Ny felles plattform for bygg og VA/VVS i NOBB

I mars 2024 lanserte Byggtjeneste sin nye versjon av NOBB.no, en ny felles plattform for bygg og VA/VVS. I denne nye versjonen vil produktdata for både bygg og VA/VVS ligge tilgjengelig side om side. Med én struktur og like god kvalitet på alle data blir det enklere enn noensinne både å finne og laste ned informasjon. Dette er en veldig god nyhet for deg som kalkulerer i SmartKalk. Og ikke minst for deg som skal lage klimagassregnskap.

 

– Byggtjeneste har fokus på god søkefunksjonalitet og brukervennlighet. Det skal være enkelt for brukerne å forstå hva de har tilgang til og hva de skal gjøre, forteller Kristine Bergendahl, produkteier i Byggtjeneste.

– Vi har jobbet mye med å presentere data på en enkel og forståelig måte, slik at brukerne ikke skal trenge en brukerveiledning for å benytte seg av tjenesten vår, sier hun. – Dette vil gi brukerne økt fleksibilitet og effektivitet i arbeidet sitt, samtidig som det bidrar til å spare tid og ressurser.

Kristine Bergendahl, Byggtjeneste
Det skal være enkelt for brukerne å forstå hva de har tilgang til og hva de skal gjøre, forteller Kristine Bergendahl, produkteier i Byggtjeneste. Fra SmartKalk har du tilgang til disse tallene med et par tastetrykk.

Tre nivåer i NOBB

Tilgangen til NOBB.no er inndelt i tre nivåer:

Nivå 1 er gratis og krever ingen innlogging eller registrering, og er kun direkte oppslag av enkeltprodukter. Dette nivået gir ingen mulighet til å laste ned dokumentasjon.

Nivå 2 er også gratis, men krever at du registrerer deg. Dette nivået gir tilgang til å laste ned produktdokumentasjon på opptil ti og ti produkter av gangen.

Nivå 3 gir tilgang til alle produktdata som ligger i NOBB, men krever at du kjøper et NOBB-abonnement. På nivå 3 kan du lagre søk og opprette sortiment for å laste ned store mengder data direkte fra NOBB.no. Utover dette kan du oppgradere videre til NOBB Integrasjon for å benytte et API til å hente dine data sømløst (betalingstjeneste).

SmartKalk VVS snakker med NOBB

SmartKalk VVS er et komplett og svært fleksibelt kalkulasjonssystem for rørleggere som kalkulerer både større totalentrepriser og NS-kalkulasjoner. Med SmartKalk får du full kontroll på kalkulasjonene dine, helt ned til minste detalj. I SmartKalk kalkulerer du med Holte Prisbase, egne pakker og/eller tidligere erfaringstall fra egne kalkyler. Du kan importere både BIM-modeller, FDV-dokumentasjon, SINTEF-godkjenninger og BREEAM.

SmartKalk rigger deg for framtida. Har du behov for å sette opp klimagassregnskap, kan dette ordnes med noen få tastetrykk fra kalkylen du allerede har satt opp. Mye takket være NOBB-registeret. Det er dette vi i Holte liker å kalle Rett skal være lett.