LYNRASK KALKULASJON med JobOffice fra Holte

Folk som skal pusse opp badet har ofte tenkt lenge, men når de kontakter en rørlegger vil de gjerne ha raskt svar. Og gode løsninger. Lynrask kalkulasjon med JobOffice blir da et viktig poeng. Dette er nettopp hva BadeDesign i Trondheim har spesialisert seg på. Når de drar ut på befaring får kundene både pristilbud og 3D-tegning samme dag – eller senest dagen etter. Ola Falmår som drar ut, er et kreativt oppkomme av gode ideer og spreke løsninger. Det er ikke rart at de har mye å gjøre!

Det var Petter Lysberg Solum som startet BadeDesign i 2019, et år før pandemien rammet. Snart fire år etter er de 8 ansatte og 2 innleide fagfolk. De holder til i Tungavegen 38 i Trondheim, og har travle dager. Til å holde styr på kalkulasjon, varebestilling og timeregistrering bruker de JobOffice fra Holte.

Tilfeldigheter gjorde at Petter valgte rørleggeryrket. Etter lærlingtida dro han til Oslo hvor han tok teknisk fagskole på Økern med BIM-spesialisering. Men så fristet dykkeryrket han mer. I to og et halvt år inspiserte og reparerte han lakseoppdrettsanlegg langs norskekysten på undervanns-scooter.

Programvare fra Holte må du ha!

Det var kjærligheten som fikk Petter på land. Plutselig ble det litt vanskelig å jobbe tre uker av og tre uker på over hele landet, og han bestemte seg for å etablere rørleggerbedrift. Han møtte en rørlegger fra Namsos som både anbefalte Rørkjøp og som ga ham følgende tips: «Programvare fra Holte må du bare ha – da kan du konsentrere deg om jobben din og det blir mye enklere å sitte på pc-en». Det var et bra tips, sier Petter. – Jeg har god oversikt og sparer masse tid. Det ble likevel lange dager i starten. Men for en som var vant til 12-timers økter som dykker, gikk det helt greit.

Lynrask kalkulasjon med JobOffice.
Vi bruker JobOffice gjennom hele prosjektet. Her opprettes kunder, prosjekter og gutta ute bruker PocketLink hvor de fører timer, tar bilder og dokumenterer jobben, sier Petter Lysberg Solum, daglig leder i BadeDesign. Her sammen med prosjektleder Ola Falmår.

Bra utvikling, mye takket være Holte

BadeDesign har travle dager og mange prosjekter, men Petter klemmer inn et møte med HolteMagazinet en solfylt novembermorgen. – Vi har en bra utvikling, mye takket være Holte sier han. – Programvaren gjør det også enklere for oss å utvikle oss.

– Det er mange snarveier i JobOffice som er gull verdt, og samhandlingen er topp. Det at du kan ta ut varer på en grossist og så kommer det direkte inn på kunden i riktig prosjekt, er kjapt og enkelt. Jeg er flink til å utnytte snar-veiene og jeg liker å plassere bestillingene selv så jeg husker dem. Den kontrollen vil jeg gjerne ha, sier han.

Topp service fra Holte

Som kunde i Holte er Petter blitt kjent med Tage Thrana og de andre gutta på
Trondheims-kontoret til Holte. – De har blitt en stor del av oss, vi har mye kontakt, sier han. – Tage er utrolig viktig for oss, man blir glad av å prate med han. Han er så service-innstilt at det gjør det ekstra hyggelig å bruke Holte. Holtes support-avdeling funker forresten også kjempebra.

Fokus på kreative løsninger

Nøkkeljobbene til BadeDesign er totalentreprise for bad. Ola Falmår er prosjektleder. Han drar på befaring, tar bilder, målsetter alt med laser og lager kjappe pristilbud gjennom JobOffice Kalkulasjon. Han tegner badene i 3D og legger inn forslag hvis kundene har spesielle ønsker. Samme dag, eller dagen etter presenteres tilbudet for kunden. Ola synes det er kjempeenkelt å kalkulere med dra/slipp-pakkene som ligger i JobOffice. De er helt topp!

Ola har et godt øye for design og smarte løsninger. Petter tror det er en fordel at Ola ikke er rørlegger (han er elektriker). – Ola tenker ikke begrensninger på samme måte som en rørlegger kan gjøre. For han er alt mulig. Og det er det som regel også, når man bare tenker kreativt, sier Petter. – Ved å tenke nytt kan det kanskje bli mer jobb for rørleggeren, men et bedre resultat for kunden. Nesten alt er mulig å få til.

Lynrask kalkulasjon med JobOffice fra Holte
Ved å tenke nytt kan det kanskje bli mer jobb for rørleggeren, men i det lange løp er det resultatet og kundebegeistringen som teller. Petter tror det er en fordel at prosjekt- leder Ola ikke er rørlegger. Han tenker ikke begrensninger, kun muligheter og ideer. Kundene elsker at de får tegninger og pris levert raskt – ofte samme dag som befaringen, eller dagen etter.

– Når jeg først skal drive et rørleggerfirma, så vil jeg bruke BIM og moderne programvare, sier Petter. – Det er det som er gøy og da det blir fint. Mange klarer ikke å se for seg hvordan badet kan bli uten tegninger, derfor har vi investert i et eget tegneprogram. Ola storkoser seg og kundene blir engasjert de også. Ser de at noe ikke stemmer er det lett å endre. Et bad er en stor investering, og når vi klarer å gjøre kundene happy blir jobben vår bedre også. Vi er stolte av det vi gjør.

Prisen stemmer både før og etter

BadeDesign leverer forhåndspris, og etterkalkulasjon viser at prisen stemmer i 9 av 10 tilfeller. – Vi klarer å levere en pris først – og leverer samme prisen når jobben er gjort. Jeg vet at andre rørleggerbedrifter tar ekstra for ditt og datt. Det er kun i noen ytterst få tilfeller at det dukker opp noe som kan fordyre jobben, så vi er trygge på å gi fastpris. Det er bra for kundene å forholde seg til akkurat den prisen de får.

Sjekklister til dokumentasjon

– Etter at avhendingsloven ble innført i januar 2022, har vi som utførende fått større krav til dokumentasjon. Det løser vi enkelt med sjekklistene fra Holte. Vi fakturerer også gjennom JobOffice, og har full oversikt. JobOffice snakker med regnskapssystemet vårt, så det går veldig greit.

Bruker JobOffice aller mest

– Vi bruker JobOffice gjennom hele prosjektet. Det er det programmet jeg bruker aller mest når jeg sitter på kontoret. Her opprettes kunder, prosjekter og gutta ute bruker PocketLink, hvor de fører timer, tar bilder og dokumenterer jobben. Snart skal også Holte Kjørebok monteres i bilene, sier Petter. – Vi trenger det nå som vi har fått åtte biler. – Vi snakker varmt om Holte og anbefaler programvaren videre. Jeg har allerede vervet en ny bruker, avslutter Petter.