Endelig har vi funnet det beste programmet for byggesøknader!

Ragnvald Rasmussen er daglig leder i Din Boligsøknad AS i Bergen. Selv om firmaet bare har eksistert noen få år, har Ragnvald 20 års erfaring i å skrive byggesøknader. Han har prøvd ut mange ulike dataprogrammer til søknader i årenes løp, men var aldri ordentlig fornøyd med noen av dem. Ikke før nå. Ikke før Holte ByggSøk.

Gjennomfører 150 byggesøknader i året

Det er klart at et firma som gjennomfører 150 byggesøknader i året stiller krav til programvare. Ragnvald og to av hans kolleger, Kristoffer og Ingjerd står for produksjonen av disse. I tillegg har Ragnvald ansvar for kundekontakten, mens de to andre også tegner og prosjekterer. Din Bolig Søknad var en av de aller første firmaene til å bytte til Holte ByggSøk, da programmet så dagens lys høsten 2019. De er alle tre strålende fornøyd.

Ragnvald, Katinca og Kristoffer, DinBoligSoknad
Tre fornøyde medarbeidere, Ragnvald Rasmussen, Katinca Valvatne og Kristoffer Stusvik Ora. Foto: Halvard Gjerdbakken

Med Holte ByggSøk er forskjellen natt og dag

– Tidligere var det alltid et eller annet jeg var misfornøyd med, forteller Ragnvald. – Det har vært ulike feil og mangler med programvarene, som har gjort at vi ikke har kunnet fremstå så profesjonelt som vi har ønsket. Med Holte ByggSøk er forskjellen natt og dag. Nå er alt riktig, alt er ordentlig og alt lar seg løse. Vi står aldri fast lenger og hvis vi lurer på noe i programmet, er support der for oss hele tiden. Det er fantastisk. Om det har dukket opp noe mer spesielt, har programutviklerne i Holte ordnet og tilrettelagt ting for oss underveis. Vi har virkelig fått en ny hverdag.

Hva er du mest fornøyd med?

– Vi er kjempefornøyde med at vi kan sende nabovarsel via Altinn. Nå slipper vi å sitte med store bunker av kopier og tegninger, sortere, pakke for så å gå på posten. Det tok en hel evighet, og det kostet dessuten mye penger pr. sending. Alt det slipper vi nå, noen få tastetrykk så er nabovarslene sendt av gårde.

Hvordan funger dokumentasjon for ansvarsrett?

– Det fungerer også kjempebra gjennom Holte ByggSøks «fag og foretak». Vi kan nok oppleve at enkelte av våre utførende bedrifter synes Altinn er litt «skummelt», kanskje fordi alvorlighetsgraden virker større? Men i slike tilfeller er det fort gjort for meg å bare kopiere ut ansvarsrettsdokumentasjon på epost og sende over på den «gamle» måten isteden. Det går helt greit. Svært mange bedrifter følger med i timen og synes at Altinn er flott, slik at jeg kan motta både godkjenning og signatur på bare noen få minutter.

Hva er den største forskjellen på før og nå?

– Før Holte ByggSøk måtte de utførende gjerne fysisk inn på kontoret, printe ut, signere for hånd, skanne og sende tilbake. Dette kunne fort ende opp med å ta mange dager. Det skyldes at når de først kom inn på kontoret var det mye annet som også skulle ordnes, og jeg måtte stadig purre. Nå kan de enkelt ta det fra mobiltelefonen der de står, uansett hvor det måtte være. Et par minutter så er det gjort.

– Jeg får effektivisert min egen prosess takket være Holte ByggSøk, og får tid til å gjøre andre og flere oppgaver. Vi har mange spennende prosjekter på gang, bl.a. har vi en fast kunde som selger store industrihaller over hele landet. Det er litt ekstra gøy fordi det er mye variert, og noen ganger må vi søke dispensasjon. Men jeg synes utfordringer krydrer tilværelsen. Et vanlig hus eller garasje blir mer plankekjøring, men er jo greie søknader å skrive. Når du har skrevet over tusen byggesøknader så får du etter hvert en viss driv.

Godkjent byggeprosjekt i Balsfjord i ferd med å ta form.
Ragnvald og kollegene synes det er kjekt å se at byggesøknader de får godkjent blir til og bygges, som dette spennende prosjektet i Balsfjord kommune som de både har tegnet og laget komplett byggesøknad for.

– Jeg pleier å skrive ferdig en søknad av gangen og jobber den helt igjennom. Jeg hopper ikke fra søknad til søknad, selv om jeg vet at Holte ByggSøk holder styr på dette også.  Vi har nå i sommer fått godkjent søknad for en ny hall ved Njård-hallen i Oslo. Jeg vet faktisk ikke om det var sportsklubben Njård eller jeg som ble mest glad, ler Ragnvald.

Er det noe du vil fremheve, som du liker aller best med Holte ByggSøk?

– Hele programmet, svarer han kjapt. At alt er satt opp på en profesjonell måte. Skriften kommer der den skal i alle skjemaene og alt av opplysninger kommer med, resultatet blir profesjonelt – slik at det er gøy å sende fra seg søknaden. Og selvsagt den nabovarslingen via Altinn, gjentar han. – Vi trenger ikke å bestille nabolister lenger og sitte og vente på dem. Nå er alt tilgjengelig med bare noen få tastetrykk.

LES OGSÅ: Holte ByggSøk gir full oversikt over byggesøknadene!

 

Test Holte ByggSøk GRATIS