Superfornøyd med SmartKalk

Knut Arne Sundli er superfornøyd med SmartKalk. Han er kalkulatør i Norgeshus og er nok en av våre kunder som bruker SmartKalk aller mest. Det var kanskje derfor det fristet han til å delta i konkurransen vår i forbindelse med Bygg Reis Deg 2021. Han er en av vinnerne, og ble hoppende glad da vi ringte for å fortelle akkurat det.

– Jeg er ikke ofte med i konkurranser. Men jeg har vært proffbruker i mange år og har et godt forhold til Holte, sier Knut Arne. Til tross for at programvaren sparer han for masse tid, har han travle dager.

Brukt SmartKalk siden 2013

Knut Arne forteller at han har brukt SmartKalk siden 2013, og angrer ikke et sekund på at de byttet programvare det året. – Vi brukte et konkurrerende produkt tidligere hvor det var veldig lite utvikling og svært begrenset med hjelp å få. Hvis vi hadde ideer til forbedringer så fikk vi høre at vi var for liten bruker til å ha noen innflytelse. Slik er det IKKE i Holte, presiserer han.

SmartKalk er både brukervennlig og har direktesupport!

– Grunnen til at vi gikk over til SmartKalk var brukervennlighet, direktesupport og at satsningsområdet for SmartKalk er småhusbebyggelse som jeg driver mest med, sier han. – Jeg bruker alltid IFC-import da det sparer meg for over 50 % tid i forhold til manuell kalkulering. Mottar jeg for eksempel en pdf- tegning, er det raskere for meg å modellere en skisse og lage en IFC-fil som jeg importerer i SmartKalk. Enkel kalkyle tar kun ca. 3 timer. Jeg er også flittig bruker av nettsky slik at våre forhandlere raskt kan laste ned siste versjon av en bolig, hytte, konseptbolig etc.

– Vi i Norgeshus har også en prislistegenerator i SmartKalk som automatisk lager våre prislister både til forhandler og privatkunder på web. Den liker forhandlerne våre kjempegodt, sier han. – De får en prisliste hvor de kan legge inn egne kostnader, og da justeres prisene på alle husene automatisk.

Knut Arne Sundli, Norgeshus
SmartKalk med musikk til! Knut Arne Sundli er veldig fornøyd med lyden i headsettet som han vant i konkurransen vår.

 

Har kalkulert 2 500 prosjekter

– Jeg sitter med SmartKalk hver dag og siden 2013 har jeg nok kalkulert ca. 2 500 prosjekter. For det meste eneboliger, hytter, tomannsboliger, firemannsboliger og leilighetsbygg men også landbruksbygg, næringslokaler og blokker, forteller han.

Som ferdighusleverandør fikk Norgeshus hjelp fra Holte til å bygge opp en database og til å kalkulere alle husmodellene deres i SmartKalk. – Dette har jeg siden videreutviklet selv, så nå går det svært fort å kalkulere, sier Knut Arne. – Jeg kalkulerte nylig en 6-mannsbolig på rekordtid, med basis i skisser fra en arkitekt. Jeg skisserte først tegningen opp i Archicad – og deretter tok jeg en IFC-import til SmartKalk. Det går veldig fort, samtidig som jeg har full kontroll på arealene. Jeg Jobber hele tiden med import av IFC-filer, noe som funker veldig bra, sier han.

Snakker direkte med Holte

Knut Arne forteller at han synes samarbeidet med Holte fungerer veldig bra. Vi på vår side er avhengig av tilbakemelding fra brukerne, slik at vi kan gjøre programvaren stadig bedre. – Jeg tror det er mange som ikke sier fra, sier Knut Arne. – Men jeg som bruker SmartKalk hele tiden blir veldig godt kjent med programmet. Og jeg oppdager kanskje fortere om noe kan gjøres på en enda smidigere og enklere måte.

Vi takker for mange gode innspill, og gratulerer han med premien, som ble et Sony Headset.

 

LES OGSÅ: MED SMARTKALK FÅR JEG MER TID UTE PÅ BYGGEPLASS