Prosjektstyring med HoltePortalen fungerer perfekt

Stilbygg Kongsberg AS driver både med nybygg av hus og hytter, samt med rehabilitering. De siste fem årene har de satt opp 17 hytter på Kopperskjæret hyttefelt med god hjelp av prosjektstyring i HoltePortalen. Vi besøkte dem høsten 2017 i vår store “Jakten på Fagfolket”. Nærmere et år etter er de fremdeles på “hyttetur”, og har ikke tenkt å gi seg med det første.

Lande forteller at takket være HoltePortalen, kan han sitte på kontoret i bygda og holde orden på både «bedrift», «prosjekt» og «min side»

Hyttene på Kopperskjæret er av ulik karakter. Her er det en spennende blanding av arkitekttegnede perler, robuste laftehytter (Røroshytta) og mer luftige Saltdalshytta. Det er tømrermester Tor Egil Lande som driver Stilbygg Kongsberg AS. De er totalt 5 ansatte, og bruker også en del innleid personell. De bruker HoltePortalen til prosjektstyring, fremdrift og ikke minst til å holde styr på økonomien. Alle gutta er utstyrt med app på mobiltelefonen, hvor de fører timer og krysser av på sjekklister etter hvert som prosjektet skrider fram. De har brukt programvare fra Holte i flere år.

Tømrermester Tor Egil Lande styrer prosjektene sine ved hjelp av prosjektstyring i HoltePortalen

Sjekklister og rutiner

Lande forteller at takket være prosjektstyring i HoltePortalen, kan han sitte på kontoret i bygda og holde orden på både «bedrift», «prosjekt» og «min side». Her legger han inn sjekklister og rutiner skreddersydd for det enkelte prosjekt, som gutta kan hente opp på sine telefoner. Han legger også inn tegninger, beskrivelser og monteringsveiledninger. Deretter er det enkelt for han å holde oversikten over prosjektets gang.

Fleksible sjekklister

Det er veldig greit med HoltePortalen, som har en base vi kan lage sjekklister ut ifra, sier Lande. Det er superenkelt å lage sjekklister selv. Jeg har bl.a. laget en for gulvsparkling som også er en tjeneste vi tilbyr. Og når det gjelder uavhengig kontroll, så har vi laget en egen sjekkliste for dette også. Da er det bare å sende rapporten videre til kontrolløren. Det funker utmerket!

Hytte fra StilBygg

Sparer tid med papirløs byggeplass

Gutta selv sier at digital byggeplass er det eneste rette. Nå har de alt de trenger på telefonen, og slipper å sitte på kveldstid og føre timer og prøve å huske hva de har gjort. De synes selv at de har blitt mer effektive på den måten.

Befaringsapp med enormt potensial

De har også testet ut den nye Befaringsappen i HoltePortalen – Jeg ser et veldig potensiale her, det er jo kjempelettvint når systemene snakker sammen og man får det til å funke. Prosessen starter med befaringen, deretter kommer man over i tilbudsfasen og så er det bare å sende ut et tilbud – det er veldig raskt og effektivt.

Moro å fakturere med HoltePortalen

Stilbygg Kongsberg bruker også fakturamodulen i HoltePortalen. – Det er tidsbesparende at de registrerte timene kan hentes rett inn i fakturaprogrammet. Det er blitt morsomt å fakturere! Før lagde jeg bare grunnlaget mens regnskapsfører fakturerte. Nå lager jeg grunnlaget og fakturaen selv i en og samme operasjon, og sparer både tid og utgifter, avslutter Lande.