Holte er sølvpartner i Ingeborg-nettverket

Holte er sølvpartner i Ingeborg-nettverket. Vi heier på byggebransjen, hele bransjen, alle fag. Andelen kvinner i bransjen generelt er lav, og kanskje spesielt i rørbransjen. Vi ønsker derfor å heie litt ekstra på kvinnene. Ikke fordi de er kvinner, men fordi vi er overbevist om at mangfold er viktig.

Bedre rekruttering til rørbransjen

Ingeborg-nettverket er til for å pushe rørbransjen til å bli attraktiv for kvinner, både når det gjelder rekruttering men også at kvinnene skal ønske å bli i bransjen. Foregangskvinnen Ingeborg Markussen, som ble Norges første kvinnelige rørleggermester i 1967, staket ut veien. I 2016 startet Eli Heyderdahl Eide Ingeborg-nettverket, fordi hun mener at rørbransjen får bedre rekruttering totalt om kvinneandelen økes. Men for at bransjen skal bli attraktiv for kvinner er det mange detaljer som må på plass. Alt fra passende arbeidsklær og sko til gode utsikter til fast jobb, arbeidstid på dagtid og gode lønnsbetingelser. Vi i Holte tror også at god programvare kan være en interessevekker.

Eli Hermine Heyerdahl Eide

Eli Hermine Heyerdahl Eide er glad for at Holte er blitt sølvpartner. – Det er inspirerende å se engasjementet stadig flere har rundt kjønnsbalanse i rørbransjen, sier hun.

Holte gjør noe med det

Som ledende leverandør av programvare til byggebransjen er Holte i en unik posisjon. Mer enn 45 års erfaring har gitt oss dyptgående fagkompetanse og en verdifull innsik. Vi er en solid samarbeidspartner som vet mye om hvor skoen trykker. Hvilke løsninger som skal til for å skape tidsbesparelse, bedre kontroll og økt lønnsomhet kan vi også mye om. I dialog med våre brukere skaffer vi oss mer kunnskap om hvordan vi kan bli bedre, og er i en kontinuerlig prosess med å gjøre noe med det.

Gratis programvare til skolene

Som sølvpartner i Ingeborg-nettverket ønsker vi i Holte å bidra med noe viktig. Derfor vil vi gi gratis programvare til skolene som utdanner rørleggerne. I skoleåret 2020/21 ga Holte bort programvare til skoler for 300 millioner kroner. Med programvare til rørleggere i tillegg er tallet fra 2022 betraktelig høyere. Vi vet at god programvare bidrar til å øke interessen for faget, og gleder oss til kompetanseløftet jentene kan være med på å gi rørbransjen etter hvert som de blir flere.

Glad for samarbeidet

Eli Heyerdahl Eide er glad for at Holte har blitt sølvpartner med Ingeborg-nettverket og sier at det er inspirerende å se engasjementet flere og flere har rundt kjønnsbalanse i rørbransjen. – Vi har tro på at motiverte partnere og rørbransjefolk sammen vil klare det ingen har fått til tidligere, nemlig en overflod av flinke folk som strømmer til bransjen.

– Rekruttering er et område vi hevder ikke er konkurransevridende, jeg tror det er derfor vi også har stort mangfold blant våre partnere – de er både konkurrenter og samarbeidspartnere via «the Ingeborg initiative», som vi får høre at vi blir omtalt som i utlandet, sier hun.

Sparer tid med programvare

Selv om rør fortsatt må skrus fast, er den digitale hverdagen kommet for å bli. JobOffice er en av våre mest attraktive programvarer for rørleggere. Her finner du som rørlegger alt du trenger for å gjennomføre dine prosjekter digitalt, fra a til å. Med dette verktøyet kan du på et minimum av tid bl.a. lage treffsikre kalkyler med JobOffice Kalkulasjon, som inneholder mer enn 2200 ferdig kalkulerte dra og slipp-pakker med bilder.

Kontoret i lomma

Med JobOffice PocketLink har du kontoret i lomma med kundekartotek, prosjektregister, arbeidskalender og prisbok fra grossisten. Håndverkeren registrerer vare- og timeforbruk der og da. PocketLink synkroniseres med JobOffice på kontoret, slik at faktura kan sendes ut med et par tastetrykk.

Veldig mange rørleggere er superfornøyde med den gode og tidsbesparende hjelpen JobOffice gir dem. Spesielt de unge, nyutdannede lærer seg dette verktøyet kjapt.

Ønsker at kvinner skal bekle alle roller i bransjen

På Facebook står det at Ingeborg-nettverket er stedet for deg som tenker at rørbransjen skal være for alle flinke folk! Ingeborg er et nettverk som vil samle og bidra til at kvinnene som jobber i rørbransjen utvikler seg til å bekle alle roller i bransjen. For å lykkes med det må flere kvinner blant annet velge å bli rørlegger. Målet er å motivere de som bestemmer i rørbransjen (i all hovedsak menn) til å se alle mulighetene det gir bransjen om vi også har fokus på å rekruttere kvinner inn i alle slags roller i bransjen.

Målet er at Ingeborg-nettverket skal bli overflødig

På facebook-siden til dette unike og helt spesielle nettverket for kvinner i rørbransjen står det videre: Ingeborg-nettverket bidrar til positiv oppmerksomhet og synlighet for bransjen. Målet er at vi om noen år kan si at jobben er gjort og Ingeborg-nettverket er overflødig. Fordi bransjen er hekta på å rekruttere fra hele Norges befolkning.

Vi i Holte bifaller dette og som sølvpartner ønsker vi å bidra aktivt til dette arbeidet. Heyerdahl Eide er også optimistisk – Holte vil sammen med våre andre partnere bidra til fokus, fremsnakk og aktiviteter i Ingeborg-nettverket. Uten samarbeidspartnere hadde heller ikke Ingeborg-nettverket eksistert. Vi ser frem til at Holte med sine digitale «muskler» kanskje vil bidra til å inspirere alle Ingeborgere til å øke sin kompetanse innen den digitale delen av rørleggerfagets utførelse, avslutter hun.

 

 

LES OGSÅ: Hopp i det, jenter! Siri valgte byggfag og har aldri angret.

LES OGSÅ: Byggebransjen trenger jenter – velkommen som student på Fagskolen i Kongsberg.

Klikk deg inn og lik Ingeborgnettverket du også

Sjekk ut blirørlegger.no