Lettvint å bruke programvare fra Holte

Byggmester Rune W. Johansen har brukt programvarene fra Holte i 16 år. De er totalentreprenør med mye å gjøre, og er for tiden involvert i ti, femten parallelle prosjekter. I vår Jakten på fagfolket fikk vi audiens til et prosjekt de er i gang med i Åsgårdstrand. En ny enebolig på en fantastisk utsiktstomt med massevis av morgensol. Vi tok med oss vaffeljernet og dro på besøk.

Uansett om det er gulvlegging, en garasje eller oppføring av en helt ny enebolig du er ute etter, ønskes du velkommen hos Bygningsfirma Rune W. Johansen. Bedriften er sentralgodkjent totalentreprenør som påtar seg hovedansvar for prosjektene. Fordelen for kunden er da at de har ett kontaktpunkt å forholde seg til. Byggesøknader, kalkulering, prosjekt-styring, kvalitetskontroll og føring av timer utfører de med ulike programvarer fra Holte, blant annet Holte ByggSøk, SmartKalk, Holte Sjekklister, Holte Time og Holte Kjørebok.

– Vi bruker sjekklister som dokumentasjon og legger inn bilder – alt som må til for å holde byggeplassen i gang. Og gutta ute fører timer i appen på mobilen sin, sier Rune. – Det er lettvint både på kontoret og ute på byggeplass. Vi er veldig fornøyd med Holte.

– Både HMS og KS blir praktisert etter regelverket på byggeplassene hos Rune W. Johansen.
– Både HMS og KS blir praktisert etter regelverket på byggeplassene hos Rune W. Johansen. Foto: Bygningsfirma Rune W. Johansen

Vaffelbesøk i Åsgårdstrand

Når vi ankommer Åsgårdstrand en solfylt vårdag, treffer vi på et effektivt team på fire mann. De har på kun 1 måned satt opp «skallet» til en tre etasjes enebolig i pre cut. Til uka skal både rørlegger og elektriker i gang, og huset skal overleveres allerede før sommeren. Vi prøver å ikke forstyrre for mye når vi kommer på besøk, men når vaffellukten sprer seg utover byggeplassen, dukker gutta opp. Rune kommer også kjørende for å få en vaffel og slå av en prat.

Rune W. Johansen byggmester
Rune W. Johansen er en velrenommert byggmester lokalisert på Nøtterøy i Færder kommune. Nettsiden deres forteller at de er fagfolk med yrkesstolthet. Effektive er de også, med programvare fra Holte.

Lettvint å bruke Holte

– Det er lettvint å bruke programvarene, fra Holte. Det gjelder å komme i gang og lære seg grunnprinsippet. Da går det meste av seg sjøl, sier Rune.

– Vi er veldig fornøyd fordi program-varene gjør at vi har full kontroll både ute på byggeplass og inne på kontoret.

Kalkulerer i SmartKalk hver dag

Rune forteller at han kalkulerer i SmartKalk hver eneste dag. Dette programmet har han brukt i årevis, og han behersker det til fingerspissene. SmartKalk bruker vi hele tida både på små og store oppdrag. Det er veldig oversiktlig.

– Vi bruker SmartKalk fra oppstart til slutt, og vi liker å få med alle detaljer over til kundene. Vi er veldig fornøyd med oppsettet i SmartKalk. Det er godt oversiktlige tilbud vi gir. (Rune er overbevist om at de vinner flere tilbud med SmartKalk!) – Ja, det er blant annet fordi vi ikke bare har sluttsummen, men deltaljpriser på alt sammen. Det gjør det oversiktlig og lettvint også for kunden å se hva forskjellen blir hvis man ønsker å bytte ut ting i tilbudet, sier han.

Veldig fornøyd med Holte ByggSøk

Byggesøknadene Rune lager i Holte ByggSøk er han også svært fornøyd med. Og ikke bare søknadene. – Vi bruker Holte ByggSøk så å si daglig, både til kommuner, ansvarsretter, underleverandører. Det er blitt veldig lettvint å håndtere alt det det.

– I tillegg til at vi får byggesøknadene raskere unna, er det en veldig stor fordel at alt er fulldigitalt og kan sendes via Altinn. Holte ByggSøk gjør at vi kan hente inn elektronisk signering fra bl.a. underleverandører og ansvarsretter. Det gjør alt mye enklere. Før, da alt foregikk på papir, var det en mye mer tidkrevende prosess med oppfølging og purring. Nå går alt automatisk og blir purret opp direkte fra programmet.

Fulle ordrebøker i lang tid

Rune forteller om fulle ordrebøker både ut dette året og neste, selv om også de merker at det er blitt tøffere i markedet.

– Det blir viktig å kalkulere riktig slik at man vinner oppdraget. SmartKalk gir oss proffe og detaljerte tilbud som er tillitsvekkende for kunden. Når vi i tillegg har et godt navn og rykte med stadige anbefalinger fra tidligere kunder, blir det enklere å få oppdrag. Men vi må selvsagt også gjøre en god jobb innenfor tiden vi har kalkulert med, sier han.

Bjørn Arne Hansen, Lasse Kaltrud , Martin Hoel Vermelid, Rune W. Johansen og Anders Dagsberg.
– Gutta hos Rune W. Johansen syntes vaflene smakte fortreffelig, da vi besøkte dem i Jakten på fagfolket. Fra venstre: Bjørn Arne Hansen, Lasse Kaltrud , Martin Hoel Vermelid, Rune W. Johansen og Anders Dagsberg.

Får veldig god oppfølging hos Holte

– Jeg får veldig god oppfølging i Holte, det vil jeg gjerne få skryte av, sier Rune. Han forteller også at han har blitt kjent med mange Holte-ansatte i løpet av de mange årene han har vært kunde, og opplever at det er kort vei til å få svar hvis det er noe han lurer på.

– Jeg blir tatt veldig seriøst og ting blir tatt fort tak i, sier han fornøyd.

Bruker programvaren i byggemøter

Rune synes det er veldig lettvint og greit med online-løsningen som gjør det enkelt å hente opp dokumenter når han er på byggeplass og f.eks. sitter i byggemøter. – Det er enkelt å revidere underveis i møtet. Så lenge jeg har netttilgang har jeg jo hele prosjektet i lomma på mobilen min, uansett hvor jeg er, sier han.

Prøvde konkurrent – kom tilbake

For snart to år siden, gikk Rune over til en konkurrent for å prøve ut en annen programvare. Han ønsket seg en bedre CRM-løsning enn den HoltePortalen hadde på den tiden. Men det tok ikke lang tid før han var tilbake.

– I mellomtiden var dessuten CRM-løsningen som jeg var ute etter kommet i HoltePortalen, så da var det et enkelt valg å komme tilbake til Holte, sier han.

– Vil du ha besøk av Holte og vårt etterhvert så velkjente vaffeljern på din byggeplass? Kontakt oss på post@holte.no og skriv «Jakten på fagfolket» i emnefeltet.
– Vil du ha besøk av Holte og vårt etterhvert så velkjente vaffeljern på din byggeplass? Kontakt oss på post@holte.no og skriv «Jakten på fagfolket» i emnefeltet.

HoltePortalen blir stadig bedre

Rune er glad for at HoltePortalen er i utvikling og stadig blir bedre og mer brukervennlig både inne på kontoret og ute på byggeplass. Vi er selvsagt glade over å høre det, og kan også glede han med å fortelle at HoltePortalen veldig snart vil ha mye nytt å by på.