Anbefaler JobOffice til alle elektrikere

Trond David Bergeplass i EHT Elektro på Ål har travle dager, og er superfornøyd med hvor oversiktlig og effektiv arbeidsdagen er blitt etter at han begynte med JobOffice fra Holte. – Jeg syns det er veldig realt å ha alt på ett sted, sier han.
– Alt av dokumentasjon suser rett inn i Boligmappa.no, varebestilling registreres rett i prosjektet, timer føres og faktura sendes med et par tastetrykk. Det er derfor han anbefaler JobOffice til alle elektrikere.

Ål er et stort område geografisk, men det er bare ca 5000 innbyggere. Trond kjenner alle håndverkerne der personlig, og har et godt samarbeid også med sine konkurrenter.

– Det hender vi hjelper hverandre med ulike prosjekter eller at vi bytter litt på oppdragene, sier han. – Det hender også at vi diskuterer løsninger eller at jeg låner mannskap av noen.

Bekjentskapet med Holte startet i 2019 da Trond fikk en telefon fra Tage Thrana. – Tage var veldig overbevisende og jeg lot meg overtale til å få en visning, sier Trond. – Akkurat det er jeg veldig glad for at jeg gjorde, for det var svært positivt det jeg så. Og enda mer positivt har det blitt å bruke programmet i det daglige arbeidet.

Trond David Bergeplass i EHT Elektro.
– JobOffice har forenkla hverdagen vår utrolig mye, sier Trond David Bergaplass i EHT Elektro. Her inne i servicebilen i full sving med vareregistrering i JobOffice.

Forenkla hverdagen vår utrolig mye!

I 2019 hadde Trond to ansatte, som ble utstyrt med PocketLink, appen til JobOffice. Med den har man kontoret med seg ut på mobil eller nettbrett. – Det ble enkelt å planlegge oppdragene med JobOffice, sier Trond. – I kalenderfunksjonen så gutta hvor de skulle være når, de kunne ta bilder og dokumentere jobbene og føre timer i samme slengen. JobOffice har forenkla hverdagen vår utrolig mye, sier han. I dag driver Trond alene, men synes at JobOffice funker like utmerket for det.

Gruet meg til dokumentasjonsjobben

– Noe av det som gjorde JobOffice enkelt å velge, var at programmet har integrasjon med Boligmappa, og at dokumentasjonen fyker rett inn dit, sier Trond. – Dette var noe jeg hadde måttet legge inn manuelt tidligere, og det var forferdelig tungvint. Som elektrikere har vi en betydelig mengde
dokumentasjon som må med, fem sikre, bildedokumentasjon osv. Det å kunne legge inn dette mens man er ute på jobb, via nettbrett eller mobil gjør at man sparer uendelig mye tid på etterarbeid. Tidligere gruet jeg meg til selve dokumentasjonsjobben. Nå er det bare et klikk her og et klikk der så syr programmet det sammen – alt ferdig utfylt.

Gjør alt ferdig ute – dobbeltsjekker inne

Varebestilling gjøres også i JobOffice, og leverandøfakturaer kommer automatisk inn på riktig prosjektnummer. – Å kjøre tilbake retur er også utrolig enkelt, sier Trond. – Før satt vi og skrev materiallistene for hånd og så måtte de tastes inn i programmet vi brukte. Det var så mye dobbeltarbeid at, fy!

– Nå gjør jeg mesteparten underveis. Da er det bare å dobbeltsjekke når jeg kommer inn igjen på kontoret at jeg har fått med meg alt. Det er enkelt å justere hvis behov. Det er utrolig lettvint og jeg sparer mye tid. Setter min ære i å syns minst mulig På Ål er det mange som driver med totalrehabilitering av eneboliger. Huset strippes ned til skallet og bygges opp igjen, og det elektriske anlegget må strekkes på nytt. Flere hyttefelt har også fått strøm, og Trond synes det er gøy med utfordringer. Er det mulig, kryper han gjerne under hytta for å skjule strømkabler. – For meg er det viktig at det skal syns minst mulig at jeg har vært der. Du må tenke deg litt om og planlegge hvordan oppdraget skal løses. Det finnes så mye innen stikkontakter og kabler i ulike farger, og på eldre hytter med mørkt panel pleier jeg å foreslå en farge som matcher best mulig. Det koster litt mer, men folk sier ofte ja til det. Det er naturlig at folk vil ha mer komfort på hytta si.

Dokumentasjonsbilder tatt i JobOffice lagres rett inn på riktig prosjekt mens man er ute på jobb.
Trappebelysning kan ha mange spennende løsninger, både innendørs og utendørs. Dokumentasjonsbilder tatt i JobOffice lagres rett inn på riktig prosjekt mens man er ute på jobb.

Oversiktlige fakturaer

Kundene mine liker de oversiktlige fakturaene i JobOffice, sier Trond. Timer og materiell er nøye spesifisert, og det er et veldig fint oppsett. Jeg får ofte tilbakemeldinger på at fakturaene mine er ryddige. Regnskapet mitt er det regnskapsfører som tar seg av. Når jeg sender faktura til kunden, står regnskapsfører på kopi, og så trenger jeg sjelden å tenke noe mer på det før pengene kommer inn på konto. Det blir selvsagt ekstra enkelt for regnskapsfører når JobOffice har integrasjon med systemet de bruker. Skulle noen glemme å betale, er det veldig kjapt å sende ut en purring fra JobOffice. Et tastetrykk så er det gjort, avslutter Trond, før han legger til at han gjerne anbefaler JobOffice til alle andre elektrikere.