Holte Budsjett hjelper deg med å sette opp og presentere budsjetter!

Holte Budsjett hjelper deg både med å sette opp og presentere budsjetter. Vi har laget et verktøy for alle som trenger å sette opp og presentere budsjetter for eiendomsprosjekter, enten det dreier seg om nybygg eller rehabilitering, stort eller smått, forteller produkteier Geir Håstein.

Holte budsjett er en intuitiv programvare som erstatter vårt gamle Budsjett, og er både brukervennlig, ryddig og oversiktlig. Vi har tatt en prat med Geir om prosessen med å erstatte et av Holtes lengstlevende og svært populære programvarer. Da blir det ekstra moro å høre at Holte Budsjett faktisk setter ny bakkerekord.

Geir, hva kan du fortelle om Holte Budsjett?

– «Å hoppe etter Wirkola» er ikke et uttrykk vi så ofte bruker i IT-sammenheng, men å skulle erstatte Holtes lengst overlevende program er ikke noe man tar lett på. Gamle Budsjett var en del av porteføljen vår da firmaet het Holte Prosjekt, og var et godt likt og mye brukt verktøy for arkitekter, kommuner og entreprenører. Til tross for at tiden løp litt fra Budsjett, ble det flittig brukt helt fram til vi nå erstattet det.

Fortell litt om prosessen

– Da vi begynte planleggingen, satte vi oss noen klare mål. I tillegg til å bli en direkte arvtaker, skulle Holte Budsjett være enkelt å bruke, fleksibelt nok for at flere bransjer kunne ta det i bruk og det skulle kunne generere rapporter for direkte presentasjon overfor beslutningstaker. Vi bestemte tidlig at platt-
formen for verktøyet måtte bli HoltePortalen, vårt allerede godt etablerte, skybaserte system. Dette gjør at Holte Budsjett vil være tilgjengelig overalt hvor brukeren befinner seg så lenge det finnes nettilgang, og at samarbeid med andre i bedriften blir mulig. Systemet blir også oppdatert ukentlig og sikkerhet er satt i høysetet.

Har kunder vært med i prosessen?

– Ja, absolutt. Utviklingen av Holte Budsjett har vært svært givende på flere plan. Jeg har snakket med flere kunder som har brukt Budsjett i årevis, samt andre som ikke kjenner produktet, men som helt klart kunne trenge det, og etterpå prøvd å sammenfatte deres krav og ønsker med de målene vi satte oss tidligere i prosessen. Det å kunne overrekke dette, i form av tegninger og planer, til et team av programmerere som i mine øyne må være noen av de beste som finnes, var spennende. Vårt programmeringsteam leverte over all forventning og sammen med dem ble det «kastet ball» helt fram til Holte Budsjett var klart for kundene. Ballen er fortsatt i spill og framtidige oppdateringer er under planlegging.

Geir Håstein, produkteier Holte Budsjett
Produkteier Geir Håstein er veldig stolt over hva det proffe utviklerteamet har bidratt med i utviklingen av nye Holte Budsjett.

Hvordan fungerer Holte Budsjett?

– Vi har laget et verktøy for alle som trenger å sette opp og presentere budsjetter for eiendomsprosjekter, enten det dreier seg om nybygg eller rehabilitering, stort eller smått.

Med utgangspunkt i kontoplanen fra NS3453 – Spesifikasjon av kostnader i byggeprosjekt, kan brukeren bygge opp oversiktlige og ryddige budsjetter basert på egne erfaringstall eller tall fra Holtes Kalkulasjonsnøkkel. Denne er i seg selv et svært godt og innarbeidet verktøy, som har vært en del av Holtes ryggrad i over 30 år. Kalkulasjonsnøkkelen blir løpende oppdatert med gjeldende priser, nye bygg og siste tekniske forskrift. Rapportene i Holte Budsjett er også veldig enkle å ta i bruk og resultatet er ryddig og oversiktlig.

Ny bakkerekord

– Selv om Holte Budsjett nå er helt nytt har vi allerede fått noen tilbakemeldinger fra både gamle og nye
brukere. Det ser ut som at vi har innfridd målene våre fullt ut. Brukerne skjønner intuitivt hvordan programmet fungerer og er imponert over brukervennligheten.

Vi har kanskje ikke vunnet hoppuka tre år på rad, men vi har satt ny bakke-
rekord, og er veldig stolte over hva vi har fått til så langt med Holte Budsjett!

 

Vil du vite mer om hvordan Holte Budsjett kan hjelpe deg og din bedrift? Klikk på knappen under og fyll ut skjemaet så kontakter vi deg for en uforpliktende prat!