Hvorfor er SmartKalk et bedre program?

Er du blant dem som lurer på hvorfor er SmartKalk et bedre program, kan du ta en prat med Jon B. Rui. Etter å ha kalkulert i 15 år, har han prøvd mye forskjellig. – Jeg fikk virkelig sansen for SmartKalk etter en demonstrasjon hos min forrige arbeidsgiver. Da jeg begynte som daglig leder hos Axen Entreprenør, var noe av det første jeg gjorde å kontakte Holte og bestille SmartKalk, forteller han.

Det er hektisk byggevirksomhet i Holmestrandområdet, og hos Axen Entreprenør er det travle arbeidsdager for de 12 ansatte. Firmaet ble startet i april 2019 av en bekjent av Jon, som gjerne ville ha akkurat han som daglig leder. Sannsynligvis både på grunn av hans lange erfaring, kremmersjel og gode kalkulasjonsferdigheter.
Jon B. Rui har vært kalkulatør i 15 år, og har erfaring fra mange ulike programvareløsninger. Etter å ha sett en demonstrasjon av SmartKalk hos sin forrige arbeidsgiver, ble han veldig gira. Men tiden den gang var ikke moden for å skifte program. Det måtte et jobbskifte til før Jon endelig fikk SmartKalk, og etter bare kort tids bruk er konklusjonen hans klinkende klar:

Hvorfor er SmartKalk et bedre program?

– Fordi det er mer åpent og du kan bygge opp mye sjøl, er SmartKalk et bedre program. Det er veldig oversiktlig, og når du skriver ut tilbud så blir også disse veldig oversiktlige og ryddige. Jeg får mye positivt tilbake fra kunder på akkurat det. Nettopp derfor er SmartKalk-tilbud ekstra gøy å sende fra seg. – SmartKalk er så oversiktlig og tilbudene er svært detaljerte. Man får god oversikt over de ulike postene. Det er derfor lett for kundene å se hva som koster hva, og eventuelt trekke ut det de ikke trenger.

Hvorfor er SmartKalk et bedre program? Jon B. Rui hos Axen Entreprenør kan fortelle deg det.

SmartKalk er enkelt å lære seg

SmartKalk er et selvforklarende kalkulasjonsprogram med veileder, som er enkelt å lære seg. Som bruker kan du være trygg på kvaliteten i dine kalkyler med Norges største og mest anerkjente prisbase, Holte prisbase, i bunnen. Du plukker enkelt elementer fra denne, tilpasset nybygg, ombygg eller riving. SmartKalk har også støtte for NS 3420, samt 3D-visualisering av bygg i kalkyleprosessen ved hjelp av BIM.

Halverer tiden

– Det er slutt på å bruke lang tid på å regne ut tilbud, sier Jon. – Jeg sparer veldig mye tid med SmartKalk, faktisk halverer jeg tiden jeg brukte tidligere på kalkulasjon. SmartKalk er komplett med alle poster inkludert, og alt du ikke trenger er enkelt å fjerne. Bare det å sette inn et vindu, gjør at veggmaterialer trekkes fra i tilsvarende størrelse. SmartKalk tar med seg absolutt alt. Jeg kan alltid være trygg for at ingen ting er uteglemt, og at programmet regner ut prisen ting faktisk koster. Du taper ikke penger med SmartKalk. Tvert imot, du kan heller tjene litt ekstra med min metode, smiler Jon.

Tjener ekstra med prisforhandling

Man bygger opp tilbudet i SmartKalk med en enkel dra/slipp-funksjon, og kan opprette egne maler og gjenbruke eksisterende kalkyler. Med SmartKalk kan du også importere prisfiler fra dine leverandører.

Axen Entreprenør kjøper byggevarer gjennom ProffIt-løsningen hos Carlsen Fritzøe via HoltePortalen, men Jon handler ikke bare der. – Når tilbudet er akseptert, begynner kremmerjobben. Da sjekker jeg om jeg kan få varene billigere, og kontakter ofte flere andre leverandører. Dette synes jeg er veldig moro, og kan bety enda mer penger å tjene for firmaet vårt.

Hos Axen Entreprenør holder de også på å innføre digitale sjekklister for KS og HMS via HoltePortalen. – Alle gutta skal være i gang med det fra januar 2020, avslutter Jon.