Proffe sjekklister er betryggende – og gøy å presentere videre

I Mjåvannsveien 162 b, et kvarter syd for Kristiansand, holder FT Bygg til. På et av kontorene sitter Jan Øyvind Rasmussen med HoltePortalen på storskjerm. Herfra følger han med på om prosjektene er i rute, om sjekklistene er utfylt, om avvik er lukket og om timeføring er gjort. Han ser også hvem som har sjekket ut og inn på byggeplass via Holte Mannskapsliste og Byggekortleser. Ute på prosjekter har han 40 mann i arbeid og på nabokontoret sitter kollega Hjalmar Kaaløy og kalkulerer nye prosjekter i SmartKalk. Det er god stemning og kaffen er varm.

Et av prosjektene de holder på med for tiden, er et leilighetsbygg i Festningsgata 40 i sentrum. I februar 2023 skal 12 leiligheter, kafeteria, kontorlokaler og parkeringskjeller stå ferdig.

– Gutta mine er flinke til å ta bilder underveis. Jevnlig dokumentasjon er viktig og gjøres i HoltePortalen, sier prosjektadministrator og «potet» Jan Øyvind Rasmussen i FT Bygg.Foto: Holte AS
– Gutta mine er flinke til å ta bilder underveis. Jevnlig dokumentasjon er viktig og gjøres i HoltePortalen, sier prosjektadministrator og «potet» Jan Øyvind Rasmussen i FT Bygg. Foto: Holte AS

Jevnlig dokukmentasjon er viktig

FT Bygg hadde oppstart på dette prosjektet på vårparten og i dag er 11 mann i full sving både ute og inne. – Jobben dokumenteres etterhvert som prosjektet skrider frem, og prosjektleder eller bas legger bilder og kommentarer inn i sjekklistene i HoltePortalen, forteller Jan Øyvind. Han er glad for at gutta er blitt flinke til å ta bilder. – Jevnlig dokumentasjon er viktig og må gjøres underveis i prosessen, påpeker han. Det nytter ikke at alle bilder legges inn til slutt på samme dato.

I FT Bygg liker de å starte mandagen med at forrige uke er lukket og à jour. Både når det gjelder alt av timeføring samt eventuelle avvik og og dokumentasjon.

Richard Larsen i full gang med hytteprosjektet på Årossanden. Foto: FT-Bygg AS
Richard Larsen i full gang med hytteprosjektet på Årossanden. Foto: FT-Bygg AS

Sjekklistene i HoltePortalen – aldri noe å lure på

Jan Øyvind er strålende fornøyd med kvaliteten på sjekklistene i HoltePortalen. – Det er utrolig flott. Jeg synes det er veldig profesjonelt å få presentert disse sjekklistene. Det er gøy å vise dem videre til kunden, fordi alt er på plass og det er aldri noe å lure på.

Prosjektnummer, kommune, gnr, bnr, dato og klokkeslett – alt er med. En byggeplass kan fra utsiden se kaotisk ut, men sjekklistene viser oppdragsgiver oversikt og ryddighet i prosjektet.
– Lurer jeg selv på noe, er min hjelpsomme mann i Holte, Diego Canu, bare en telefon unna.

Nye prosjekter i spennende ferieparadis

I sommerparadiset Årossanden, litt vestover mot Mandal, har de også et stort prosjekt gående. 12 hytter ble sluttført allerede i desember 2021. Nå er det fire bygg med tilsammen 34 leiligheter samt en svømmehall som er under produksjon. Dette er et prosjekt i egen regi, og Jan Øyvind forteller at mesteparten av ehetene er solgt for lengst.

De lekre ferieleilighetene og hyttene er kalkulert i SmartKalk og prosjektet styres via HoltePortalen. Her Thomas Flaaten i full sving med utvendige arbeider.Foto: FT-Bygg AS
De lekre ferieleilighetene og hyttene er kalkulert i SmartKalk og prosjektet styres via HoltePortalen. Her Thomas Flaaten i full sving med utvendige arbeider. Foto: FT-Bygg AS

Det er tydelig at mange ønsker seg hytter og ferieleiligheter i Norge, og den populære Sørlandskysten har mange perler. Med eget innendørs basseng til eksklusiv disposisjon for eierne, kan sommerfølelsen vare hele året.

Holte Inspeksjon

Jan Øyvind forteller at de også benytter appen Holte Inspeksjon. Den brukes bl.a. til oppstartskontroll ved prosjektstart, og på jevnlige vernerunder. Det er også mulig å legge inn siderapporter i systemet, f.eks. stillaskontroll foretatt av underentreprenør.

HoltePortalen vokser med bedriften

Det var Jan Øyvid som innførte programvare fra Holte i FT Bygg. Da han begynte i 2016 var de 17 ansatte – i dag er de mer enn 40.

– Man må håndtere prosjekter på en helt annen måte når man er blitt så mange, sier han.- Med det antallet ansatte vi har og antall prosjekter var vi nødt til å skaffe oss et bra system. Det ble Holte.

Travle dager

De merker godt at det er travle tider i byggebransjen, og de har ordrereserver langt ut i 2024. Blir det mange prosjekter som skal kalkuleres, får de hjelp fra Byggmakker som også bruker SmartKalk fra Holte.

Sommerparadiset Årossanden skal få sommer hele året, bl.a. takket være innendørs svømmebasseng.Foto: FT-Bygg AS
Sommerparadiset Årossanden skal få sommer hele året, bl.a. takket være innendørs svømmebasseng. Foto: FT-Bygg AS

Strålende fornøyde kunder

På hjemmesiden til FT bygg, opprinnelig Fisnik Tahiraj Bygg AS, står det mange lovord fra fornøyde kunder:

«En profesjonell aktør», «Fantastisk fornøyd», «Utmerket jobb», «Seriøse, ærlige og dyktige». «Kan anbefale dette firmaet på det aller varmeste».

Vi i Holte er glade for å få lov til å levere programvare som kan bidra til å gjøre både FT Bygg og deres kunder enda mer fornøyd. Vi takker også for innspill til forbedringer. Videreutvikling er en viktig del av jobben med programvare.