SmartKalk effektiviserer Norgeshus

Norgeshus har valgt Holte som leverandør og samarbeidspartner for alle kalkyle-relaterte forhold. Med dette får Norgeshus tilgang til markedets mest komplette og brukervennlige konsept innen kalkulasjon. Med SmartKalk som felles plattform innen kalkulasjon, ivaretar Norgeshus alle aktiviteter og oppgaver knyttet til prosessene fra tegning til kalkulering, og til slutt dokumentasjon.

Norgeshus oppfordrer sine forhandlere til å bruke SmartKalk

– Dette har vært et viktig valg vi har brukt mye tid på, forteller Dag Runar Båtvik, administrerende direktør i Norgeshus.  – Vi skal være en av bransjens ledende boligleverandører med elektroniske tegneprogrammer som BIM og IFC. Vi måtte derfor ha med oss en dyktig partner på alt innen kalkulering av bygg.

Effektiviteten og potensialet i kalkyleverktøyet øker med antall forhandlere som tar dette i bruk. Derfor oppfordrer Norgeshus alle sine forhandlere til å inngå denne avtalen, slik at alle ledd i kjeden er på felles plattform i kalkulasjonsrelaterte forhold.

– Jeg tror at våre forhandlere vil ta seg den tiden det tar å gjøre dette, i og med at det vil innebære en mindre kostnad for dem å få en detaljert kalkyle, hevder Båtvik.

Sparer inn halvparten av tiden på å kalkulere

-Med SmartKalk fra Holte får vi helt nye muligheter, sier Båtvik optimistisk.  – Vi får en totalpakke hvor revidert kalkulasjon blir enkelt, i tilfeller der det skal foretas endringer av boliger. Kunden kan nå få nøyaktig pris hvor f.eks. annen parkett, annen kledning på veggen, annen type vinduer er tatt med. Med alt på plass blir kalkylen hundre prosent nøyaktig, noe som er viktig både mht. logistikk og framdriftsplan.

– Alle boliger vi selger skal bli enda bedre, forsikrer Båtvik, som regner med at Norgeshus vil spare inn halvparten av tiden å kalkulere med SmartKalk.

– Alle våre boliger vil i løpet av et års tid ha en mye mer detaljert kalkyle i bunnen enn noen gang tidligere. Jeg gleder meg veldig til dette, avslutter han.

Kalkulert elektronisk siden 2003

Det er ingen tilfeldighet at Jos Bygg ble kåret til Årets forhandler 2012 og Årets kjedemedlem 2013. Daglig leder og tømrermester Jon-Olav Sigvartsen er en innovativ, offensiv og ikke minst toneangivende aktør i kjeden. Han var også første forhandler i gang med SmartKalk. Vi har tatt en prat med Jon-Olav Sigvartsen om hans tanker rundt dette.

Jon-Olav Sigvartsen, JOS Bygg, som ble kåret til årets forhandler 2012 og årets kjedemedlem 2013

Hva synes du om at Norgeshus-kjeden har valgt SmartKalk?

– Jeg er veldig godt fornøyd med valget. Selv har vi i Jos Bygg brukt Holte Anbud siden 2003, og er vant til å kalkulere elektronisk. Den store fordelen med SmartKalk, er at de ulike husmodellene våre er lagt inn ferdig kalkulert i programmet. Dette gjør jobben både enkel og tidsbesparende.

Men hva hvis det oppstår behov for endringer på husene?

– Det er ikke noe problem! Både tomtetilpasninger og ulike endringsønsker kan kalkuleres enkelt inn takket være redigeringsfunksjonen som er i SmartKalk. Så helt i tråd med Norgeshus slagord “Du bestemmer”,  kan vi tilby kundene akkurat det de vil ha – og enkelt få med oss både spareberegninger og timeberegninger, noe som tidligere måtte gjøres manuelt. Det er en enorm fordel for oss som Norgeshus-forhandlere å ha dette helt komplett. Sammen med en god framdriftsplan. Med en korrekt endringskalkyle vil materialutregningene bli riktige og vi får en god, rød tråd gjennom hele prosjektet. SmartKalk kommer til å bety en effektivisering av hverdagen for flere.

Hva er mest viktig i en Norgeshus-forhandlers hverdag?

– Først og fremst å levere gode bygg, og å utføre jobben på en effektiv og rasjonell måte. Videre er det viktig å være ressursbesparende på administrasjon, og redusere muligheter for feil.  Å ha et styringsverktøy  som letter prosjektlederens hverdag er en kjempefordel. Klarer vi å være strukturerte og ryddige, får vi både mer fornøyde kunder og høyere fortjeneste.

– Byggebransjen generelt har et vanvittig forbedringspotensiale når det gjelder struktur, og vi har et enormt press på oss for å bli mer effektive og få kostnadene ned. Det har vi i Norgeshus en bevisst strategi på, og er allerede godt i gang med bl.a. vårt nye styringssystem. Vi har digitale nettbrett på alle byggeplasser. Hvert enkelt bygg får sin egen hjemmeside, hvor kunden kan finne bilder, FDV-dokumentasjon, kontrakter og byggemeldinger. Denne tjenesten gjør at vi slipper mange telefonhenvendelser rundt framdrift, og oppleves som positivt for både kunder og ansatte. Med SmartKalk blir systemene nå enda mer komplette.

Hva skjer med prosjekter utenom Norgeshus-kjeden?

– Alle mulige prosjekter kan kalkuleres enkelt i SmartKalk. Enten du skal rehabilitere, rive, oppgradere eller bygge noe annet enn ferdighus. Jeg tror dette vil bli knallbra, og er veldig godt fornøyd med samarbeidet med Holte.