Full kontroll på HMS og KS med HoltePortalen

Har full kontroll på HMS og KS. Byggmester Neteland AS har butikker og kjøpesentre som spesialitet. De er 100 ansatte i bedriften og i perioder leier de inn 150 til. For å holde styr på alt fra sjekklister, avvik og risikoanalyse til timeføring og kjørebøker, bruker de HoltePortalen. Det er Kjetil Evensen som har ansvar for opplæring av HMS og KS-systemer i HoltePortalen hos de ansatte. Han har travle dager!

Bedriften er engasjert i mange prosjekter parallelt, og Kjetil pleier vanligvis å reise ut på byggeplassene. Men det siste året har smittehensyn gitt nye måter å jobbe på, og Kjetil må følge med i HoltePortalen fra sin egen pc fra hjemmekontoret. – Herfra har jeg full oversikt, og kan lett kontrollere hva de enkelte byggelederne gjør av registreringer, og jeg kan følge med på avvik og sjekklister. Ser jeg at det er lite bevegelser i prosjektet, ringer jeg og tar en prat på telefonen med dem, sier han. – Bildedokumentasjon blir derfor veldig nyttig. Våre medarbeidere har blitt veldig flinke til å ta bilder. De har blitt gode til å registrere avvik og gå vernerunder og jeg jobber for å få dem til å forstå at også «etter»-bilder og tekst på hvordan avviket ble løst skal legges til når avvikene lukkes.

Veldig god dialog med Holte

– Det finnes intet system som er 100 % perfekt, så det hender det dukker opp noe, sier Kjetil. – Men det jeg opplever som spesielt positivt med Holte er den raske hjelpen jeg får fra support-avdelingen, og den gode dialogen. Til en viss grad har Holte også programmert inn mangler som jeg har innrapportert, f.eks. nummerering på avvik. Kolonnefunksjonene har også blitt bedre. Det er morsomt å oppleve at de innspillene jeg har kommet med faktisk fører til en endring og forbedring i programmet. Det kan jo være at flere har meldt inn det samme, men det er moro likevel.

Kjetil Evensen drev først eget firma i 20 år. De siste 13 årene har han jobbet med kvalitetssystemer hos større bedrifter og er dreven innen HMS og kvalitetssikring. De to siste årene har han drevet opplæring av dette til kolleger. – Ting tar jo litt tid. Det er en trapp man skal opp, men vi tar et trinn av gangen, sier han.

Kjetil Evensen har full kontroll på HMS og KS med HoltePortalen.
Kjetil Evensen har full kontroll på HMS og KS med HoltePortalen.

Gjør hverandre gode

Etter to år med HoltePortalen har han god erfaring. Han forteller også at det er litt forskjell på hvor kjapt gutta ute blir fortrolig med digitale løsninger. – Ikke alle byggeledere er like gode kompiser med datamaskin eller mobiltelefonen. Vi ser ofte at de yngre byggelederne som har vokst opp med dataspill, tar dette lettest. Men det handler mye om god opplæring. Dessuten hjelper vi hverandre – og vi gjør hverandre gode, sier Kjetil.

Full oversikt med Holte Time i app på mobilen

Med så mange ansatte blir det ekstra viktig at også alle fører timene sine. Det foregår via Holte Time på app i mobilen. Det er vi veldig strenge på, for det er vi helt avhengig av, sier Kjetil. Men det er ikke hans ansvar å passe på akkurat den saken. Det er det økonomiavdelingen, de ulike prosjektledere og baser som tar seg av.

HMS-revisjon med Holte gir kontroll

Kjetil har nettopp hatt HMS-revisjon med en av fagkonsulentene i Holte når vi snakker sammen. – Det fungerer bra med alt man kan løse via telefon og pc, sier han, og med så mange ansatte blir både HMS og KS ekstremt viktig.

 

Byggmester Neteland AS

er en av Norges ledende entreprenørbedrifter innen bygging, montering og utvikling av butikker. Dette gjennom et omfattende drifts- og serviceapparat. Byggmester Neteland AS sin entreprisedel omfatter fagområder innenfor rehabilitering, ombygging, nybygg eller vedlikehold av bolig eller næringsbygg. Dette gjennom hoved- eller delentrepriser. Gjennom egen serviceavdeling håndterer de en rekke ulike serviceoppdrag innenfor butikk, bolig eller næringsbygg

For Byggmester Neteland AS er det viktig å være tilgjengelig for kundene, derfor besittes det ressurser til å håndtere arbeider og oppdrag over hele Norge. De arbeider også utenlands. De har kontor, lager og snekkerverksted på Kaldbakken i Oslo. Her snekres butikkinnredninger med alt fra lakkering av stål til finere spesialinnredninger.