«Jakten på fagfolket» brakte Holte til Follo Rør!

Vi er i gang med vår turné, «Jakten på Fagfolket» og drar land og strand rundt for å sjekke om fagfolket i byggebransjen har det bra. Utstyrt med vernesko, hjelm og vaffeljern dukker vi opp på ulike byggeplasser og kontorer for å slå av en prat. Mandag 30. mai 2016 var vi hos Follo Rørleggerservice på Sofiemyr i Akershus, og ble tatt vel imot. 

Bransjesystemet JobOffice er en svært populær programvare hos norske rørleggere. Dette er et system utviklet av fagfolk for fagfolk, og tilbakemeldingene er svært gode. Holte liker å snakke direkte med kundene for å høste erfaringer og dessuten samle innspill til ulike forbedringer. Derfor har slike møter høy nytteverdi.

Kalkulerer på noen få minutter

Daglig leder Bjørnar Haugen og kollega Morten Andersstuen satte pris på å få besøk. Også de øvrige ansatte i rørleggerbedriften syntes vaflene fra Holte smakte godt på en regntung mandag formiddag. Praten gikk lett, og Bjørnar fortalte at de har brukt JobOffice helt siden starten. – Vi er veldig fornøyde, sier han. – Det er blant annet veldig enkelt å regne eneboliger med JobOffice. Alle de ferdige pakkene i programmet gjør at kalkuleringen ikke tar mer enn noen få minutter. Vi har også foretatt lokale tilpasninger i enkelte pakker, slik at systemet er blitt helt skreddersydd til vår bruk.

​Follo Rør har også meldt inn en del forslag til forbedringer i årenes løp. Et av dem, en funksjon som gjør det mulig å legge inn kalkulert forbruk og tømme kalkylen for varer, er nylig blitt lansert. Bjørnar smiler og forteller at de gleder seg til å ta denne i bruk.

Unngår prisdiskusjoner

Rørleggerfirmaet har mange repeterende serviceoppdrag, og de er dessuten i ferd med å bevege seg over fra tradisjonelle rørleggertjenester til mer tekniske tjenester som f.eks. varmepumper og industribygg. De gir som oftest forhåndspris på oppdrag, slik at de slipper eventuelle diskusjoner med kundene i etterkant.

– Folk sjekker priser på internett, men vi selger ikke bare produktene. Vi selger kvalitet og montering, og leverer hele pakka.

Det beste med JobOffice er…

På spørsmål om hva de synes er aller beste med JobOffice, svarer de unisont: – det er totalen! At vi med programmet kan følge jobben hele veien, fra vi er på befaring til vi har fakturert. Det gjør arbeidet vårt enklere og mer effektivt!

Vi takker for oss, tar med oss  vaffeljernet og drar videre i Jakten på Fagfolket.