Får betalt for å fakturere – med JobOffice

Alexander Kristiansen Strande stiftet Tønsberg & Færder Rørservice AS 27. mars i år. Fra dag 1 har han brukt JobOffice fra Holte, og er kjempefornøyd. – Med digital timeregistrering elektroniske pakksedler, gjør jeg mesteparten av kontorarbeidet på stedet. Fakturaen også. Sånt blir det bedre tid av!

Alexander har mange oppdrag, men har absolutt tid til en prat på telefonen. – Sånn er det når man bruker JobOffice, ler han. – Jeg sparer så mye tid på kontorarbeidet og at jeg har tid til å snakke om det.

Alexander har holdt på som rørlegger siden han tok svennebrevet i 2008. Han er opprinnelig fra Bærum, men flyttet til Vestfold for å spille ishockey for Tønsberg Vikings i et år. Men et år ble fort til flere, og fra i år blir det ikke mer ishockey på elitenviå. – Jeg har to små barn. Den yngste ble født dagen etter at jeg startet for meg selv. Nå er det kun familie og jobb som blir prioritert.

Mange lurer kanskje på hva slags programvare de skal velge når de starter for seg selv, men Alexander trengte ikke å lure på det. Han var overbevist om at JobOffice ville gjøre jobben. – Jeg kjøpte hele pakka med en gang, forteller han. – Kalkulasjonsmodulen, sjekklister og fakturering måtte på plass. Jeg var så trygg på JobOffice fra før, fordi min tidligere arbeidsgiver brukte det. Jeg snakket også med en hos Brødrene Dahl, som presiserte hvor viktig det var å sette seg inn i gode rutiner fra dag 1, og han sa også at med JobOffice er det gull verdt å ha med PocketLink.

– Akkurat PocketLink hadde jeg ikke brukt før, men fordelene med denne oppdaget jeg raskt. Bort med alle delelapper og timelister på papir. Via app på telefonen min, kan jeg både føre timene mine og importere pakksedler rett inn på prosjektet med alle produkter og deler på plass. Jeg har en Samsung A70 med stor skjerm, som er helt super til det bruket. Jeg tar også bilder med den underveis i prosjektet for å dokumentere hva som er gjort.

– Det siste jeg gjør før jeg drar fra kunden, er å klargjøre fakturagrunnlaget. Når jeg er tilbake på kontoret, er det bare å ta et kjapt overblikk før jeg trykker «send faktura». På den måten får jeg faktisk betalt for å fakturere, og slipper å bruke egentid på det. Jeg synes dette er helt naturlig. Man skriver jo deleliste på jobb, så hvorfor ikke faktura også?

Mange rørleggere som driver for seg selv, sitter mye på ettermiddager og kvelder for å holde orden på regnskapet. Mange bruker helgen også. Men ikke Alexander. Takket være JobOffice og hjemmekontor, er han tett på familien. Det er fint å ha hjemmekontor, men enda bedre å slippe og sitte der og for mye.

Jeg sitter jo selvsagt litt og regner på nye jobber, men til å hjelpe meg med det har jeg kalkulasjonsmodulen i JobOffice. Også med denne sparer jeg mye tid, takket være den smarte dra-slipp-funksjonen. Tilbudene blir proffe og detaljerte, og enkle for kundene å akseptere.

– Akkurat nå holder jeg og min innleide medarbeider på med en arkitekttegnet tomannsbolig, hvor sjekklistene i JobOffice hjelper oss å holde orden på oppgavene.

– Når helgen nærmer seg, bruker jeg gjerne litt tid på slutten av fredagen til å titte over regnskapet. Og når jeg har vært flink til å følge rutinene, er jeg helt a jour og kan ta helg med god samvittighet. Med JobOffice blir det ikke så mye «hæssel» utenom det å være rørlegger. Det er bra, for det er jo der pengene kommer inn.

Jeg kan varmt anbefale JobOffice til andre. I tillegg til at du sparer mye tid, blir kontorarbeidet enklere og du får også betalt for mye av den jobben.  Kundene blir stadig mer bevisst på at ting skal være dokumentert, som f.eks. i boligmappa, og FDV-dokumentasjon har du klar med et par tastetrykk. Så hvis du investerer i PocketLink og hele pakka fra Holte, har du alt som skal til. Du sparer raskt inn det pakka koster deg, samtidig som du får mer fritid. Eller tid til å jobbe mer.

– Jeg har forresten fått hjelp av Holte til sentral godkjenning også. Og til høsten skal jeg på kalkulasjonskurs i JobOffice for å lære enda mer. Tipper at det er flere tips og triks å lære seg som gjør at jeg kan spare enda litt mer tid.