Med SmartKalk får jeg mer tid ute på byggeplass!

I forbindelse med vår SmartKalk-konkurranse kom det inn et bidrag fra Markus Botten i Stene Tømrerservice. Han skrev følgende: «Jeg har kalkulert 113 prosjekter med Holte SmartKalk. Jeg er fornøyd med SmartKalk fordi det forenkler arbeidet mitt med kalkyler, noe som resulterer i at jeg kan bruke mer tid på å være ute på byggeplass og produsere».

Vi hører det igjen og igjen. Håndverkere som heller vil være ute og produsere enn å sitte inne ved kontorpulten. Det å få effektivisert arbeidet med kalkulering og tall, slik at de kan bruke mer tid på byggeplass og produsere, er viktig for dem. Vi forstår dem så godt, og vi er glade for å få bekreftet at våre programvarer gjør en viktig forskjell i hverdagen.

Markus Botten i Stene Bygg
Markus Botten er meget fornøyd med sitt nye headset som han vant i SmartKalk-konkurransen. Musikk til arbeidet er bra når man kalkulerer!

Morsommere å bygge enn å regne

Stene Tømrerservice har 5 ansatte. Markus er styrets leder og snekker, og holder på å utdanne seg til byggmester. Han forteller at selv om han var et «mattehue» på skolen, og egentlig er god til å beregne byggekostnader, synes han jo egentlig ikke at det er så artig å sitte og regne på en enebolig. Han vil heller bygge den. Det er derfor viktig for han å ha et program som kan hjelpe han med å få regnejobben kjapt unna.

Siden 2017 har han drevet firmaet sammen med sin kamerat og kompanjong, Stein Ola Stene. Sistnevnte har to andre foretak på si, så Markus forteller at han ble kastet litt ut i ting og fikk ganske mye ansvar tidlig. – Det har gått veldig bra, jeg tar alle erfaringer som lærdom, sier han.

Gjenbruk av maler

Markus sier at han liker måten SmartKalk er bygget opp på. – Det handler mye om å ordne seg gode elementer som man kan gjenbruke i senere kalkyler, sier han. – Jeg lager maler som jeg gjenbruker, og jeg tilpasser maler til egen prisbase. Da går det kjapt å hente ut malene når jeg skal kalkulere på nytt. Det er genialt og sparer meg for masse tid.

Han forteller at mye av byggevirksomheten deres foregår på samme måte. – Det er stort sett de samme produktene som går igjen. Da blir det veldig greit å ha lagret elementer i SmartKalk som kan gjenbrukes, sier han.

Både regner og tegner

– Vi bygger både arkitekttegnede hus, og hvis kundene ønsker det, kan vi også hjelpe dem med den jobben. Jeg tegner også, jeg både tegner og regner ler Markus. Når bare fremdriftsplanen er fylt opp et år frem i tid, kan jeg være ute på byggeplass og produsere mer.

Markus har brukt SmartKalk siden 2018. Han synes programmet var enkelt å lære seg. Han tok ikke kurs med en gang, men satt og prøvde seg fram. Etter hvert tok han et videregående kurs i SmartKalk. – Det var veldig nyttig, sier han. – Da hadde jeg brukt programmet en god stund allerede og visste hva jeg lurte på. Man kommer fort videre på egenhånd i SmartKalk. Jeg liker best å lære ved å sette meg ned og prøve selv, og på videregående kurset fikk jeg bekreftet at jeg hadde gjort ting rett. Det var moro!

Hvis Markus lurer på noe, kontakter han Holte support. – Jeg ringer hvis jeg sitter fast i noe, og jeg får raskt svar. Det er gull verdt.

– Jeg kunne ikke tenke meg et liv uten SmartKalk. Jeg vil anbefale programmet til andre byggmestere også. Det funker så bra det, avslutter han.

Vi takker for praten og for at han deltok i konkurransen. Premien sendes i posten. Et headset fra Sony.