SmartKalk fyller 10 år

At SmartKalk ble lansert med brask og bram på Bygg Reis Deg i 2009, er god grunn til å feire nå 10 år etter. For de kloke hodene som den gang kom sammen for å lage det ultimate kalkulasjonsprogrammet har virkelig skapt en formidabel suksess. Vi har tatt en prat med to av dem, Harald Rosingaunet som var prosjektleder og Audun Kalleberg som utvikler.

– Vi kom fra to firmaer som hadde fusjonert, Holte og Byggsafe, forteller Audun. – Vi hadde på hver vår kant laget noen gode programmer, men sammen kunne vi nå utvikle noe enda kulere. På Bygg Reis Deg 2009 ble første versjon lansert med brask og bram og allerede da med mulighet for å importere fra IFC.

– Første versjon er jo som regel ikke perfekt og SmartKalk var vel ikke noe unntak, sier Harald. – Selv om vi hadde forbedringspotensial fikk vi raskt mange kunder og vi kunne fortsette å videreutvikle SmartKalk.

Utviklingssjef i Holte; William Riise Pedersen

William Pedersen Riise er en annen dedikert utvikler som har jobbet aktivt med SmartKalk i mange år. Han sier at takket være mange aktive og interesserte kunder har det aldri manglet ønsker om ny funksjonalitet eller endringer. Dette har gjort at endringstakten i utviklingen har vært stor.

Hot i 2009 – hottere i 2019

– SmartKalk var hot i 2009, men vi tør påstå at SmartKalk har aldri vært hottere enn det er i dag, 10 år etter første versjon, sier Audun. – SmartKalk har i alle år vært fremoverlent og endringsvilling og er i dag en toneangivende aktør i markedet.

– Det har hele tiden vært en bevisst strategi for SmartKalk at vi skal tilby våre kunder noe som er mer enn 2 + 2 = 4. Det handler om å få igjen for innsatsen og utnytte den informasjonen som blir generert når en lager et godt pristilbud i SmartKalk, sier Harald.

– Vi har prøvd å se mulighetene som ligger i digitalisering av byggeprosessen og bake mest mulig automatikk inn allerede fra tidlig fase i prosjektet sier William. Dette har ført til flere små, men veldig nyttige moduler som for eksempel integrasjon mot elektronisk dokumentasjon fra NOBB og deling av kalkyler via nettsky.

Elektronisk varebestilling

Audun forteller at et godt eksempel på SmartKalks suksess er elektronisk bestilling av byggevarer. – Etter 10 år skulle man kanskje tenke at alt det som kan lages er laget, men det er så langt unna sannheten man kan komme. Det er stadig nye muligheter som følge av modenhet og villighet i markedet som f.eks. e-Bestilling, og nye dører åpnes hele tiden i form av ny teknologi eller annen programvare.

– Fremtiden for SmartKalk er om mulig enda mer spennende enn de siste årene, sier William. Det er fortsatt utrolig mye potensiale å hente ut i form av tettere integrasjon mot andre systemer og enda mer automatisering.

– Det er bare å henge med på reisen videre. Vi er på langt nær ferdig, for det er mange spennende pågående prosjekter og tanker for fremtiden, avslutter Audun.