Det er et samfunnsansvar å holde hjulene i gang!

Moss Avis skriver om Hersleth Entreprenør som understreker viktigheten av å holde hjulene i gang slik at folk ikke mister jobb og lønn. – For meg handler det om å ta et samfunnsansvar uten at det skal gå på bekostning av helse, sier adm. dir. Reinert Hersleth.

Med 80 ansatte i flere pågående byggeprosjekter i Østfold og Follo har Hersleth Entreprenør ingen planer om å ta det roligere på grunn av koronasituasjonen. Tvert imot. Selskapet gjør alt for at jobbene skal gå så normalt som mulig, skriver Moss Avis.

– Vi skal selvfølgelig drive i tråd med alle råd og henstillinger om smittevern som kommer fra myndighetene. Helsa går foran alt. Når det er sagt har vi et samfunnsansvar for å holde hjulene i gang slik at folk har en jobb å gå til og en inntekt å leve av. Dette gjelder ikke bare for våre egne ansatte, men kanskje enda mer for alle leverandører og underleverandører vi benytter oss av, sier Reinert Hersleth (44), adm.dir. i Hersleth Entreprenør i Vestby, mens han lister opp underleverandører som rørleggere, malere, taktekkere, utleiefirmaer, elektrikere, gravemaskinkjørere, sjåfører og andre.

– Mange av disse er små, familiedrevne selskaper som er helt avhengig av å ha oppdrag på de byggeplassene vi driver på. De har ofte lite å gå på for å kunne tåle en nedtur, og er helt avhengig av at vårt entreprenørselskap holder koken, sier Reinert Hersleth til Moss Avis.

Reinert Hersleth viser samfunnsansvar og holder byggeplassene i gang
FOTO: Jon Gran, MossAvis.no

– Business as usual

Moss Avis møtte Reinert Hersleth på boligfeltet Sole hvor en åtte etasjers boligblokk er under bygging. Alt av byggearbeider pågår for fullt.

– Det stemmer. Bortsett fra fire mann i reisekarantene er alle hos oss i arbeid. Det er business as usual i alle seks prosjekter vi har gående, sier Reinert Hersleth.

Prosjektene som Hersleth Entreprenør nå har under bygging er hotell og museum på Ramme gård i Hvitsten, boligbygging på Sole i Vestby, på den gamle skifabrikken i Ås, Tunveien i Spydeberg, Pellygata i Sarpsborg og Smedens Hage i Fredrikstad.

– I alt snakker vi om 170 leiligheter i produksjon. For oss er det viktig å opprettholde normal drift. Første bud er selvsagt å overholde alle retningslinjer som er gitt med tanke på smittevern. Bransjen har utarbeidet retningslinjer for hvordan man skal opptre på en byggeplass i tillegg til kravene fra Folkehelseinstituttet. Vi har også egne krav på hvordan vi vil ha det på byggeplassen: Folk skal komme ferdig skifta på jobb, og til ulike tider. Vi spiser alene og på skift. Alle skal holde minst to meters avstand. Brakkene desinfiseres flere ganger om dagen. Alle fysiske møter er kuttet ut. Alt går på Skype, sier Hersleth.

Virksomheten har også inngått avtaler med leverandører av materialer og utstyr slik at man er sikret i minst fire uker fram i tid.

Vi tar samfunnsansvar

– Dette er et samfunnsansvar og en dugnad for å ta vare på arbeidsplassene. Da må hjulene holdes i gang. Det kunne vært lett å bare ha stoppet opp og sendt regningen til staten, men det ville gitt oss alle en skikkelig baksmell i neste runde når alt dette er over. Nylig fikk vi beskjed om at vår samarbeidsbedrift Trucktec i Fredrikstad, en liten familiebedrift, hadde fått kansellert alle sine serviceavtaler. Da valgte vi å bestille service til vår truck, noe de gjorde her utendørs uten noen smittefare. Vi må hjelpe hverandre, sier Reinert Hersleth.

Jobb i over ett år

Men den aktiviteten Hersleth har i dag, har man arbeidsoppdrag fram til sommeren 2021. – Skulle boligsalget stoppe opp nå, vet vi at vi har sysselsetting i alle fall fram til neste sommer. Men vi er selvsagt avhengig av at andre også tar samfunnsansvar, holder virksomhetene i gang slik at folk beholder jobbene og får lønn. Skjer ikke det, stopper det opp for oss også, sier Reinert.

Hersleth bruker programvare fra Holte

Hersleth Entreprenør AS er en familieeid bedrift med nedslagsfelt i Østfold, søndre del av Akershus og Oslo. De har hovedkontor på Såner i Vestby, elementproduksjon på Årvoll i Rygge, samt kontorlokaler i Fredrikstad. Selskapet utfører oppdrag innen nybygg, ombygging og rehabilitering, og har gjennom 27 år i bransjen bidratt til å skape gode hjem, attraktive lokaler for bedrifter, rasjonelle næringsbygg, nye arenaer for kunnskap og kultur, samt essensielle byggverk innen helse og omsorg. De  80 ansatte i Hersleth Entreprenør fordeler seg på 40 ca fagarbeidere og 40 funksjonærer. Til sin kalkulasjon og prosjektstyring bruker de programvare fra Holte.