Gir bort programvare for 300 millioner

Oppdatert 11. februar 2020;  I skoleåret 2018/19 har vi delt ut gratis programvare til en verdi av over 300 mill. kroner, både innen kalkulasjon og styringssystemer. Gaven inkluder ca. 3500 SmartKalk lisenser og mer enn 2000 lisenser på styringssystem. Stadig nye skoler kommer med i ordningen.  

9 glade ungdommer

Stor interesse for gratis programvare

Det er ingen tvil om at Norge har et enormt behov for kvalifisert fagpersonell til byggebransjen. Innen 2025 skal 30 000 nye stillinger fylles. Det er derfor bruk for mange dyktige mennesker. Folk som kan være med å gjøre en teknisk, økonomisk og sikker gjennomføring av både mindre og større prosjekter.

Det er svært stor interesse for gratis programvare fra Holte både blant studenter og lærere, og vi får veldig gode tilbakemeldinger fra skolene som bruker programmene.

Vi skal skape yrkesstolthet

Vi i Holte tror at det å skape større anerkjennelse og stolthet rundt håndverkeryrkene vil kunne bidra til at flere søker seg til byggebransjen. Det er et felles ansvar alle vi som opererer i denne næringen har. Kanskje elevene synes det blir mer spennende med digitale løsninger og papirløse byggeplasser? Ved å bidra med at norske fagskoler og utdanningsinstitusjoner får gratis programvare, installasjon og opplæring, er vi med og tar et en viktig del av samfunnsansvaret.

Det er et viktig skritt på veien!