JobOffice Kalkulasjon stemmer med virkeligheten

Bademiljø Tung Rør i Rissa er en solid familiebedrift med 22 ansatte. Til å regne på oppdrag bruker de JobOffice Kalkulasjon. JobOffice Kalkulasjon stemmer med virkeligheten, sier serviceleder Vegard Tung. Han er superfornøyd med at programmet er så presis, og at det er blitt oppgradert de to siste årene med flere hundre nye dra og slipp-pakker.  Hans far som i sin tid startet bedriften, har brukt JobOffice siden programmet så dagens lys i 1987.

De ferdigkalkulerte pakkene i JobOffice Kalkulasjon inneholder både materialer og timer. Programmet er fastsatt mot tariff og viser snittpris på monteringstid. Vegard er imponert over hvor bra pakkeprisene i JobOffice Kalkulasjon stemmer med virkeligheten. – Hos oss har vi holdt på så lenge at vi selv vet tida, men JobOffice er en fin pekepinn som gir oss bekreftelse og kontroll når vi regner på priser, sier han.

Fort gjort å lære seg

Selv har Vegard jobbet i bedriften siden 2014, men ble kjent med JobOffice Kalkulasjon allerede I 2009. Det var et kvarters opplæring og dermed var jeg i gang, sier han.  Programmet er lett å lære seg, og et veldig bra hjelpemiddel som jeg bruker hele tiden.

Kalkulerer enebolig på et kvarter

For Vegard er en arbeidsdag uten JobOffice utenkelig. – Jeg bruker programmet både på små oppdrag for private, men også på større prosjekter sier han.

– Når jeg for eksempel skal kalkulere en enebolig med tegninger og har et greit underlag så bruker jeg bare et kvarter. JobOffice Kalkulasjon inkluderer alt fra grunnarbeid til ferdigstilling. Fra rør som skal ned i grunnen og helt fram til at bad og kjøkken er ferdig med kraner, bereder, varmepumpe og alt som skal til. Det fungerer veldig bra, og jeg får prisene med noen få tastetrykk. Jeg sparer mye tid, sier Vegard.

Slik kalkulerer man i JobOffice

– Ved oppstart velger du grossist og inne i anbudet kan man velge foretrukket produsent som grossistene har lagerført.

Skal du kalkulere et klosettrom og tegningen viser 10 like, så velger du antall 10 og dermed får du opp ti ferdig kalkulerte pakker med få tastetrykk. Det tar ikke mye tid, sier Vegard. – Programmet lager ferdige pristilbud som vi kan sende ut til kunder. Her er materialkostnaden, rørleggerkostnaden og administrasjon inkludert. Jobber som er over kr 300 000 hos oss blir prosjektoppført. Da kan de kjøres direkte i prosjektregnskap med noen få klikk.

JobOffice Kalkulasjon hjelper oss å tjene penger

Med JobOffice Kalkulasjon har du full oversikt over materialene, hvor mange meter rør, hvor mange toaletter du har kalkulert inn, antall timer osv. Det vi er mest opptatt av er at timene stemmer. Og hvis det kommer tilleggsoppdrag på noe underveis, er det viktig at det fanges opp og holdes utenfor det opprinnelige regnestykket. Det er timene som koster bedriften penger, ikke materialene, ( selfølgelig er materialer også viktige) men det er timene vi opptatte av å få betalt for, sier Vegard. JobOffice Kalkulasjon hjelper oss med dette.

Vegard Tung
– Et stort antall oppdrag og mange ansatte er overhodet ikke noe problem når det gjelder JobOffice. Jeg har full oversikt til enhver tid, sier serviceleder Vegard Tung i Bademiljø Tung Rør. Som rørleggere flest ville han helst ha vært ute og jobbet, men når han først skal sitte på kontoret, så hjelper det veldig å ha en programvare som gjør arbeidsdagen mer effektiv.

JobOffice gir god oversikt med mange ansatte

Noen rørleggere tror at JobOffice passer best for små bedrifter. Det er en myte. Vegard forteller at det er helt uproblematisk at de er 22 ansatte. 18 stykker er ute og jobber, og fire av dem driver med service. De øvrige er involvert i større prosjekter, som bl.a. forretningsbygg. Til å holde oversikt over alt som skal gjøres, bruker alle JobOffice PocketLink på mobilen.

Digital kalender

– Takket være digital kalenderfunksjon, har jeg som sitter på kontoret full oversikt, og alle får den informasjonen de trenger via JobOffice PocketLink på mobilen. Herfra laster de opp tegninger, materialoversikt fra leverandørene, bestiller varer, dokumenterer oppdragene sine, skriver sjekklister, registrerer timer og klargjør faktura på stedet. Det er en stor fordel å kunne gjøre alt dette mens du er ute og jobber, sier han.

Vi har bred og god kompetanse i selskapet, og har folk med opptil 40 års erfaring. Det er derfor ikke noe farlig å sende ut en av våre yngste. Han kan dobbeltsjekke ting med mer erfarne kolleger ved behov, slik at resultatet alltid blir best mulig.

Mange oppdrag

Firmaet har jevnt mye å gjøre, og de har ordrereserver godt ut i 2021. Som serviceleder har Vegard ansvaret for å følge opp kunder og ansatte, gå på befaringer og kalkulere samt fakturere. De påtar seg et bredt spekter av oppdrag. Vegard forteller at varmepumper er etterspurt for tiden. – Folk vil ha komfortvarme i husene sine. Det bidrar til behagelig innetemperatur året rundt. De fleste vil ha varmepumpe til gulvvarme.

JobOffice blir bedre hele tiden

– JobOffice har blitt merkbart bedre de to siste årene. Det går fortere å regne nå enn tidligere, fordi det ligger flere produkter i pakkene. VVS-markedet er i stadig utvikling, og det er alltid forbedringspotensiale. Jeg synes Holte er flinke til å følge med, og de spør oss stadig om vi har noen ønsker. Programmet blir stadig oppgradert med produkter som brukes mye.

Jeg anbefaler JobOffice Kalkulasjon til andre rørleggere, fordi det gjør deg effektiv på kalkulasjon. Du sparer mye tid samtidig som du har full oversikt. Hele JobOffice-programmet er veldig bra. Jeg anbefaler også JobOffice PocketLink, avslutter Vegard.