Hvilken elektronisk kjørebok skal jeg velge?

Illustrasjon av OBD-tilkobling
Elektronisk kjørebok kan enkelt plasseres i OBD-kontakten på bilen.

 -Det finnes flere elektroniske kjørebøker på markedet. Felles for de fleste, er at de består av en fysisk boks som plasseres direkte i yrkesbilene i noe som kalles OBD-kontakten. Det er den samme kontakten som verkstedet bruker som en såkalt «diagnose-port». Hvis du ikke er superteknisk interessert, trenger du ikke å tenke på den. Så fort den lille sorte boksen er plassert, kan du glemme hele saken. Da går resten av seg selv.

Eget SIM-kort

Med boksen på plass, vil kjøredata registreres og oppdateres automatisk via et eget SIM-kort til nettskyen hvor de lagres. Herfra kan de hentes ned til din pc for videre behandling. Alle kostnader registreres enkelt inn enten om det er passasjertillegg, parkering eller liknende. Formålet med turen bør også legges inn. All historikk lagres.

Les også: Slik sparer du skatt med elektronisk kjørebok

Flåtestyring gir sikkerhet mot tyveri og effektivisering av drift

Noen elektroniske kjørebøker har også flåtestyring. Det vil si at via innebygget GPS kan bedriftslederen til enhver tid se hvor samtlige yrkesbiler befinner seg på et elektronisk kart. Dette vil være med på å effektivisere driften gjennom å se hvilken ansatt er nærmest nye oppdrag. På denne måten kan du spare tid, antall kilometer kjøring samtidig som du yter enda bedre service til kundene dine ved å raskere møte opp til et oppdrag. Dette er spesielt lønnsomt for bedrifter med lastebiler eller som er avhengig av transport for å yte god service.

Innebygget GPS er også en sikkerhet med hensyn til biltyveri. Hvis du skulle være uheldig å få en bil stjålet, vil du kunne se på det elektroniske kartet hvor den faktisk befinner seg.

Det er ikke så store forskjeller rent elektronisk sett, selv ikke innenfor samme type. I dag finnes det flere typer på det norske markedet.

Kjørebok app

Du kan velge å bruke en app på mobiltelefonen som må startes manuelt hver gang og som registrerer antall kjørte kilometer via telefonens GPS.

Velg riktig kjørebok

Det finnes også en variant som kobles til bilen og registrerer data lokalt i enheten . Ulempen med denne er at du må med jevne mellomrom koble enheten til en pc for å overføre data til en programvare.

Den beste og mest lønnsomme varianten er enheter med innebygget SIM-kort, som f.eks. Holte Kjørebok, som sender kjøredata automatisk til en server. Fordelen med dette alternativet er at du som bruker kan hente kjøredataene med noen få tastetrykk.

Eksempel på elektronisk kjørebok med innebygget SIM-kort i kjøretøyets OBD-kontakt som sender data automatisk til en server.

Med Holte Kjørebok kan du også få time- og fakturaprogram via HoltePortalen!

Hvis du i tillegg har et timeregistrerings- og faktureringsprogram hvor timer og utlegg, sammen med kjørebok-grunnlaget, skal viderefaktureres til kunden, lønner det seg å velge elektronisk kjørebok fra en leverandør som har et time- og fakturaprogram integrert. Dette har du gjennom HoltePortalen, hvor både Holte Kjørebok samt Holte Time og Holte Faktura snakker sammen.

Med Holte Kjørebok har du full oversikt til enhver tid, uansett hvor mange biler din bedrift har. Du kan få ut rapporter med grunnlag for km-godtgjørelse og grunnlag for dokumentasjon av yrkeskjøring – alt du trenger for å tilfredsstille lovens krav. For kun kr 99,- pr. mnd. og et engangsbeløp på kr 990,- pr. bil, er dette en av de rimeligste kjørebøkene på markedet!