Fant veien til HoltePortalen etter tilsyn
På Barkåker utenfor Tønsberg holder Lysell Entreprenør til. Bedriften ble etablert i 2012, og de har brukt SmartKalk fra Holte siden starten. De hadde KS-system fra en annen leverandør som funket bra på kontoret, men ikke ute på byggeplass. Prosjektleder Andreas Bjerkesti forteller at det måtte et tilsyn til før de fant veien til HoltePortalen. Nå kjører de fast revisjon hos Holte både på KS og HMS, samt ved fornyelse av Sentral godkjenning
Når HolteMagazinet kommer på besøk er Andreas akkurat ferdig med søknad om fornyelse av Sentral godkjenning. Den jobben har han fått hjelp til over telefon fra Holte, mens fagkonsulenten har bistått via fjernstyring. Andreas hadde gjort et godt forarbeid. – Jeg hadde det meste av vedlegg klart, så selve jobben gikk fort, forteller han. Det passer sikkert ekstra bra nå som han har delvis pappapermisjon. Andreas forteller at de bruker HoltePortalen til både KS og HMS. Avvikshåndtering, sjekklister, ressursplanlegging og vernerunder styres og dokumenteres via app. Alle jobber kalkulerer han i SmartKalk. Han forteller at de har regnet prosjekter i SmartKalk i 10 år, så det har blitt flere hundre etterhvert.


Tok et kurs i SmartKalk
Den gangen Andreas begynte med SmartKalk tok han et kurs hos Holte, og dermed var han i gang. – SmartKalk er lett å lære, sier han. – Og jo flere prosjekter man har regnet, desto fortere går det. Han forteller at han bygger opp maler, og henter ofte inn elementer fra andre prosjekter eller fra Holtes prisbase. – Det er raskt å justere elementer i programmet, og lett å gjenbruke i nye kalkyler, forteller han.
Lysell Entreprenør fant veien til HoltePortalen
Andreas forteller at det var et tilsyn fra Dibk i forhold til Sentral godkjenning, som avdekket at de ikke hadde godt nok system. Da vi fikk spørsmål om hvordan de ute på byggeplass så KS-rutinene, ble vi svar skyldig. Systemet funket bra inne, men det hjalp jo ikke ute. Det ble en bratt læringskurve. Vi var ganske ferske da det skjedde, og mistet heldigvis ingen godkjenninger. Men vi måtte skaffe oss et bedre system, og valget falt på Holte.
Vi oppdaget at Holtes systemer var svært dynamiske, også i forhold til bruken ute på byggeplass. Det å sitte på kontoret og ha systemene i orden er bare en side av saken, det må fungere ute også. Nå bruker vi HoltePortalen og alle gutta har app på mobilen. Det funker veldig greit. De tar bilder, fyller ut sjekklister og registrerer avvik. Vi er 13 ansatte.


Tiltaksklasse 1
Daglig leder Lars Olav Lysell har fagbrev som anleggsmaskinfører, og er mye ute og graver. Firmaet påtar seg for det meste oppdrag innen tiltaksklasse 1, og for tiden holder de på med to eneboliger, en tomannsbolig, et rehabiliteringsprosjekt og et graveprosjekt.


Skreddersyr sjekklister
Inne på kontoret håndterer Andreas de ulike prosjektene. Når oppdraget er kalkulert og kunden har akseptert pris, planlegger Andreas fremdrift og ressursbruk med HoltePortalen.
Han skreddersyr sjekklistene som gutta bruker ute på byggeplassen, ved å kutte ut alt som ikke er relevant. – Jeg anbefaler virkelig å sette opp sjekklistene etasje for etasje, så de blir enklere å fylle ut, sier Andreas. Vernerunder og avvikshåndtering gjennomføres med app, og de loggfører alt. – Det er lettvint å sende vasler ut til kundene elektronisk, sier Andreas. – Holte Ressursplanlegger viser oss hvor folk er når. De fleste jobber utvikler seg underveis, og det er derfor ikke mulig å beregne all tidsbruk 100 %, men den gir oss en grei oversikt.
Anbefaler Holte til andre
Andreas anbefaler Holte til andre. – Det er både tidsbesparende, effektivt og enkelt å bruke. Det koster litt, men det er verdt det, avslutter han.
Relatert
Visste du at du kan bestille varer med prissammenligning direkte i JobOffice?
Prisene på produktene kan ha stor betydning for økonomi og fortjeneste i prosjektet. Tid er også penger, og det er selvsagt en fordel å slippe å bruke masse tid på å sjekke ulike priser hos de forskjellige grossistene.
Brennende engasjement for byggesak
18 år gammel lå Kristine Jarvaag-Wilkie i en hytte i Brasils jungel og så på stjernene gjennom hull i taket. Når det regnet måtte hun sette ut bøtter. Var det dette som skapte en gryende interesse for nasjonale krav til byggeskikk? Det er uvisst, men fattigdommen i Brasil ga utvekslingsstudenten et brennende engasjement som har formet både hennes liv – og Holte – hvor hun har jobbet siden 1999.