ALT’A RØR bruker sjekklister i HoltePortalen!

Det er mange rørleggerbedrifter i Alta, og vi vil tro at det var flere som ønsket å sikre seg det prestisjefylte oppdraget med å innrede de luksuriøse badene i den nye fløyen på Sorrisniva Arctic Wilderness Lodge i 2021. Det ble Alt’A Rør som fikk jobben, og som gjennomførte prosjektet på en utmerket måte. Kanskje fordi ALT’A RØR bruker sjekklister i HoltePortalen?

Bad i Arctic Wilderness Lodge montert av Alt'A Rør
I suitene på Arctic Wilderness Lodge er alt rørleggerarbeid gjennomført. Messingdetaljer skaper eksklusiv stemning, og toalettsetet åpner seg automatisk når du nærmer deg.

Sorrisniva tilbyr gjestene ekte arktiske villmarksopplevelser året rundt. Du kan velge mellom førsteklasses overnatting i Arctic Wilderness Lodge med lekre baderom utført av Alt’A Rør, eller en kjøligere opplevelse i Sorrisniva Igloo Hotell i 6 minusgrader og rom designet av iskunstnere. Sistnevnte rom kan kun benyttes i vinterhalvåret, siden hotellet smelter ned i april hvert år.

Baren i Sorrisniva ishotell
Kapellet i ishotellet er et populært sted å gifte seg. Det skal være vielse der om bare få timer når vi er innom. Vegg i vegg ligger baren hvor til og med glassene er laget av is.

HolteMagazinet kom på besøk en dag i mars, og ishotellet var heldigvis intakt. Gutta i Alt’A Rør hadde mye på planen den dagen, og det ble Hege Seppola som kjørte oss på befaring til Sorrisniva. Det passet helt utmerket, for det er Hege som oppretter og tilrettelegger sjekklistene for service-gutta ute på jobb.

Hege Seppola, Alt'A Rør
Hege Seppola er den som oppretter sjekklister i HoltePortalen når ansatte i Alt’A Rør skal ut på oppdrag. Her er hun i Sorrisniva Igloo Hotell med en enorm spekkhogger av is. (Neida, hun berører den ikke – det er nemlig 1500 kr i bot for å ta på isskulpturene.)

Innholdsrike sjekklistemaler

Sjekklistemalene i HoltePortalen inneholder en rekke ulike oppgaver, og Hege tilpasser etter beste evne. For sikkerhets skyld lar hun gjerne noen ekstra punkter være med, og så tar gutta heller og kutter ned litt hvis det er sjekkpunkuter på listen som ikke er relevante for oppdraget. – Da har de alt det trenger, og risikerer ikke at noe mangler. Det er ulike ting jeg luker ut hver gang, sier Hege.

Det er lange avstander i fylket, og Alt’A Rør har to kategorier ansatte, de som jobber «borte» og de som jobber «hjemme». Alle gutta bruker sjekklisteappen i HoltePortalen og kan utføre dokumentasjonsjobben via app.

Dick Nyman er en av gutta på service. Han er spesielt glad for at det er så enkelt å føre avvik og r.u.h. i appen på mobilen sin. – Jeg liker godt at sjekklistene ikke trenger å sendes via e-post, men at all dokumentasjon lagres direkte i HoltePortalen, sier han. – Dermed får også Hege alltid full kontroll inne på kontoret. Det er veldig lettvint å bare krysse av i sjekklistene, man kan legge inn kommentarer, ta bilder for å dokumentere og jobbe fleksibelt med sjekklistene underveis i prosjektet.

Kvalitetssikring og HMS funker så bra med HoltePortalen

Nyman er fornøyd med at både kvalitetssikring og HMS funker så bra med HoltePortalen. – Avvik oppstår jo, ofte grunnet slurv og uhell fra andre fag, og medfører ekstra jobb for oss. Når man må avvike fra den planlagte jobben, blir det viktig å dokumentere hvorfor. De store aktørene ønsker å få disse registreringene inn. Jeg tar bilde og registrerer på appen, slik at kontoret kan videresende til entreprenøren. Jeg tror det er viktig å være litt pirkete som meg, smiler Nyman.

Dick Nyman, Alt'A Rør
– Hvis det oppstår en krisesituasjon så er det sjekklistene som er sikkerheten din, sier Dick Nyman i Alt’A Rør.

Sjekklistene er sikkerheten din

Nyman har tidligere jobbet som anleggsleder i flere år og vet hva som må til. – Hvis det oppstår en krisesituasjonen så er det sjekklistene som er sikkerheten din. Og vi har nok mer å lære for å bli enda bedre, avslutter han.