HoltePortalen og bimsync tar avvikshåndtering til nye høyder
Standardiserer datautvekslingen i byggeprosjekter. Holte og Catenda jobber tett sammen for å standardisere måten data utveksles på i byggeprosjekter. Nå slippes en ny integrasjon mellom bimsync, Catendas digitale tvilling-plattform, og Holtes digitale prosjektstyringsplattform HoltePortalen.
Holte har siden 2007 gjort det mulig å kalkulere basert på BIM-modeller gjennom produktet SmartKalk. Gjennom samarbeidet med Catenda tar de nå teknologien flere steg videre.
Første trinn er en kobling mellom BIM og avvikshåndteringsløsningen i Holteportalen. Ved å gjøre modellen tilgjengelig både i felt på app via mobil og på innesystemet, oppnår man en sømløs samhandling på byggeplass. Modellen kan ses i 2D og 3D, og det er enkelt å registrere avvik på ønsket lokasjon. Alt er sporbart, og den nye funksjonaliteten gir en svært god oversikt over avvik i prosjektet.
Ønsker at brukerne skal bidra i utviklingen
– Funksjonaliteten lanseres i første omgang som en gratis betaversjon til alle eksisterende brukere i HoltePortalen. Det er viktig for oss at det blir brukervennlig og at gir stor nytteverdi. Derfor ønsker Holte og Catenda å invitere brukerne til å aktivt bidra i videreutviklingen. Tilbakemeldingene vil være premissgivende for hvordan den endelige løsningen vil bli, sier Aleksander Bjaaland, adm. dir. i Holte.
Framtidsrettet samarbeid
Holte og Catenda har sammenfallende tanker og ideer om hva som må til for å effektivisere bransjen, og jobber tett sammen for å standardisere måten data utveksles på i byggeprosjekter.
– Det er veldig gøy å samarbeide med et miljø som fokuserer på enkle og effektive løsninger for alle de som faktisk bygger Norge. At vår teknologi kan være med å støtte opp under det løftet Holte gjør for byggenæringen vår er svært inspirerende, sier Håvard Brekke Bell, CEO i Catenda.
Bare begynnelse
Catenda og Holte kjenner hverandre godt, og jobber for tiden med flere innovative prosjekter. Dette er bare den første av flere planlagte lanseringer i arbeidet med å utnytte BIM- modellen best mulig.
Ved å koble Holtes kompetansebase med blant annet NOBBs varedatabase, kan man presentere sjekklister, monteringsanvisninger, priser, tidsbruk med mer direkte knyttet opp mot tegningene som foreligger i prosjektet. Denne automatiseringen vil bidra til mer relevant informasjon for prosjektet, og gi store tids- og kostnadsbesparelser.
– Dette vil føre til full digital flyt på tvers av leverandører og systemer. Det å jobbe sammen med et innovativt miljø som Catenda er meget fruktbart. Vi ser stor verdi i hverandres teknologiske løsninger, og er veldig klare på at vi har mye mer å hente på å samarbeide enn å konkurrere for å få fram de beste løsningene for vår bransje, sier Aleksander Bjaaland.
Relatert
Visste du at du kan bestille varer med prissammenligning direkte i JobOffice?
Prisene på produktene kan ha stor betydning for økonomi og fortjeneste i prosjektet. Tid er også penger, og det er selvsagt en fordel å slippe å bruke masse tid på å sjekke ulike priser hos de forskjellige grossistene.
Brennende engasjement for byggesak
18 år gammel lå Kristine Jarvaag-Wilkie i en hytte i Brasils jungel og så på stjernene gjennom hull i taket. Når det regnet måtte hun sette ut bøtter. Var det dette som skapte en gryende interesse for nasjonale krav til byggeskikk? Det er uvisst, men fattigdommen i Brasil ga utvekslingsstudenten et brennende engasjement som har formet både hennes liv – og Holte – hvor hun har jobbet siden 1999.