kan Holte ByggSøk hjelpe meg med byggesøknaden, sier Fay-Nina Mjøen i Boligpartner

Naborvarsler via Altinn er genialt!

– En av de aller største fordelene med Holte ByggSøk er nabovarslingen via Altinn. Meldinger derfra oppleves veldig formelt, og folk svarer på dem. Sånn sett synes jeg det er viktig at nabovarsel kommer derfra også, siden dette er noe som angår folk i aller høyeste grad. Skulle noen også ha reservert seg mot digital melding, ordner Altinn det praktiske. Fag og foretak gjenfinner kontakter – Gjennomføringsplanen er der hvor jeg legger ned mest arbeid i forhold til å få på plass alle ansvarsområdene. Det er enkelt å gjenfinne kontakter jeg har brukt i Fag og Foretak. Det er også enkelt å gå inn og endre fra digital til manuell signatur, noe som er praktisk siden ikke alle utførende er så digitale ennå. Noen skriver helst på servietter, og det er det heldigvis rom for.

Ansvarlig søker i mange kommuner

Med hele Akershus, deler av Hedmark og noe av Oslofjordregionen som nedslagsfelt, har Fay-Nina flere kommuner å forholde seg til. I tillegg skriver hun noen hyttesøknader i andre områder. – De ulike kommunene har forskjellige krav, men jeg har lært dem å kjenne etterhvert, forteller hun. – Boligpartner er ansvarlig søker og leier inn underentreprenører på hvert enkelt prosjekt, som vi sender inn dokumentasjon for i vår komplette søknad.

Hvorfor velge Holte ByggSøk?

– For enkelthets skyld. Det er veldig oversiktlig, og som jeg nevnte har du alt samlet på ett sted. Du kan lage dine egne maler med standardtekst, både til dispensasjonssøknader, nabovarsler og samtykker. Så kan du laste opp disse når du trenger dem, og eventuelt bare tilpasse littegrann. Du slipper mellomlagring av dokumenter på pc-en din, og opprette mapper du egentlig ikke trenger. Du kan isteden laste alt rett opp i HoltePortalen. Holte ByggSøk forenkler ihvertfall hverdagen min.

Nyttig også for deg med færre søknader

– Jeg tror nok at mange vil ha nytte av Holte ByggSøk. For det første får du en bedre kvalitet på søknaden, og du får oppfølging på hva som må og hva som bør være med. Hvis du ikke er skikkelig god på dette fra før, kan det være lurt med små tips og råd underveis. Det er også små spørsmålstegn bak hvert punkt som du kan klikke på hvis du er usikker på hva ting betyr. Jeg tror nok dette vil gjøre det enklere for alle å få kontroll over søknaden sin.

Takk til flinke folk!

– Jeg vil gjerne berømme de dyktige folkene hos Holte som har gjort Holte ByggSøk mulig. At de har vært lydhøre, og at vi har fått være med og teste ut ting underveis. Det har vært moro å være med og påvirke programmet. Når DiBKs ByggSøk legges ned neste år, så har vi Holte ByggSøk under huden allerede. Det er flott!