Hotell i særklasse? LS Entreprenør tar saken!

Hotell i særklasse? LS Entreprenør tar saken! De har spesialisert seg både på rehabilitering av fredete bygninger og på å renovere og bygge ut hoteller. De har flere prosjekter som er en kombinasjon av disse. Amerikalinjen i Oslo er et strålende eksempel. Men akkurat nå er det ærverdige Holmenkollen Scandic Park som snart skal fremstå i nye fjær med historisk sus. Holte er stolte over å få være med!

Det majestetiske hotellet fra 1894 har flott utsikt over Oslo og fjorden. Når HolteMagazinet kommer på besøk er alle bygningene pakket inn i plast, man kan så vidt skimte konturene av et dragehode høyt oppe mot himmelen. Det er stor aktivitet på byggeplassen. Håndverkere fra ulike fag er i full sving i flere etasjer.

I tredje etasje har LS Entreprenør sin base hvor de holder oversikt over alle underentreprenører. Byggeplassleder Marianne Johannesen ønsker velkommen og serverer rykende varm kaffe.

LS Entreprenør skilt på gjerde
LS Entreprenør utfører et mangfold av oppdrag og tjenester. Lang erfaring og kompetanse fra antikvarisk rehabilitering gjør at de er et sikkert valg også når det gjelder spesielt krevende prosjekter.

Renoverer, oppgraderer, utbygger

Marianne leder byggeplassen sammen med kollega Bjørn Bauge. Noe av tiden overlapper de, slik at en av dem alltid er tilstede. Vanligvis bruker bedriften 3-6 mnd. på hotellprosjekter, men dette er svært omfattende og skal ta et år. De arbeider tett med byggherren i hele perioden. Marianne forteller at det er en stor kabal å ha oversikt over, hvor tillit og trygghet er viktige verdier.

Marianne Johansen og Bjørn Bauge byggeplassledere i LS Entreprenør
Marianne Johannesen og Bjørn Bauge er begge byggeplassledere på Holmenkollen-prosjektet. De har en turnusordning hvor de overlapper litt. – Vi «bare» koordinerer, sier Marianne beskjedent. Det er håndverkerne som utfører jobben.

Programvare fra Holte

Hotellet er kalkulert i SmartKalk fra Holte, og innregistrering på byggeplass foregår med Holte Mannskapsliste. HoltePortalen brukes til å kvalitetssikre at de jobber i henhold til regelverket. I en ideell verden ville alle underentreprenører også ha brukt programvare fra Holte slik at alle kunne ha kommunisert digitalt på samme plattform, men sånn er det ikke i dag. Ikke enda.

Tårnet på Holmenkollen Scandic Park hotell
Hotell i særklasse? Holmenkollen Scandic Park består av 10 bygninger, og det har blitt avdekket mange utfordringer underveis, siden disse er bygget med ulike krav. LS Entreprenør tar saken!

Reisende i hotellprosjekter

Med morfar som forbilde tok Marianne fagbrev som tømrer. Men tilfeldigheter gjorde at hun begynte å jobbe på et hotellkjøkken, ikke som snekker. Da hun traff sin ektemann Per Inge Stakkeland, lurte han på om de ikke heller skulle bygge hus og hytter sammen. Og sånn ble det. Parallelt med dette prosjektet, holder LS Entreprenør på med Bondeheimen i Oslo og Caledonien i Kristiansand.
Kollega Bjørn, som også er utdannet tømrer, begynte i firmaet i juni 2021. Også han stortrives med hotellprosjekt.

LS Entreprenør er godkjent Miljøfyrtårn-bedrift, et viktig steg på veien mot en grønn og bærekraftig fremtid. Utsikt fra hotellet.
LS Entreprenør er godkjent Miljøfyrtårn-bedrift, et viktig steg på veien mot en grønn og bærekraftig fremtid.

 

Marianne er god å ha på laget

I 2022 er det fremdeles sjeldent å ha en kvinnelig byggeplassleder, og Bjørn er veldig glad for å ha Marianne på laget. – Jeg tror det er bra for bransjen, sier han. – Og det bidrar til mer orden, og til mye positivitet og humør. Gutta skjerper seg når Marianne kommer, og hun er en superdyktig leder. – Vi er alltid på reisefot, sier Marianne. Men sånn er det vel i hotellbransjen.