Bygger ski in/ski out-leiligheter med Holte-programvare

Sauda Skisenter er et fantastisk vintersportsområde i passende avstand fra både Stavanger og Haugesund. D-S Bygg har nylig levert de 4 første ferieboligene i bakken og skal snart i gang med de neste av i alt 28. Sauda-bedriften har eksistert i mange år, og er involvert i en rekke prosjekter. Vidar Jensen er daglig leder både i D-S Bygg AS og i Murmester Endre Storli AS. Begge firmaene bruker programvare fra Holte, bl.a. SmartKalk, Holte ByggSøk og Holte Kjørebok.

Det plaskregner når HolteMagazinet besøker Sauda en marsdag, men oppe på fjellet ligger snøen dyp. Snø er viktig når man skal tiltrekke seg vintersportsentusiaster og Sauda Skisenter er på trappene med en gigantisk utvidelse. Fra 5 heiser i dag, planlegges det en helårs gondolbane med det klingende navnet Folkeheisen fra høsten 2024.

Gondolbanen skal operere i to trinn; Første del direkte fra skisenteret på 350 m.o.h. til området Juvsbåtn på 600 m.o.h. Neste trinn er videre til Ravnafjell 983 m.o.h. Derfra vil man få både skitraseer og vanvittige utsiktsmuligheter. Ordet topptur vil få ny mening og skape engasjement og attraktivitet for reiselivet i Sauda.

Vidar er entusiastisk til planene, og forteller at han har kjøpere klar til neste utbyggingstrinn på ferieleilighetene. – Vi skal i gang med byggeprosjektet så fort det er godkjent fra kommunen og snøen forsvinner, sier han.

Vidar Jensen i DS Bygg kjøpte Holte ByggSøk på Bygg Reis Deg.
– Det var på Holtes stand på Bygg Reis Deg i 2019 at Espen Rørvik fortalte meg om den nye programvaren for byggesøknader, Holte ByggSøk, forteller daglig leder Vidar Jensen. – Den kjøpte vi der og da, det var ikke noe å lure på en gang.

Søker prosjektene i Holte ByggSøk

– Vi bruker Holte ByggSøk til å søke om våre byggeprosjekter, sier Vidar. Spesielt nabovarslingen i programmet synes han er utmerket. – Tidligere måtte vi be kommunen om nabolister. Nå legger vi bare eiendommen inn i prosjektet, velger «nabovarsel» og så klikker vi «velg fra kart». Dermed kan vi enkelt klikke på eiendommene rundt og deretter «legg til i søknad», så kommer det opp hvem som eier dem. Vi trenger ikke en gang å ha søknaden ferdig før vi sender ut nabovarsel, og det sparer vi jo tid på, sier Vidar. Han var en av de første som startet med Holte ByggSøk, og har til nå sendt inn nærmere 100 søknader med programmet.

Har brukt SmartKalk siden 2015

– Vi er fornøyd med programvarene fra Holte, sier Vidar. – I tillegg til SmartKalk som vi har brukt siden 2015, bruker vi Holte Time, Kjørebok og Forbruk. I Holte Sjekklister har vi en jobb å gjøre med å tilpasse og skreddersy egne maler.

 De fire første ferieboligene som D-S Bygg har satt opp i Svandal Lodge er nylig overlevert.
Svandal Skisenter er et populært vintersportsområde for folk fra både Stavanger og Haugesund. Med den nye godolbanen blir det enkelt med toppturer hele året. De fire første ferieboligene som D-S Bygg har satt opp er nylig overlevert.

Mange parallelle prosjekter

D-S Bygg har mange prosjekter på gang. I tillegg til ferieleilighetene i Svandal, holder de på med to tomannsboliger, de bygger nytt kontorbygg til NAV Forvaltning og de skal bygge ny politistasjon i Sauda.

Vidar forteller at de er optimistiske selv om tallene på nysalg mange steder stuper. – Det er viktig at bransjen ikke nedsnakker seg. Vi holder på med vårt og vi har et mål om hvor vi skal. Hvordan vi løser det finner vi ut underveis. Det gjelder å ha flere bein å stå på, og ikke minst å ha kondis, både i gode og dårligere tider, avslutter han.