Mindre kontortid – større overskudd

– Med SmartKalk blir vi effektive og samtidig trygge på våre kalkyler, sier daglig leder Egil Mollerud i Ditt Bygg AS. – Det er raskt å lage oversiktlige og proffe tilbud til kunder. Det er også enkelt å gjøre analyser for å se hvor langt vi er kommet i prosessen. HoltePortalen er vi også veldig fornøyd med. Den gjør det mulig for oss å bruke mest mulig av tiden vår ute.

Ditt Bygg AS holder til på Nedre Romerike, og driver med generell oppussing og påbygg for private kunder. De er fem utøvende, to av dem har også 20 % kontorstilling. – Vi ønsker å ha den kontorbiten så liten som mulig, og det er noe Holte hjelper oss med, sier Egil. – Vi bruker minimalt av tid på å utarbeide fremdriftsplaner og sjekklister. Det er viktig for oss at byggeprosessen flyter godt, og det funker veldig bra.

Mindre kontortid og større overskudd for Ditt Bygg AS
Mindre kontortid og større overskudd for Ditt Bygg AS. Det er både Torstein Raths og Egil Mollerud fornøyd med.

 

Samlet programvare hos Holte

Egil forteller at de har brukt programvare fra Holte i to år. Da de startet firmaet i 2014 – hadde de egenproduserte fremdriftsplaner samt kalkulasjonsprogram og kjørebok fra andre leverandører. – Det slipper vi nå, som alt er samlet hos Holte, sier han. Tidligere måtte de tilbringe mer tid på kontoret – sikkert 30 % mer, sier Egil. – I tillegg til at vi nå bruker mindre tid og har bedre oversikt, har vi også større overskudd. Med SmartKalk har vi sikrere kalkyler og det er lettere å få med seg alt. Det bli mye mer oversiktlig.

SmartKalk er transparent

– Vi liker at kundene kan få 100 % forståelse av hva som ligger i tilbudet, sier Egil. – Vi ønsker å være transparente. Det kan komme endringer både fra kunde og oss, særlig i rehab, påbygg, tilbygg og takoppløft som vi driver med. Kunden ønsker kanskje andre materialer. I SmartKalk er det enkelt å gå inn og endre både produkt og mengde.

Mindre kontortid og større overskudd med HoltePortalen og SmartKalk
I SmartKalk er det enkelt å gå inn og endre både produkt og mengde.

Oversiktlig med Holte Kjørebok

De har tre biler i Ditt Bygg, og de får snart en til. Egil liker godt å ha Holte Kjørebok i bilene. – Det er lettvint og oversiktlig, sier han. – Kjøreboka registrerer til og fra, og vi kan legge til prosjekt der vi parkerer, så vi har kontroll på alt. Også bomkostnader kommer med, og det er bra.

Mindre kontortid og større overskudd. Og Holte Kjørebok i firmabilene.
Holte Kjørebok i firmabilene er lettvint og gir full oversikt.

HoltePortalens ryddighet skaper trygghet og oversikt

– Både sjekklister, dokumentasjon og avvik er enkelt å ha oversikt over med HoltePortalen. Vi blir flinkere til å gjøre jobben når det er så lett å fylle ut. Gutta er positive, og synes det er flott å bruke mobilen til å dokumentere. Fra kontoret er det lett å sjekke dokumentasjon, og alt vi trenger å få ut rapporter om.
Det er en stor fordel at man kan legge inn flere aktiviteter i timeføringen, slik at f.eks. tillegg kommer tydelig fram. Når vi skal fakturere, kan vi enkelt trekke ut tilleggene og lage en separat faktura på dette. Det skaper oversikt. HoltePortalens ryddighet skaper oversikt og trygghet for både oss og kunden, det får vi mange tilbakemeldinger på. Misforståelser unngås og vi får aldri spørsmål, fordi det er så oversiktlig.

Holte har god support

– Holte har god kundeservice med bra responstid og nyttig fjernstyring. Når vi blir vist hva vi skal gjøre, er det lettere å lære. HoltePortalen er såpass komplett – er det noe vi ikke finner, er det ofte bare en annen vei inn. Vi gidder ikke å bruke tid på å lete etter ting, vi kontakter heller support. 99 % av gangene finnes det vi trenger. Er det ting som ikke finnes i systemet, opplever vi at det blir tatt på alvor og tatt videre. På den måten er vi som kunde med på å forbedre hele systemet. Er det noe vi mangler er vi raske til å si fra, og vi har vært en pådriver for elektronisk varebestilling fra byggevarehus.
Jeg vet at håndverksbransjen ofte er litt konservativ og mange ikke ønsker forandringer. Vi er stikk motsatt, og ønsker alle fremskritt velkommen, avslutter Egil.