«Å nei» snudde fort til «Hipp Hurra»!

Skepsis kan være sunt, men da Rune Krakeli motvillig byttet til SmartKalk fra sitt gamle kalkulasjonsprogram, viste deg seg fort at skepsisen var ubegrunnet. Allerede etter første timen som SmartKalk-bruker var han hekta!

Rune Krakeli er daglig leder hos Norgeshus-forhandler Bygg Assistanse på Eide i Nordmøre. Han er utdannet tømrer og byggmester i tillegg til teknisk fagskole, og firmaet hans har vært i bransjen i 20 år. Driftsbygningen på 1000 kvadratmeter som firmaet holder til i, var en gang en del av hans barndomshjem.  Litt morsomt er det også at firmaet har adresse Krakelivegen, men Rune forteller at den ikke er oppkalt etter han.

Byttet til SmartKalk da Norgeshus sentralt byttet

Bygg Assistanse har 12 ansatte, og setter opp bygg fra Molde i sør og nesten til Kristiansund i Nord. Rune byttet til SmartKalk i 2013, og er strålende fornøyd. Men han forteller at han ble litt skremt da han skulle bytte den gangen for fem år siden, etter å ha brukt et annet program i nærmere 12 år. – Vi hadde god kontroll fra før, og ønsket å fortsette med det.  Men da Norgeshus sentralt byttet, valgte vi å gjøre det samme.

Måtte sjekke at det stemte!

– For å kontrollere utregningene mot hverandre, hentet jeg fram en tidligere kalkyle fra det gamle programmet og la inn de samme betingelsene i SmartKalk. Spenningen var stor, og gleden enda større da SmartKalk viste nøyaktig samme resultat, men på en mye raskere og enklere måte. Da var det ingen grunn til å sitte på gjerdet og ikke bruke SmartKalk, forteller Rune Krakeli. – Det var betryggende å se at resultatene var like.

Ingen over – ingen ved siden!

– Vi har dessuten større valgfrihet med SmartKalk, og jeg har veldig god kontroll på hvordan prosjektene går. Det finnes for eksempel utallige rapportmuligheter i SmartKalk, noe som er viktig for å kunne beholde oversikten.  Ikke bare må kalkylene bli rett. Oppfølgingen underveis i forhold til økonomi må også bli rett. Dette er særdeles viktig, og her er SmartKalk helt uovertruffen, smiler han.

Sparer masse tid

Det er flere fordeler med SmartKalk. Det er bl.a. veldig raskt å bruke, og etter en stund går det så å si av seg selv. Vi bruker ikke lenger tid på å kalkulere, kun på å mengdeberegne. Hvis vi tar utgangspunkt i en tidligere kalkyle, og kun skal gjøre litt endringer med nye mengdeberegninger, så kan en hel bolig være ferdig kalkulert på halvannen times tid. All tiden vi sparer kan isteden brukes til å regne på flere tilbud.  Vi har forresten nylig ansatt en salgs- og markedssjef som har fått installert en egen lisens til SmartKalk, slik at også han sitter med det samme verktøyet når han gir tilbud.

Selv om de er Norgeshusforhandler, setter Bygg Assistanse opp mange typer bygg. – Omtrent halvparten av alle våre hus er Norgeshus-modeller, forteller Rune Krakeli. – Den andre halvparten er alt fra barnehager, skoler til forretningsbygg. Alt kalkuleres i SmartKalk, for programmet har ingen begrensninger.

SmartKalk skaper trygghet

Det er en stor trygghet å vite at når du har lagt inn alt du skal legge inn i SmartKalk, så har du full kontroll. – Norgeshus har kalkulert alle sine husmodeller i SmartKalk. Hvis jeg skal regne på en liten endring, så henter jeg fram ferdig utregnede kalkyler i SmartKalk, og så er det bare å endre det som kunden ønsker.  99,9 % av alle husbyggere ønsker faktisk en eller annen endring. Det kan være alt fra å bytte ut noen vinduer til å legge inn et ekstra soverom eller sette opp en garasje i tilknytning til boligen.

Med SmartKalk har vi både full kontroll, og enkelheten i at det går så fort å kalkulere. Det er det som er fordelen med å være typehusforhandler. Vi vil skape det perfekte for kunden, og det gjør vi. Vi har fornøyde kunder, og det ønsker vi å fortsette med. Dette får vi til, takket være en god blanding av dyktige ansatte, og det at vi er i Norgeshussystemet. Det er også enkelt å kalkulere inn fortjeneste.

LES OGSÅ: Ulveopplevelser kalkulert i SmartKalk

Ikke vær redd for å bytte!

Jeg vet at mange vegrer seg unødig for å bytte kalkulasjonsprogram. Det er fordi de tror det er komplisert å lære seg noe annet, men dette gjelder ikke SmartKalk. Dette programmet er så utrolig enkelt. Basiskunnskapen lærer du deg i løpet av en times tid. Og hvis du i tillegg har erfaring fra å kalkulere, så går resten faktisk av seg sjøl, avslutter Rune Krakeli!