Dette bør en sjekkliste for VVS-bransjen inneholde!

Spesialtilpassede sjekklister for VVS-bransjen er den beste måten for rørleggere å dokumentere kvalitetssikringen på. Slik kan du hindre feil og reklamasjoner, samt øke inntjeningen. Men ikke alle firmaer vet hva en sjekkliste for VVS-bransjen bør inneholde. Her er noen tips!

Kritiske forhold må med!

Først og fremst bør bedriften se på forhold som er kritiske til sitt eget arbeid. Sett deg ned og skriv dem opp. Disse punktene bør alltid være med i en sjekkliste for VVS-bransjen.

Gjentakende feil man ønsker å unngå må med!

Deretter bør du sette opp sjekkpunkter der dere ofte gjør feil. Det er nemlig slik for de fleste håndverksbedrifter, at ting man gjør feil ofte gjentar seg. Ved å legge disse sjekkpunktene inn i listen, blir det enklere å unngå feilene.

Kvalitetssikring må med!

En sjekkliste bør inneholde punkter som er viktige for din bedrift, slik at dere får kvalitetssikret deres arbeid på en god måte. Hvis feil skulle oppstå i etterkant, kan det være gull verdt at du har ditt på det tørre, ved å vise med både bilde og tekst at sjekkpunktene var i orden da du var ferdig. Det kan komme håndverkere etter deg som gjør skade på utført arbeid, og da kan det være avgjørende å kunne vise til at feilen ikke er din.

Sjekkliste med reklameeffekt

En sjekkliste bekrefter hva som er blitt sjekket og funnet i orden. En godt avkrysset sjekkliste kan faktisk brukes som «reklame» videre til kundene dine. For eksempel kan du sende sjekkliste med bilder til kunden din, slik at kunden ser at alt som står i sjekklisten faktisk er sjekket ut. Dette ikke bare virker seriøst – det ER seriøst – og er samtidig god reklame for firmaet ditt uten å være «skrytete».

Håndverker med mobiltelefon

Digitale sjekklister fra Holte

JobOffice Sjekklister tar kvalitetssikringen til et nytt nivå. Du fyller ut sjekklister elektronisk ved bruk av app på mobil eller nettbrett, og unngår problemer med papirer og plasskrevende permer. Du får bedre kontroll over kvalitetssikringsarbeidet, samtidig som du sikrer deg nødvendig dokumentasjon. Moro er det også. Plutselig blir det både lettvint og lystbetont å gå rundt og sjekke at ting er i orden.

Elektronisk kvalitetssikring

Utfylling av sjekklister elektronisk har store fordeler framfor kvalitetssikring foretatt på papir. Bedriften får bedre kontroll over KS-arbeidet, det er effektivt og dokumentasjonen blir grundig og nøyaktig. Løsningen er optimal med tanke på å avdekke og dokumentere feil som gjøres, eller dokumentere riktig utførelse av egne arbeider. Systemets avviksregister gir godt grunnlag for å hindre gjentakelse av feil. Løsningen støtter både Android og iOS. Holte har lagt vekt på brukervennlighet, og løsningen passer for bedrifter som utfører arbeider både i små og store prosjekter.

JobOffice Sjekklister fra Holte har mange fordeler:

 • Systemet inneholder komplette sjekklister innen VVS
 • Det er enkelt å tilpasse bedriftens egne sjekklister, med utgangspunkt i disse
 • Det er enkelt å tilpasse sjekklister til prosjekter
 • God løsning for å håndtere produksjonsunderlag (tegninger m.m.) og sporbarhet
 • Planlegg kvalitetssikringen i et prosjekt
 • Full oversikt over status for kvalitetssikringen i prosjektet
 • Sjekklister fylles ut på apper for mobil eller nettbrett: støtter både Android og iOS
 • Enkel registrering av avvik med tekst og bilde på app eller nettbrett
 • Rapporter med bildedokumentasjon
 • Full oversikt over hvilke avvik som gjentar seg oftest

Synes du det er tungt å gjennomføre kvalitetssikringen i dine prosjekter? Trenger du hjelp til å skreddersy dine sjekklister utfra malene? Holte tilbyr en egen sjekklisteoppsett-tjeneste som kan hjelpe deg med å komme i gang. Har du spørsmål kan du ringe 45 50 60 70, send en e-post til post@holte.no eller fyll ut skjemaet under:

  Send forespørsel

  Merk at dette ikke er en endelig bestilling, kun en forespørsel på produktet. Vi tar kontakt med deg så snart vi ser henvendelsen.

  Er du kunde av Holte i dag?