Internkurs med Holte i app-bruk for å bli mer effektive!

Tar du en spasertur gjennom Flekkefjord by en hverdag, vil du sannsynligvis se flere røde biler med Stangborli-logo på. Den solide tømrerbedriften har mer enn 30 års erfaring og påtar seg like gjerne oppdrag innen nybygg som rehabilitering. Sistnevnte er det mye av i byen med flere hundre år gammel trehusbebyggelse. Det er mye å holde styr på og ofte strenge regelverk som skal overholdes fra bl.a. Riksantikvaren. Til å hjelpe seg med kvalitetssikringen bruker de sjekklister i HoltePortalen. Nylig hadde de internkurs i app-bruk.

Med eget restaureringsverksted blir det enklere å ta vare på detaljene. Her viser daglig leder Lars Johan Bjørkeland frem noen av vinduene fra Moi kirke som står til tørk i et rom med spesielt tilpasset temperatur for optimalt resultat.
Med eget restaureringsverksted blir det enklere å ta vare på detaljene. Her viser daglig leder Lars Johan Bjørkeland frem noen av vinduene fra Moi kirke som står til tørk i et rom med spesielt tilpasset temperatur for optimalt resultat.

For at både prosjektledere og utførende hos Stangborli Bygg AS skulle lære seg å benytte bl.a. sjekklister mer effektivt, ble det arrangert et internkurs i bedriften i november. Kim Døvle Ingebrigtsen fra Holte tok turen til Flekkefjord og avholdt kurs for de ansatte.

Det er ikke bare restaureringsjobber Stangborli Bygg bedriver. Sommeren 2022 sto ni splitter nye tomannsboliger klare til innflytting i Flekkefjord.
Det er ikke bare restaureringsjobber Stangborli Bygg bedriver. Sommeren 2022 sto ni splitter nye tomannsboliger klare til innflytting i Flekkefjord.

Internkurs på forespørsel

Internkurs er noe Holte arrangerer på forespørsel. Vi utarbeider kurs spesielt tilpasset den enkelte bedrifts ønsker og behov. Hele kursdagen fylles med relevant innhold, slik at det skaper felles kompetanseutvikling hvor deltakerne etter kurset enklere drar lasset i samme retning. – Det var seks entusiastiske deltakere på kurset i møterommet hos Stangborli Bygg, forteller Kim. – Vi gjennomgikk bl.a. rutiner, sjekklister, avvik, inspeksjon, dokumentasjon (deling av dokumenter og bilder), hvordan man oppretter og styrer prosjekter, samt generell bruk av HoltePortalen. Vi så på hvordan app og web samhandler og hvordan rapportene blir seende ut etter at feltbrukerne har fylt ut sjekklister i appen.

En tur til sommerbyen Flekkefjord

HolteMagazinet tok en tur til Flekkefjord en vårdag, for å høre litt mer om kurset. Vi møtte daglig leder Lars Johan Bjørkeland og prosjektleder Thomas Nuland. Thomas deltok på kurset i november og sier at det var lærerikt. – Prosjektstyring, avvikshåndtering og sjekklister ble gjennomgått. Vi lærte hvordan vi kan tilknytte prosjektdeltakere, skreddersy sjekklister m.m. Alle fikk testet ut den sømløse overgangen mellom pc og mobil, og lærte hvordan snekkerne ute kan nyttiggjøre seg programvaren. Det at programvaren ute og inne snakker sammen er veldig viktig. Jeg har brukt HoltePortalen på et par prosjekter siden, og det funker veldig bra, sier han.

Internkurs i app-bruk, Prosjektleder Ivan Bjørkeland er ivrig bruker av HoltePortalen.
Ivan Bjørkeland som er prosjektleder og sønnen til Lars Johan, er ivrig bruker av HoltePortalen. – Her har jeg full oversikt, sier han.

Spesialister på restaurering

Stangborli Bygg har spesialisert seg på restaurering av eldre bygg. Da må man lære seg å bygge på gamlemåten og materialvalg blir veldig viktig. Utseendemessig er det strenge krav. – Vi har også spesialisert oss på å hjelpe kundene våre med å søke midler fra Kulturminnefondet til restaureringsarbeidet. Med slike tilskudd blir kravene til resultatet enda strengere, forteller Lars Johan.

Restaurering i eget verksted

Akkurat nå er de i gang med et prosjekt i Moi kirke. Her har de hentet ut kirkens gamle vinduer til sitt eget verksted, hvor de driver omfattende restaurering. I tillegg til restaureringsprosjekter, bedriver de alt fra småjobber til oppføring av bygg. Sommeren 2022 sto bl.a. ni moderne tomannsboliger klare for innflytting. De har også rammeavtaler med flere kommuner; Flekkefjord kommune, Åseral kommune og Agder Fylkeskommune, først og fremst på skolebygg.

Bedrift med historisk sus

Bedriften ble startet i 1987 av Oddbjørn Stangborli. Da Lars Johan Bjørkeland kjøpte bedriften i 2015, var det 11 snekkere ute. – Det går bra med oss, vi har vokst mye, sier han. I dag er vi 30 fagarbeidere ute, og inne har vi to prosjektledere, to byggeledere og en byggesøker.

De røde Stangborli-bilene er stadig å se rundt i Flekkefjord. Internkurs i app-bruk.
Det er ingen tilfeldighet at det formelig kryr av disse bilene i Flekkefjord. Den aktive bedriften er involvert i mange ulike prosjekter parallelt.

Programvare som håndterer alt

Lars Johan har vært byggmester i mange år, og har snekret siden lenge før sjekklister fantes. Han forteller at han har laget mange egne skjemaer i årenes løp, og at han er optimistisk og ser mye bra med Holte. – Vi ønsket oss en programvare som kan håndtere alt, så vi slipper å holde på med flere ulike løsninger som ikke snakker sammen, sier han. – Målet er å få alt i ett system, selv om vi tar det litt trinnvis.

HoltePortalen automatiserer for oss, og bedre etter internkurs i app-bruk

– Holte er et system som beviselig funker for mange, så vi ønsker å benytte oss av det. Det er fint å automatisere funksjoner og ikke være avhengig av kun hjernekraft. Det er ikke alltid prosjektleder er tilgjengelig, og da må andre kunne finne ut av ting på egenhånd, sier Thomas.

Gjenbruk av maler i dokumentasjonen

– Det koster å vokse, det blir mye mer å holde styr på. En ting er utføringen av byggene. Det andre, som er ekstremt krevende, er selve dokumentasjonen. Det er mye arbeid som vi ønsker at Holte skal hjelpe oss med, bl.a. for enklere å kunne gjenbruke maler osv. Integrasjoner til andre systemer som f.eks. Boligmappa og regnskapssystemer er også viktig. Og vi er glade for Holte ByggSøk hvor bl.a. nabovarsel kan sendes via Altinn. Det er jo helt genialt, avslutter Lars Johan.