Har vært hos Holte i 15 år – ingen tilfeldighet

Vi har vært hos Holte i 15 år, – det er ingen tilfeldighet, sier Roar Kulbrandstad fra byggefirmaet med samme navn. Han og gutta stakk innom standen vår på Bygg Reis Deg. Roar er en trivelig trønder som har full pakke av programvare fra Holtes innholdsrike meny. Både SmartKalk og HoltePortalen er i bruk daglig, og de tegner i DDScad. Roar husker ikke helt hvor han hørte om Holte første gang, men ser ikke bort fra at det kan ha vært på Bygg Reis Deg.

Straks Roar Kulbrandstad var ferdig i læra og hadde blitt dimmitert etter ett døgn i Forsvaret, startet han egen bedrift i Trøndelag. Det var i 2009 og midt i finanskrisen, men siden har det gått bare fremover. Han har utvidet driften både ved å ansette folk og knytte til seg andre enkeltpersonforetak.
I dag er de 10 personer som i følge Roar «gjør så godt de kan», og de har god pågang av kunder.

Fra papir til digitalt var viktig

I bedriften hvor Roar var lærling foregikk alt på papir. Krøllete, flekkete og forsvunne timelister var slett ikke et ukjent fenomen, hverken der eller i bransjen generelt. For Roar var det derfor viktig og ønskelig å kunne drive både kontor- og dokumentasjonsarbeidet digitalt.

– Å føre timer digitalt er så mye mer praktisk enn papirark, sier Roar. Kalkulasjon også. Hvem ønsker å sitte med kalkulator eller Excel-ark når SmartKalk finnes? Det var derfor ingen tvil om at det skulle digitaliseres, og Holte programvare var på plass i bedriften fra dag én.

Fagtorget ble installert først, og deretter kom Holte Time og Faktura. – Nå bruker vi HoltePortalen på alt, sier han. Byggesøknad, timeføring, sjekklister og rutiner. Det er et supert verktøy på kontoret og tømrerne ute bruker app til timeføring og dokumentasjon.

Daglig leder Roar Kulbrandstad i Byggefirma Kulbrandstad AS
– Å føre timer digitalt er så mye mer praktisk enn papirark, sier Roar Kulbrandstad, daglig leder i Byggefirma Kulbrandstad AS. Kalkulasjon også. Hvem ønsker å sitte med kalkulator eller Excel-ark når SmartKalk finnes?

Skreddersyr sjekklister

Selv om Roar har tatt med seg brorparten av gjengen til messa i dag, holder noen fortet i Trøndelag. En av dem som er igjen hjemme er Elisabeth. Vi får vite at det er hun som har ansvaret for rutiner og sjekklister, SJA, risikoanalyse osv. I utgangspunktet inneholder sjekklistene til Holte masse informasjon, men Elisabeth fjerner det som ikke er relevant for det enkelte prosjekt og har opprettet egendefinerte maler. Hun brenner for å forenkle dokumentasjonsarbeidet og å lage et system som blir brukt. Resultatet blir blant annet brukervennlige sjekklister til de som er ute. – Vi ønsker jo ikke å ha metervis med sjekklister ute på byggeplass fulle av info som ingen bruker, sier Roar.

Firmaet bruker Holte ByggSøk til byggesøknader og alle som er ute med firmabil bruker Holte Kjørebok. Roar forteller at han også drev med uavhengig kontroll en periode, hvor han brukte programvaren uk.no fra Holte.

Enebolig prosjektert, bygget og ferdigstilt før sommeren i 2023.
Enebolig prosjektert, bygget og ferdigstilt før sommeren i 2023.

Alt ordner seg!

Rehabilitering av gamle tømmerhus, såkalte trønderlåner, har tidligere utgjort mye av oppdragene til Byggefirma Kulbrandstad, men den siste tida har det blitt stadig flere nybygg.

– Vi har et internt slagord: «Alt ordner seg». Det forplikter, sier Roar. – Jeg er opptatt av at vi skal bidra til å se mulighetene i prosjektet heller enn begrensningene. Jeg sier innimellom at «Det går an å flytte Nidarosdomen også, det tar bare litt tid og koster litt pæng.»

– Vi går alltid inn i prosjektene med en positiv holdning, og gjør arbeidet skikkelig og med stolthet – slik kunden ønsker. Uansett om det er en ny ytterdør eller et nytt hus. Ingen ting er for stort eller for lite, men vi holder oss til eneboligmarkedet, ikke til kirkeflytting, ler Roar.

Rehabilitert trønderlån
Trønderlån som er prosjektert og bygget på tuftene og etter skissene av det gamle hovedhuset som hadde stått på samme sted i mangfoldige generasjoner – nå klart for mangfoldige nye!
Rehabilitert trønderlån innside
Gamle hus kan bli spenstige innvendig selv om fasaden forblir autentisk.

Realistiske budsjetter

– Vi følger ofte kundene våre fra første skisse ved kjøkkenbordet til nøkkelen står i døra, sier Roar. – Det er en av styrkene våre. I tillegg til å være «bare» byggmester, evner vi også å prosjektere på en måte som gir litt rimeligere byggekost. Vi prøver å styre unna vanskelige og kostnadskrevende løsninger og velge noe enklere. Ved å begynne å snakke budsjett tidlig, er det lettere å unngå at det tegnes noe som kunden ikke har råd til å bygge. – Vi både tegner selv (i DDScad via Holte) og samarbeider med arkitekter, både når det gjelder enkle og mer kompliserte prosjekter – både nybygg og rehabiliteringsoppdrag. Det viktigste er at uansett er det én person fra oss som følger prosjektet hele veien.

Ønsker Arbeidstilsynet velkommen

Roar forteller at de har hatt besøk av Arbeidstilsynet flere ganger, men at det har vært helt uproblematisk. Med programvare som dokumenterer at de har kvalitetssikring på stell har det gått greit hver gang, men Roar forteller at de hele tiden prøver å bli litt flinkere på alt de gjør. – Det er selvfølgelig alltid noe som kan bli bedre, men når vi klarer å vise at vi har mye på plass og hatt fokus på HMS, opplever jeg at vi har hatt en veldig god dialog rundt eventuelle mangler både under og i etterkant av tilsynene. Det er best for alle – og jeg føler at vi har kommet veldig styrka ut av hvert tilsyn.

Vurderer og sammenligner

Roar forteller at de flere ganger i året får henvendelser fra andre tilbydere av programvare. – Vi bruker noen ganger litt tid på å sjekke ut hva de har å by på, men ender alltid opp med at det vi har er best. Vi har vært i Holte i 15 år, og det er en grunn til det. Holte-programvaren er så komplett og fungerer så bra. Det er ingen grunn til å lære seg noe nytt når man ikke trenger det. Vi har ikke funnet noen som matcher pakken som Holte leverer, selv om mange tilbyr enkelte elementer som konkurrerer. Hele pakken er dere i Holte alene om – og bredden matcher også godt prisen.

Anders Reinertsen, Diego Canu og Roar Kulbrandstad.
Roar Kulbrandstad fikk en nyttig prat på messa med Holtes senior produkteier Anders Reinertsen og senior industrispesialist Diego Canu.

Anbefaler Holte til andre

Roar er veldig fornøyd med den gode servicen han får hos Holte, og spesielt samarbeidet med Diego Canu. – Det funker kjempebra og det er alltid kort responstid på eventuelle spørsmål. Holte kan jeg varmt anbefale, avslutter Roar.