Mot i brystet. Vett i pannen.

Norge er ikke ferdigbygd og blir det heller aldri. Heldigvis. Det skal bygges hytter og leiligheter, sykehus og rådhus, barnehager og eldresentre i minst samme tempo som i dag. Det skal strekkes broer og bores tunneler, pusses opp kjøkken og bad og bygges platting og garasje. Og det blir ikke roboter med kunstig intelligens som skal gjøre dette, men solide håndverkere med svennebrev/fagbrev og riktig kompetanse.

Vi trenger byggerne som aldri før. Og det kommer signaler på at ungdommen der ute forstår det. Vi i Holte ser til vår store glede at det er en markant økning blant unge som nå søker seg til ”våre” fag på videregående og fagskoler.

Signalene kommer fra hele landet. I følge nasjonale søkertall publisert i mars 2018, er det størst økning til Bygg- og anleggsteknikk i Oppland med hele 38 prosent, Aust-Agder med 25 prosent og Akershus og Nordland med 17 prosent. Dette er bare noen eksempler.

Tandemhopp i fallskjerm

Ungdommen ønsker å kombinere utdannelse og lærlingtid med lønn underveis. Og kan se fram til trygge og meningsfylte jobber i en bransje som aldri går ut på dato. For noen er det også interessant at det er mulig å bygge på fagutdanningen senere og bli f.eks. ingeniør. Mulighetene er mange.

Innen få år skal 30 000 nye stillinger fylles. Det er derfor bruk for mange dyktige mennesker. For å styrke fagutdanningen i Norge, gir vi bort gratis programvare til videregående og fagskoler innen bygg og anlegg. I skoleåret 2017/2018 fikk skolene programvare av oss til en verdi av mer enn 200 millioner kroner.

LES OGSÅ: Gir bort programvare for 200 millioner

Tilbakemeldingene fra både elever og lærere er meget positive. Det å jobbe med digitale løsninger gjør at de føler seg bedre rustet til å møte den teknologiske utviklingen også på byggeplass.

Vi i Holte har jobbet for og med byggerne i over førti år. Som byggebransjens digitaliseringspartner, er vi opptatt av å forenkle hverdagen til våre kunder. Vi utvikler programvare som reduserer papirarbeid, plunder og heft.

Denne våren og sommeren hyller vi alle dere som bygger Norge, blant annet med nye radioreklamer som gjennom P4 skal nå ut til det brede lag av folket. Her synger «Holte-familien» av full hals om mot i brystet, vett i pannen, stål i ben og armer – for slike unge, det vil gamle Norge ha.