Det ble billigere å bytte til en dyrere leverandør!

Det ble billigere å bytte til en dyrere leverandør, forteller Viggo Hegge, daglig leder i Nordland Bygg. Han ble så godt kjent med SmartKalk og HoltePortalen hos sin forrige arbeidsgiver at han ville jobbe videre med disse programvarene. Men i den nye bedriften hadde de mye annet. Viggo måtte rydde.

Det ble billigere å bytte – Holte var ikke dyrere

– Inntrykket til min forgjenger her var at Holte var «dyrt» – men da jeg begynte å rydde i ulike lisenser og «rimelige» programvarer vi hadde, viste det seg at det til sammen var mye dyrere enn det ble å samle alt hos Holte. Det er lett å se seg litt blind, sier han.

Nordland Bygg har 15 ansatte og solid programvare er nødvendig for god prosjektstyring. – Da jeg kom til ny bedrift som daglig leder og skulle begynne å rydde opp i gamle lisenser og systemer, var det helt naturlig for meg å kontakte Holte. Slik kunne jeg få det akkurat som jeg ville ha det. Pr. dags dato kalkulerer vi i SmartKalk, vi dokumentlagrer alle prosjektene våre i HoltePortalen og har sjekklister og rutiner samme sted, vi har timeføring i Holte Time, vi har mannskapsliste med byggekortleser gjennom Holte. Vi har også en gjennomgang av rutinene våre hvert år sammen med Holte. Vi kom kjapt i gang med god flyt etter en liten overgangsfase. Det er fint å ha alt fra samme leverandør.

Viggo Hegge sparte penger. Det ble billigere å bytte til en dyrere leverandør.
Viggo Hegge sparte penger. Det ble billigere å bytte til en dyrere leverandør.

Gjør det meste selv

Viggo har tømrerbakgrunn og har tatt videreutdanning på teknisk fagskole. Han har en preferanse for BIM og har vært på minikurs med SmartKalk og IFC. – Utfordringen min her er at vi har en liten bedrift og har ikke egne folk som sitter og tegner eller kalkulerer. Jeg gjør det meste selv. Selv om jeg har prosjektledere ute, ligger mye på mine skuldre. Det går greit, jeg liker godt å være «potet», ler Viggo .

Kalkyler, timer, sjekklister – alt er digitalt

Viggo forteller at han bruker SmartKalk mye. – Jeg bruker SmartKalk til alt jeg regner på. Ikke like mye hele tiden, men i perioder er det mye kalkulasjon. Jeg er uansett innom SmartKalk hver uke – det tror jeg er viktig. Ute bruker gutta app på rutiner og sjekklister, og de fører timene sine. Jeg får kun gode tilbakemeldinger på det. Noen utvalgte har også dokumentasjonsappen og tar bilder, noe som gir oss veldig god kvalitetssjekk. Sjekklister, rutiner, alt er digitalt. Vi bruker forresten også kontraktsmodulen i HoltePortalen i forhold til overtakelsesprotokoller m.m.

Jubel for Holte ByggSøk

– Nylig har vi også begynt å bruke Holte ByggSøk, og har gjennomført den første byggesøknaden. Tidligere brukte vi direktoratet sin løsning, sier Viggo. – Jeg jubla nesten når Petter fra Holte ringte og introduserte meg for Holte ByggSøk. Den inneholder en veldig fin sjekkliste hvor du får med deg alt som er nødvendig. Systemet tvinger deg til å huske på alt. Nabovarsler og ansvarsretter via Altinn er smart. I mange bedrifter er byggesøknader selve «Svarteper»… Det er gull verdt at det finnes et system som letter den jobben.

Viktig å ha alt på stell

– Viggo har bred erfaring. – Det er blitt sånn i denne bransjen, man må se litt bredt på ting, sier han. – Det er mye å sjekke når det gjelder det juridiske og viktig å ha alt på stell. Vi har mye å forholde oss til. Vi er forresten inne i et tilsyn nå. DiBK sendte et krav før sommeren om innsending av sjekklister m.m. I og med at vi har alt på stell, sendte jeg straks tilbake det de ba om. Siden har jeg ikke hørt noe fra dem, så de ble nok beroliget, sier Viggo.

– Jeg synes det er fint at det er «vaktbikkjer» der ute. Det hjelper oss med å holde oss skjerpet. Det er et stort ansvar vi har, og vi vil at alle skal gå uskadet hjem fra jobb hver dag.

Glad for at det ble billigere å bytte til Holte som totalleverandør

– Jeg mottar mange telefoner fra ulike selgere som ønsker å presentere sitt system, men ingen av dem kan måle seg med Holte, sier Viggo. – De tilbyr bare en liten bit av det vi har hos Holte. Det kan kanskje finnes enkeltstående produkter som er bedre, men vi vil ikke bytte.

– Det er nettopp det at de er totalleverandør som er det geniale med Holte. I vår bransje vet jeg ikke om andre systemer som er like komplette i forhold til det vi har behov for. Det er veldig behagelig, og jeg snakker varmt om Holte både til konkurrenter og andre. For vår del og vår bransje så er disse systemene helt geniale, avslutter Viggo i Nordland Bygg.