Bruker minst mulig tid på alt vi «må»!

Full oversikt med JobOffice og PocketLink

Olsen & Wallum AS i Sandefjord er en velrenommert rørleggerbedrift med mange oppdrag. 11 gutter er ute og skrur – og alle har full oversikt med JobOffice og PocketLink på nettbrett.

Erik Olsen kommer fra en rørleggerfamilie. Firmanavnet har historiske røtter tilbake til 1952, men i dette firmaet er det ingen som jobber gammeldags. – Vi har full oversikt med JobOffice fra Holte – og kan bl.a. fakturere fort, forteller han.

PocketLink på nettbrett

– JobOffice er kjempefint å bruke. Alle gutta ute dirigeres via PocketLink på nettbrett. Her får de tildelt jobbene, de registrerer timer og materiell, og fakturagrunnlag skapes. Vi er helt avhengige av å bruke kalenderfunksjonen i JobOffice. Det er en super løsning som gjør at alt går raskere. Kalenderen oppdateres når avtaler flyttes, og gutta kan se hverandres kalendere.

Olsen & Wallum utfører det meste innen VVS.  Rehabilitering av boliger er det mye av, og også en del større oppdrag, bl.a. varmeanlegg og sprinkler på nærings- og kontorbygg. Erik Olsen forteller at de også bruker modulen Prosjektregnskap i JobOffice fullt ut. – Denne gjør at prosjektene alltid er «up to date», så lenge alle husker å registrere hva de har gjort. Det er viktig for oss å ha full oversikt til enhver tid.

Lett å lære seg JobOffice

– JobOffice er lett å lære seg. Når du har lært deg litt, så tar du resten veldig fort, siden du jobber på samme måten i hele programmet. Man trenger ikke å være datageni for å kunne bruke det, noe som er veldig viktig for håndverkere. De gidder ikke bruke det hvis det blir for tidkrevende.

Ferdig kalkulerte pakker

– Når jeg kalkulerer, bruker jeg både de ferdige pakkene som ligger i programmet, og pakker som jeg har laget selv. Det kan være pakker med rør-i-rør, skap med alt av fordelere og kuplinger osv. Det er bare å dra pakka inn på skjermbildet, så ligger alt inne med deler og timer, og du trenger ikke tenke noe mer på det. Dette sparer meg for utrolig mye tid, i motsetning til å sitte og lete gjennom prislistene til leverandøren manuelt.  Hvis jeg skal kalkulere f.eks. rehabilitering av bad i en enebolig, så er hele regnestykket ferdig på et kvarter til tjue minutter. Kalkulering av større prosjekter går også så det suser med JobOffice.

Røropplegg

Kjapp fakturering

– Inne på kontoret er vi særdeles fornøyd med faktureringsløsningen i JobOffice. Når vi registrerer kunden, så legger vi på forhånd inn avtale om eventuelle påslag. Når gutta har gjort sin del av jobben og materialer og alt er lagt inn, er det bare noen kjappe tastetrykk for å rekalkulere og sjekke at alt er blitt riktig. Så er det bare å trykke på fakturaknappen. Det ligger også purring og inkassovarsel automatisk i fakturaprogrammet. Vi er heldigvis ikke mye plaget med trege betalere, vi er faktisk veldig fornøyd.

LES OGSÅ: Rørpro får det til med JobOffice

Da vi fikk tilsyn var det godt å ha sjekklister

Bedriften har nettopp anskaffet sjekklistemodulen i JobOffice, og er i ferd med å ta den i bruk. Til nå har de brukt sjekklister gjennom Fagtorget. Erik Olsen forteller at sjekklistene var gode å ha da de fikk tilsyn for noen måneder siden. – Plutselig kom en inspektør som skulle gjennomgå systemene våre. Det kom vi godt ut av, takket være sjekklistene. Det var veldig gøy å ha alt på stell, og det blir nok enda bedre nå, med de nye sjekklistene. Inspektøren fortalte at det var mye dårlig rundt omkring, men for oss ble det en god opplevelse.

Firmabil

Fordel med alt på ett sted – kjørebok også!

– Vi synes det er en fordel å ha all programvare samlet hos én leverandør, sier Erik Olsen. – Og særlig hos en som Holte, som har faglig tyngde til å fortsette å utvikle løsningene videre. Det er også greit å ha én support å kontakte, og som i tillegg er lydhør for innspill. Nå skal vi også inn på Holte elektronisk kjørebok, så fort det lar seg gjøre. Da kommer vi til å spare enda mer tid, og det er bra. Vi ønsker å bruke så lite tid som mulig, på de tingene vi er nødt til å gjøre.

JobOffice forenkler og effektiviserer arbeidsdagen vår, så vi rekker å gjøre mer. Og vi rekker å ta en ekstra kaffekopp også!