Nå kan du bruke Microsoft Online i HoltePortalen

Er du blant dem som jobber i Excel-dokumenter og synes slike har vært tungvint å håndtere i HoltePortalen? Da har vi gode nyheter til deg! Nå kan du bruke Microsoft Online i HoltePortalen.

Alle som har en Microsoft 365 Office-lisens, kan nå bruke både Excel, Word og PowerPoint i HoltePortalen, uten ekstra kostnad. Forskjellen blir at du som bruker får større muligheter til editering og formatering, og at siste versjon av dokumentet lagres direkte og er tilgjengelig for andre brukere med en gang.

– Det er mange som har behov for å lagre ulike dokumenter i Holte. En del har uttrykt ønske om litt kraftigere verktøy fordi de synes den eksisterende editoren har vært tidkrevende og tungvint, sier produkteier Hein Torgersen i Holte. – Dette ønsket vi derfor å gjøre noe med og søkte Microsoft om å få bruke deres online versjoner i HoltePortalen. Samspill mellom ulike programvarer er viktig for å skape en enda mer effektiv hverdag, og vi er svært glade for at Microsoft har sagt ja til dette, sier han.

 

Logg inn med din personlige konto

Neste gang du går inn i et dokumentregister i HoltePortalen vil du på toppen se en lenke, som sier: «Bruke Office online? Trykk her«. Når du klikker på denne, får du opp en varsling og et spørsmål om du vil koble til med din Microsoft 365-bruker. Har du en slik konto fra før, logger du inn med brukernavn og passord. Dette er nok å gjøre første gangen, så husker programmet deg neste gang.

Den viktigste forskjellen fra den gamle versjonen, er at du nå kan åpne og redigere bl.a. Excel-filer i HoltePortalen. Fra før av er du sikkert vant til å laste ned dokumentet, redigerer og lagre ny versjon, som igjen må lastes opp.

Nye muligheter for dokumentredigering i HoltePortalen

– Med Microsoft online, som er et sterkere verktøy, vil du få helt nye muligheter. Excel online vil bl.a. også gi deg automatisk lagring. Du kan enkelt lagre nye versjoner og om nødvendig også tilbakestille. Vi regner med at dette vil være nyttig for mange, sier Hein.

– Enten det er snakk om tegninger, møtereferater eller andre dokumenter, vil alt kunne lagres raskt og gjøres tilgjengelig for andre brukere som du gir tilgang, sier Hein. Det er heller ikke nødvendig å ha f.eks. Word på egen maskin for å kunne opprette, skrive, lagre og ikke minst dele dokumenter – så lenge du har en lisens.

Alltid ajour

– Det er først og fremst du som bruker dokumentregister som vil ha stor nytte og glede av den nye tilgangen. Det spiller heller ingen rolle om du bruker Chrome eller Edge som nettleser. Det har virkelig åpnet seg nye muligheter, sier Hein. – Alle endringer lagres så du alltid er á jour, og du unngår at noen bruker en annen versjon enn den siste. Når du oppretter nye dokumenter legges de direkte inn i riktig mappe og alt lagres på Holtes servere. Du sparer enda mer tid.

De som ikke har en lisens hos Microsoft, kan fortsette å bruke den integrerte html-editoren som allerede finnes i HoltePortalen. Den likner veldig utseendemessig, men har altså ikke samme direkte lagringsfunksjonene. Skulle du ønske det, er det enkelt å veksle mellom å jobbe i Holte editor og MS Online, avslutter Hein.